Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fuszer Spamer
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 2:10 pm Temat postu: Antykoncepcja dla mężczyzn |
|
|
Jakie są skuteczne metody antykoncepcji dla mężczyzn oprócz powszechnie znanych i stosowanych prezerwatyw? Kobiety maja tu zdecydowanie większy wybór a co z nami, mężczyznami? Wiadomo, że prezerwatywa obniża jakość doznań seksualnych, czy jesteśmy na nią skazani?
Ostatnio zmieniony przez fuszer dnia Sro Lis 13, 2013 9:29 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
samira
|
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 8:56 pm Temat postu: Antykoncepcja dla mężczyzn |
|
|
Od razu na myśl przyszła mi wazektomia, ale to jedynie dla mężczyzn, którzy nie chcę mieć dzieci. Jakoś nie kojarzę innego sposobu dla mężczyzn, może ktoś inny pomoże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blackdress
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nic mi nie przychodzi do szkoły, ale sama chętnie się dowiem bo prezerwatywy są uciążliwe nie tylko dla mojego partnera ale i dla mnie. Nie lubię tej metody antykoncepcji, a tabletek nie chce zażywać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
void
|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 8:34 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie najprostszą i nieinwazyjną metodą są prezerwatywy, o wazekotomi też słyszałem ale to już wymaga podejścia chirurgicznego, w tym sprawach kobiety mają lepiej co tu dużo mówić. Ogólnie zanim zadasz pytanie na forach rozejrzyj się czy gdzieś już o tym nie pisali, zajrzyj tutaj --link usuwam,to nie miejsce na reklame. zapoznaj sie z regulaminem. Wind of hope--- a znajdziesz masę tematów związanych z zabezpieczeniami. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fuszer Spamer
|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 10:37 am Temat postu: |
|
|
Dzięki za odpowiedzi. O wazektomii słyszałem i niby można potem przywrócić płodność, ale spada ona do 30%, więc dla osób planujących w przyszłości dzieci, to kiepskie rozwiązanie.
Nie słyszałem natomiast dotąd nic o metodzie RISUG (Reversible Inhibition of Sperm Under Guidance), która po jednokrotnym zastosowaniu zapewnia zabezpieczenie przez nawet do 10 lat. Poddał się ktoś takiemu "zabiegowi"? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|