Alergie pokarmowe stały się globalną epidemią i medycyna konwencjonalna nie ma na nie lekarstwa. Według ustaleń Centers for Disease Control, liczba zachorowań na alergie pokarmowe (wśród dzieci) wzrosła między 1997 a 2011 rokiem o 50 %. Czy może to mieć coś wspólnego z żywnością modyfikowaną genetycznie?
Od 1990 roku, w którym wprowadzono żywność modyfikowaną genetycznie, obserwujemy dramatyczny wzrost zachorowań na alergie pokarmowe, astmę, ADH i wiele form raka. Zgodnie z oczekiwaniami, w większości kontrolowani przez wielkie korporacje, rządowi "eksperci" do spraw zdrowia powiedzą, że żywność modyfikowana genetycznie jest "bezpieczna" - ale gdzie są badania bezpieczeństwa, które wspierałyby te nienaukowe roszczenia bezpieczeństwa? Nie ma żadnych.
Syndrom nieszczelnego jelita "przygotowuje grunt" dla alergii pokarmowych i chorób
"Nieszczelne jelita" definiowane są jako rozwój szczelin pomiędzy komórkami, które tworzą wewnętrzną wyściółkę naszego przewodu pokarmowego. Na skutek nieszczelności jelita, niepożądane (obce) substancje przedostają się do krwioobiegu. Po prostu, jeśli cierpisz na nieszczelne jelita, niestrawione jedzenie, bakterie i odpady metaboliczne zanieczyszczają całe ciało, powodując zapalenia, alergie pokarmowe oraz wiele innych przewlekłych wyniszczających chorób.
Zobacz również:
Układ trawienny jest odpowiedzialny za utrzymanie około 80 % naszej naturalnej odporności. Każdy lekarz przy zdrowych zmysłach, rozumie, że toksyczne jedzenie tworzy toksyczne ciała - co z kolei wywołuje objawy takie jak alergie pokarmowe, wysypki skórne, zmęczenie - lista jest długa.
Genetycznie modyfikowana kukurydza powiązana z guzami rakowymi
Badania opublikowane w Food & Chemical Toxicology Journal, prowadzone przez Gilesa-Erica Seraliniego z Uniwersytetu w Caen, wyraźnie stwierdzają, że spożywanie modyfikowanej genetycznie kukurydzy powoduje u szczurów rozwój przerażających nowotworów, rozległe uszkodzenia narządów i przedwczesną śmierć. To, co jeszcze bardziej szokujące - to tylko badanie długoterminowych zagrożeń związanych z jedzeniem żywności modyfikowanej genetycznie. Nie powstrzyma to jednak chciwych korporacji, od podporządkowania sobie całych dostaw żywności, chronionej patentem na nasiona modyfikowane genetycznie.
Jeśli szukasz dobrego powodu, aby unikać żywności modyfikowanej genetycznie, przyjrzyj się szokującym wynikom badań, wspomnianym powyżej:
Do 50 % samców i 70 % samic szczurów poniosło przedwczesną śmierć. Szczury karmione kukurydzą modyfikowaną genetycznie doznały poważnych uszkodzeń narządów - w tym uszkodzeń wątroby i nerek.
Badane szczury karmione były odmianą genetycznie modyfikowanej kukurydzy, która jest uprawiana w Ameryce Północnej i powszechnie stosowana w żywieniu zwierząt i ludzi. Pamiętaj, że jest to ten sam typ kukurydzy, który możesz znaleźć w bazie płatków śniadaniowych czy kukurydzianych chipsów.
Komentarze do: Żywność modyfikowana genetycznie powoduje wzrost zachorowań na alergię i raka (1)
Badania Seralliniego są nie kompetentne
1Szkoda że nie piszecie z jaką krytyką spotkała się praca "naukowa" Seralliniego, że użył rasy szczurów, które same z siebie tworzą olbrzymie guzy nowotworowe pod koniec życia (są modelem rozwoju guzów stosowany... pokaż całość