super jest sok [reklama]. Ja bardziej od zwykłego pomidorowego wole pomidorowo-ogórkowy. Ale tam naprawdę nie ma żadnych konserwantów. Jak gdzieś się natkniecie, to spróbujcie.
UlaUla00210-03-2016 14:40
Nie lubię soków ze sklepów, wolę je robić sama. Biorę 6 pomidorów, 2 ząbki czosnku, pół szklanki wody, sól i pieprz.
Parzę pomidory wrzątkiem i obieram ze skórki, kroję i wkładam do garnka. Wylewam pół szklanki wody i doprowadzam do wrzenia. Gotuję przez kilka minut i dodaję sól, pieprz i czosnek. To wszystko miksuję blenderem. Po lekkim wystudzeniu sok jest gotowy do picia!
Soki pomidorowe
super jest sok [reklama]. Ja bardziej od zwykłego pomidorowego wole pomidorowo-ogórkowy. Ale tam naprawdę nie ma żadnych konserwantów. Jak gdzieś się natkniecie, to spróbujcie.
Nie lubię soków ze sklepów, wolę je robić sama. Biorę 6 pomidorów, 2 ząbki czosnku, pół szklanki wody, sól i pieprz.
Parzę pomidory wrzątkiem i obieram ze skórki, kroję i wkładam do garnka. Wylewam pół szklanki wody i doprowadzam do wrzenia. Gotuję przez kilka minut i dodaję sól, pieprz i czosnek. To wszystko miksuję blenderem. Po lekkim wystudzeniu sok jest gotowy do picia!
Polecamy:
Korzyści z jedzenia jabłek
Ciecierzyca - korzyści zdrowotne
Kwasy tłuszczowe Omega-6
Właściwości pomidorów
Co to są tłuszcze trans?
Znaczenie i rola tłuszczów w żywieniu
Rola węglowodanów w żywieniu człowieka
Jak odkwasić organizm?