Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jenka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2015 5:23 pm Temat postu: Biegunka i wymioty |
|
|
Od wczoraj wieczorem mam biegunkę, a w nocy do tego doszły wymioty. Czy to może być zatrucie pokarmowe czy coś gorszego? Dzisiaj się do lekarza nie dostanę, poczekam do poniedziałku. Co do tego czasu najlepiej brać by pomogło? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karmela99
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2015 6:28 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że to nic złego. Zalezy co jadłaś, musisz zwefyfikować i więcej nie robić sobie w żołądku rewolucji. od siebie polece, żebyś piła dużo wody i owoce. Sama mają biegunkę sięgam po lekarstwa, zwykle mi przechodziła po dobie biegunka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tyrol
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2015 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Najlogiczniej jedz do apteki i kup Smecte. Jeżeli ja już miewam takie problemy to od razu sięgam po nią. Samo z siebie raczej nie przejdzie a odwadnianie organizmu nie jest dobre |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luizjana
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2015 11:58 pm Temat postu: |
|
|
myślę że do poniedziałku to już Ci przejdzie, weź sobie smectę i jakiś probiotyk, lekka dietka, nawadnianie. Powinno być dobrze, mnie zazwyczaj takie zatrucie po dwóch dobach mija zupełnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
berry
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2015 3:00 am Temat postu: |
|
|
Jenka i jak samopoczucie? już wszystko w porządku? Mam nadzieję, że tak:) chyba to przez tą łagodną zimę tak te wirusy szaleją. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cienoka
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2016 11:54 am Temat postu: |
|
|
Ja bym sugerowała wspomóc organizm i zażyć [reklama]. Dobre szczepy bakterii potrzebne w przewodzenie pokarmowym powinny problem zlikwidować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milexica
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2016 12:15 pm Temat postu: |
|
|
Biegunka i wymioty razem to poważna sprawa. Można naprawdę łatwo się odwodnić. Sama niestety takie coś przeszłam.. Warto mieć pod ręką elektrolity i popijać małymi łykami. Oczywiście, jeśli takie objawy są dłużej niż jeden dzień czy noc to warto iść do lekarza. Może to być zarówno zatrucie, jak i infekcja wirusowa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|