Jak pokazują badania, największy federalny program żywienia Supplemental Nutrition Assistance Program, nie robi wystarczająco dużo, aby zapewnić odbiorcom wystarczającą ilości wartości odżywczych.
Naukowcy z Harvard School of Public Health zauważyli, że od 2011 roku występuje coraz częściej niebezpieczeństw żywnościowych. Ten brak bezpieczeństwa opisany był, jako brak środków, które pozwoliłyby zaspokoić potrzeby domów biorących udział w programie.
Według badań, około 44 700 000 osób otrzymało znaczne korzyści ze SNAP w 2011 roku. Ostatnie z badań wykazały jednak, że obecnie zauważono brak bezpieczeństwa żywnościowego i niemożność uzupełniania braków w produktach przez rodziny.
Zobacz również:
Jak poprawić bezpieczeństwo?
Naukowcy zasugerowali, że powinny odbywać się różne programy edukacyjne, które pomogą uświadomić i przekonać Amerykanów, do zakupywania zdrowej żywności, oraz gotowania, gdyż w ten sposób ograniczą wydatki. Co więcej, badacze zachęcają również do rezygnacji z napojów gazowanych i sztucznie słodzonych, gdyż one z kolei negatywnie wpływają na zdrowie.
Naukowcy jednak postanowili prowadzić dalsze badania, które pozwolą im znaleźć lesze sposoby na obniżenie owego niebezpieczeństwa i poprawy jakości żywieniowej w USA.
Komentarze do: Brak skuteczności federalnego programu żywienia