Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
on30
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 12:18 pm Temat postu: Białe plamki (przebarwienie) na penisie (foto) |
|
|
Witam, od nie dawna (ok 3mies) pojawiły mi się na penisie takie białe plamki (widoczne na zdjęciu - link poniżej), w sumie nie moge ich z niczym skojarzyć. Czy ktoś wie co to może być i czy jest to jakieś zaraźliwe, itp. Nie bolą, nie swędzą ani nie sprawiają żadnych innych dolegliwości.
Dzieki za pomoc.
---edit by drapaka----
Z przyczyn natury wychowawczej, mając na uwadze osoby niepełnoletnie, zdjęcie zostaje usunięte. Może być zdjęcie samej plamki, ale nie całego krocza itd. itp.
---edit by emilka---
hej kolego, troche za wielkie to zdjęcie, zeby umieszczać na forum. lepiej podać linka:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 2:38 pm Temat postu: plamki |
|
|
hej!
moim zdaniem powinienies udac sie do lekarza.
moja rada: nie zwlekaj. Byc moze to nic powaznego, ale zawsze to lepiej zastosowac jakis kremik albo chociaz dowiedziec sie czemu takie cos u Ciebie wystapilo:)
powrotu do "zdrowia" zycze! nu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
on30
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 3:11 pm Temat postu: Re: plamki |
|
|
nastja napisał: | hej!
moim zdaniem powinienies udac sie do lekarza.
moja rada: nie zwlekaj. Byc moze to nic powaznego, ale zawsze to lepiej zastosowac jakis kremik albo chociaz dowiedziec sie czemu takie cos u Ciebie wystapilo:)
powrotu do "zdrowia" zycze! nu |
To w sumie myślę jest jakieś nazwijmy to "zwykłe" odbarwienie skóry, nie ma ani żadnego zgrubienia, ropienia ani nic podobnego, mam nadzieję że to nic złego. Szczerze powiedziawszy nie spodziewam się innej odpowiedzi
P.S. Jaki lekarz zajmuje się takimi sprawami? Dermatolog? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 3:52 pm Temat postu: |
|
|
tak dermatolog..niedawno na forum byl podobny post i ktos poradzil zeby dla pewnosci wybrac sie najpierw do rodzinnego a ten juz bedzie wiedzial gdzie skierowac zycze duzo zdroffka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 10:24 pm Temat postu: Re: plamki |
|
|
on30 napisał: |
To w sumie myślę jest jakieś nazwijmy to "zwykłe" odbarwienie skóry
P.S. Jaki lekarz zajmuje się takimi sprawami? Dermatolog? |
si. dermatolog.
i mi sie też wydaje, że to odbarwienie. ja mam takie dwie plamki na plecach. ale dla pewności.. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
on30
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 7:22 am Temat postu: Re: plamki |
|
|
emilka napisał: | i mi sie też wydaje, że to odbarwienie. ja mam takie dwie plamki na plecach. ale dla pewności.. |
Czy przyczyną może być jakieś otarcie, bądź może to być skutkiem depilacji? Zresztą kilka zdecydowanie mniejszych mam również od drugiej strony... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 9:16 am Temat postu: hej |
|
|
wybierz się do lekarza tak jak radziłam... dermatolog zajmuje sie tymi sprawami:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
on30
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 10:10 am Temat postu: Re: hej |
|
|
nastja napisał: | wybierz się do lekarza tak jak radziłam... dermatolog zajmuje sie tymi sprawami:) |
Cholera duży ze mnie chyba już chłopak ale wstyd mnie niestety za duży ogarnia... Kiedyś gdzieś coś wyczytałem na ten temat, niepamiętam tylko nazwy i tkwie na stanowisku że to nic niedobrego (tak tam było napisane), obawiam się jedynie żeby nieprzeszkadzało to (w sensie może ich strachu ze cos nie tak, jakas choroba) mojej partnerce sexualnej... no i nie wiem czy wizualnie nie wyglada to powiedzmy zbyt odstaraszająco, zniechęcająco... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 10:42 am Temat postu: |
|
|
Wizualnie nie wygląda to ani odpychająco, ani odstraszająco. Ot, zwyczajne przebarwienie.
Ale tak jak mówiłeś,jesteś dużym chłopcem, a duzi chłopcy mają odwagę żeby iść do lekarza kiedy coś jest nie tak. _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 11:54 am Temat postu: Re: hej |
|
|
on30 napisał: | ale wstyd mnie niestety za duży ogarnia... |
no to niech Cie nie ogarnia i idź dla pewnosci do lekarza.
co do otarć jakoś tak mi sie nie wydaje, żeby to było przyczyną. sama nie wiem. moje plamki sie pojawiły tak sobie, bez przyczyny. miałam trzy i jedna zniknęla samoistnie. byłam z tym u dermatologa. wyglądało na takie coś jak bielactwo, ale sie nie powiekszało ani nic. w kazdym razie naprawdę dobrze jest się wybrać do specjalisty, bo przynajmniej wyjasnisz sprawę i nie będzie Cie to dreczyć. a wizualnie zgadzam się z karioką _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|