Paulina Sikora
Kasza bulgur - charakterystyka, wartości odżywcze, przepisy
skomentuj
Kasza bulgur - odmiana kaszy wyrabiana z twardych ziaren pszenicy durum. W krajach Dalekiego Wschodu jej walory smakowe były znane już 4000 lat temu. Obecnie ka...czytaj dalej
Orzechy brazylijskie – wartości odżywcze, właściwości i zastosowanie
skomentuj
Orzechy brazylijskie nie bez powodu nazywane są brazylijskim złotem - ich zdrowotne właściwości i bogactwo składników odżywczych sprawiają, że to nie tylko smac...czytaj dalej
Habituacja – siła przyzwyczajenia, rodzaje i sposób wykorzystania habituacji
skomentuj
Habituacja (łac. habituare - przywykać) to pojęcie wywodzące się z psychologii. Oznacza ono stopniowe przyzwyczajanie się do bodźców zewnętrznych trwających dłu...czytaj dalej
Przetrenowanie organizmu - objawy, skutki, metody zapobiegania
skomentuj
Przetrenowaniem organizmu nazywamy długotrwałe zmęczenie wynikające z zaburzenia równowagi pomiędzy wysiłkiem fizycznym podejmowanym przez sportowca a czasem pr...czytaj dalej