Wpisuję się doskonale w wyniki tych badań. Kupuję regularnie zdrową żywność, bo jest ona smaczniejsza oraz zdrowsza. Pewnie mało kto wie, ze ekokapusta ma dwa razy więcej witaminy C, ekomarchewka dwa razy więcej karotenu, a ekomleko o 68% wyższy poziom kwasów omega 3. Oczywiście ktoś mógłby mi teraz zarzucić, że amerykańscy naukowcy ze Stanford... ale mamy wiele polskich badań dowodzących, że ekologiczna żywność jest naprawdę zdrowsza. Warto poczytać publikacje prof. Rembiałowskiej! A w OFZ sama kupuję i faktycznie jest to chyba najlepiej w Polsce zaopatrzona sieć delikatesów ekologicznych.
Kasiuuunia03-10-2012 11:28
Racja. Nawet ostatnio czytałam gdzieś wypowiedź prof. Rembiałowskiej, w której krytykuje ona wyniki badań ze Stanfordu i mówi, że surowce ekologiczne zawierają o wiele mniej substancji szkodzących, a znacznie więcej korzystnych takich, jak: witamina C, nienasyconych kwasów tłuszczowych i innych składników mineralnych. W każdym razie jam mam do wyboru faszerować się chemią lub jeść naturalne i smaczne rzeczy, wybieram to drugie. I nie wierzę wszystkim tym, co krzyczą, że nie ma to znaczenia dla mojego zdrowia!
Jem organicznie, bo to zdrowsze
Wpisuję się doskonale w wyniki tych badań. Kupuję regularnie zdrową żywność, bo jest ona smaczniejsza oraz zdrowsza. Pewnie mało kto wie, ze ekokapusta ma dwa razy więcej witaminy C, ekomarchewka dwa razy więcej karotenu, a ekomleko o 68% wyższy poziom kwasów omega 3. Oczywiście ktoś mógłby mi teraz zarzucić, że amerykańscy naukowcy ze Stanford... ale mamy wiele polskich badań dowodzących, że ekologiczna żywność jest naprawdę zdrowsza. Warto poczytać publikacje prof. Rembiałowskiej! A w OFZ sama kupuję i faktycznie jest to chyba najlepiej w Polsce zaopatrzona sieć delikatesów ekologicznych.
Racja. Nawet ostatnio czytałam gdzieś wypowiedź prof. Rembiałowskiej, w której krytykuje ona wyniki badań ze Stanfordu i mówi, że surowce ekologiczne zawierają o wiele mniej substancji szkodzących, a znacznie więcej korzystnych takich, jak: witamina C, nienasyconych kwasów tłuszczowych i innych składników mineralnych. W każdym razie jam mam do wyboru faszerować się chemią lub jeść naturalne i smaczne rzeczy, wybieram to drugie. I nie wierzę wszystkim tym, co krzyczą, że nie ma to znaczenia dla mojego zdrowia!
Polecamy:
Kwasy tłuszczowe Omega-6
Korzyści z jedzenia jabłek
Właściwości pomidorów
Co to są tłuszcze trans?
Kwasy tłuszczowe omega-3
Ciecierzyca - korzyści zdrowotne
Znaczenie i rola tłuszczów w żywieniu
Rola białka w żywieniu człowieka