Węglowodany otaczają Cię wszędzie i nie jesteś w stanie się od nich uwolnić. Jednocześnie wpływają negatywnie na Twoją wagę. Dlatego też należy nauczyć się osiągnąć równowagę w ich spożywaniu i znaleźć sojusznika w walce z nimi. Badania potwierdzają, że kompleks glikoproteinowy PhaseLite® redukuje do 66% kalorii wchłoniętych z węglowodanów.
Węglowodany są głównym źródłem energii dla naszego organizmu, dlatego tak chętnie po nie sięgamy. Lubisz produkty zbożowe, pieczywo, makarony, kluski, kasze, ziemniaki. W Twoim menu gości spaghetti z sosami, a drugie danie obowiązkowo zawiera ziemniaki. Nie stronisz od ciast, zwłaszcza drożdżowych, także z dużą ilością kremów. Dowiedz się jak można osiągnąć równowagę w jedzeniu węglowodanów i skutecznie zarządzić swoją wagą.
Ekspert radzi: Jak osiągnąć równowagę w jedzeniu węglowodanów?
Joanna Brzezińska, ekspert Spersonalizowanego Programu Zarządzania Wagą: Mimo że, węglowodany dostarczają naszemu organizmowi paliwa, dzięki któremu możemy funkcjonować, to spożywanie ich w zbyt dużej ilości może uniemożliwiać walkę ze zbędnymi kilogramami. Aby skutecznie schudnąć należy nauczyć się osiągnąć równowagę w jedzeniu węglowodanów, np.: zastosować zamienniki w codziennej diecie, dodać aktywność fizyczną. Warto też poszukać preparatów, które ograniczą wchłanianie węglowodanów z posiłków.
1. Makaron biały zamień na makaron pełnoziarnisty lub razowy - ten pierwszy doskonale komponuje się ze wszystkimi dobrze znanymi Ci potrawami, jak rosół, pomidorowa, bolognese, itp.;
2. Ryż biały zamień na ryż basmanti lub pełnoziarnisty;
Zobacz również:
3. Postaraj się ograniczyć ziemniaki w diecie lub potraktuj je jak dodatek do warzyw;
4. Białe pieczywo: chleb i bułki, zamień na chleb razowy najlepiej taki, który jest produkowany na naturalnym zakwasie chlebowym;
5. Postaraj się, aby Twoje kanapki były przyrządzane z większa ilością warzyw, twarogów i wędlin i aby to one były przewagą na Twojej kanapce, a nie pieczywo;
6. Odkop babcine przepisy i wróć do kasz: gryczanej, perłowej, jęczmiennej;
7. Postaraj się powoli odwrócić rolę, niech właśnie te produkty staną się codziennością, a poprzednie „białe” - odejściem od reguły;
8. Do swojej diety włącz więcej produktów białkowych, ryby, mięso.
Szukamy sprzymierzeńca - jak działa PhaseLite®?
Kompleks glikoproteinowy PhaseLite® zmniejsza aktywność alfa-amylazy, enzymu odpowiedzialnego za trawienie węglowodanów. Obniżenie jego działania powoduje, że węglowodany nie są trawione przez organizm. W wyniku działania PhaseLite® zmniejsza się także wchłanianie glukozy, która nie odkłada się w postaci tkanki tłuszczowej. Niestrawione węglowodany zostają wydalone z organizmu w kale. Warto poszukać sprzymierzeńców, substancji, które ograniczą wchłanianie węglowodanów ze spożywanych posiłków. Badania kliniczne kompleksu glikoproteinowego PhaseLite® potwierdzają jego skuteczność w tym zakresie - twierdzi Dariusz Brzeziński, ekspert Spersonalizowanego Programu Zarządzania Wagą.
Gdzie szukać preparatów z PhaseLite®?
Jedynym wyrobem medycznym, wspomagającym odchudzanie, zawierającym kompleks z glikoproteinowy PhaseLite® jest XL-S Medical Carb Blocker. Zawiera PhaseLite® , silnie skoncentrowany kompleks glikoproteinowy pochodzenia roślinnego (bez modyfikacji genetycznych), który zmniejsza wchłanianie do 2/3 węglowodanów w typowym posiłku zawierającym 600 kalorii. XL-S Medical Carb Blocker jest zatwierdzonym wyrobem medycznym służącym do kontroli masy ciała w połączeniu ze zdrową dietą oraz odpowiednią aktywnością fizyczną oraz zapobiegania i leczenia otyłości. Preparat dostępny jest w aptekach. Produkt posiada klinicznie potwierdzony skutek utraty wagi aż do 3,9 kg oraz zmniejszenia obwodu w talii o 8,25 cm w ciągu 4 tygodni.1
Więcej informacji na www.xlsmedical.com
Komentarze do: Węglowodany – wróg czy przyjaciel?