Szukaj

Ocet jabłkowy

Odpowiedz w wątku
kasiulka3105
kasiulka3105 22-06-2008 16:29

siem....mam niewielki problem....mianowicie w tym przepisie na ten ocet napisano, że trzeba na każdy kilogram miazgi litr i szklankę wody.....o co kaman? czy mam dodać po prostu litr i do tego jeszcze szklankę wody...czy po prostu coś zostalo przeoczone i trzeba dodać szklankę wody i litr czegoś zupełnie innego...proszę o odpowiedz;) bo nie wiem czy dobrze się zabiorę za tworzenie tego cud octu..;);)pozdrawiam;)

proletariusz
proletariusz 01-02-2010 23:54

jabłka z gniazdami nasiennymi zmielić,wszystko to włożyć do emaliowanego naczynia lub szklanego, może być miska , dodać ciepłej przegotowanej nie gorącej wody{1 litr wody na 800g jabłek}na każdy litr wody dodać 100 g miodu lub cukru, 10 g drożdży piekarskich i 20 g czarnego podsuszonego chleba.Zakryć naczynie. Przez 10 dni mieszać drewnianą łyżką,następnie przecedzić i odstawić dodać miodu lub cukru 80g na litr i odstawić.Czekać aż zjaśnieje.na zdrowie!

Odpowiedz w wątku
Zobacz wszystkie komentarze do "Ocet jabłkowy. Otyłość - przyprawa, która leczy"