Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 10:59 pm Temat postu: |
|
|
szukaj w googlach pod hasłem: 'robert thomas aquafilter' _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
skarabeusz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 11:37 am Temat postu: |
|
|
ehhh tak sobie przeczytałam ten temat i może to co powiem to wredne ale cieszę się że nie tylko ja mam problem z alergią na kurz i roztocza. Nie żebym komuś tego życzyła, absolutnie, ale jakoś tak cieplej na sercu jak się wie, że nie jest się z tym samemu. Ja sama też używam wspomnianego Allergoffu i uważam że jest rewelacyjny, ale oczywiście nie zastępuje sprzątania. No i tu wbrew mojej szczerej chęci wspomnianego odpoczywania i czekania na gotowe sama muszę się tym zająć. Co wcale nie jest takie proste, no ale radzić sobie trzeba, nawet jak się troche przy tym pokicha. Jeśli chodzi o odkurzacz to ja korzystam z Thomasa Twin TT Aquafilter i jestem z niego zadowolona. W sumie Robert-Thomas to chyba jeden z niewielu dobrych wyborów na rynku odkurzaczy dla alergików. No i w sumie cena nie jest przerażająca, choć wiadomo, do ceny bułek mu raczej daleko. Ja płaciłam niecałe 1700 zł w sklepie dla alergików. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nipsu
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 6:02 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam się - przy alergii na roztocza dobry odkurzacz to podstawa! ja na początku używałam dodatkowych filtrów (pasują też do większości zwykłych odkurzaczy), ale później zainwestowałam w taki z filtrem wodnym. i rzeczywiście spisuje się świetnie. oczywiście musiałam też pozbyć się zasłonek, dywanu i zwykłej pościeli (wybrałam wełnianą, bo w przeciwieństwie to innych antyalergicznych nie daje uczucia "zimna").
jeśli chodzi o wycieranie kurzu z mebli itd., to oddelegowałam do tego zajęcia męża |
|
Powrót do góry |
|
|
|
murzynek333
|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 8:05 pm Temat postu: |
|
|
haha, polegasz na mężu, dobrze masz:P ja ścierkę w łapę biorę i sama zasuwam:P
to co zostało ci w pokoju jak wszystko wyrzuciłaś, hehe?
co to za pościel?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nipsu
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 4:58 pm Temat postu: |
|
|
fakt, niewiele zostało ale nawet fajnie to wygląda, tak 'minimalistycznie'
a pościel wełnianą poleciła mi znajoma. kupiłam w sklepie internetowym, bo na pokazach to wciskają podróbki, które nawet nie leżały koło wełny... ja mam komplet Amante z firmy Coconti i sobie chwalę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
murzynek333
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 7:44 pm Temat postu: |
|
|
o tych pokazach to tez mam swoje zdanie, raz zaprosili mnie na taki, odbywal sie w szkole, mnostwo emerytow przyszlo i im kit wciskali, ze to taka dobra posciel, ale ceny nie podali oczywiscie;p
ale dobra posciel dobrej marki to naprawde sie oplaca:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
deborah83
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 7:51 pm Temat postu: |
|
|
Nipsu, to jest dokładnie mój typ! Natrafiłam na ten sklep w internecie kilka dni temu i podjęłam decyzję w 10 minut (a dodam, że wcześniej planowałam zakup przez ok. 2 miesiące...). I też chcę Amante, bo mi się najbardziej podoba kaszmir. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nipsu
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 8:14 pm Temat postu: |
|
|
no mi się też od razu spodobało Coconti, bo ich pościele są eleganckie nie wyglądają jak tani koc z bazarku:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 8:39 pm Temat postu: |
|
|
nipsu czy mogę prosić na pw adres tego sklepu?
ja też szukam czegoś ładnego i dla alergików
z góry dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nipsu
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 1:40 pm Temat postu: |
|
|
jasne: niestety adres musiałam wyciąć- ze względu na regulamin. strony można podawać ale w wiadomości prywatnej (PW)
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|