Dlaczego orzechy obniżają ryzyko chorób serca Komentarze do: Orzechy obniżają ryzyko cukrzycy i chorób serca Odpowiedz w wątku sercejakdzwon.pl 30-08-2014 14:23 Orzechy oprócz kwasów wielonienasyconych omega-3 zawierają również kwas alfa-linolenowy. To właśnie on wpływa na poziom białka C-reaktywnego (CRP) związanego z chorobami serca Odpowiedz w wątku
Dlaczego orzechy obniżają ryzyko chorób serca
Orzechy oprócz kwasów wielonienasyconych omega-3 zawierają również kwas alfa-linolenowy. To właśnie on wpływa na poziom białka C-reaktywnego (CRP) związanego z chorobami serca
Polecamy:
Kiełki roślinne – dlaczego warto je jeść?
Podstawowe zasady łączenia pokarmów
Odżywcze właściwości kiełków brokuła
Wskazane produkty żywnościowe
Dieta 3D chilli
Właściwości prozdrowotne przetworów owsianych
Dieta czekoladowa
Dieta pokrzywowa