Szukaj

Ryby conajmniej 2 razy w tygodniu

Należy spożywać nie mniej niż dwa posiłki rybne w ciągu tygodnia, donosi strona Top Santé.



Na nowo eksperci konstatują, że takie spożycie ryb jest niezbędne do uzupełnienia zapotrzebowania na kwasy omega-3, aby w ten sposób uniknąć chorób serca i naczyń krwionośnych oraz pobudzić rozwój siatkówki oka oraz systemu nerwowego.


Wśród ryb najbogatszych w omega-3, przypomnijmy, jest łosoś, sardynka, makrela, śledź oraz węgorz.

Ważne jest także, aby spożywać różne gatunki ryb i upewnić się, że ryby te pochodzą z dobrych źródeł. Ryby bowiem mogą zostać łatwo skażone przez różne zanieczyszczenia, które są szkodliwe dla naszego organizmu.

Komentarze do: Ryby conajmniej 2 razy w tygodniu

Ta treść nie została jeszcze skomentowana.

Dodaj pierwszy komentarz