Jagody Goji bogate są w antyoksydanty, minerały, karotenoidy i inne składniki odżywcze. Jednak wiele osób nie wie, jak wzbogacić dietę o te cenne dla zdrowia i samopoczucia owoce. Oto pięć prostych porad, jak dodać Jagody Goji do swojego codziennego menu.
Koktajle owocowe
Wystarczy świeże lub zamrożone owoce zmieszać z mlekiem, jogurtem lub wodą, a następnie wsypać Jagody Goji. Wszystko razem zmiksować. W ten sposób zwykły koktajl owocowy wzbogacimy o mnóstwo wartościowych składników odżywczych.
Posypka do musli
Musli lub płatki śniadaniowe można posypać Jagodami Goji, które wzbogacą nasze śniadanie. Zamiast syntetycznych witamin w naturalny sposób dostarcyzmy do organizmu cnk, fosfor, a także wiatminy C i E.
Zobacz również:
Mieszanka orzechów
Mieszanka orzechów może stanowić zdrową przekąskę, którą możemy wzbogacić o Jagody Goji. Nie tylko sprawia, że mieszanka będzie lepasza smakowo, ale również wizualnie będzie bardziej atrakcyjna bez użycia dodatkowych barwników.
Herbata z Jagód Goji
Kiedy moczymy Jagody Goji - zarówno w zminej wodzie jak i gorącej - pęcznieją i uwalniają do wody składniki odżywcze. W Chinach taka metoda wykorzystywana jest od tysięcy lat. Herbatę możesz szybko zrobić w zaciszu domowym, możesz również wymieszać owoce z innymi rodzajami herbat.
Dodatek do pieczenia
Chociaż Jagody Goji mają więcej składników odżywczych, kiedy spożywane są w stanie surowym, również po poddaniu obróbce termicznej zachowują imponujące właściwości. Oznacza to, że bez przeszkód możesz dodawać je do babeczek, ciast i piec.
Komentarze do: 5 prostych sposobów jak dodać jagody Goji do diety