Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gryzli Gość
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 1:15 am Temat postu: |
|
|
17latek napisał: | Witam. Mam straszny problem. Mowiac szczerze czesto sie masturbowałem, ale teraz z tym skończyłem myśląc, że problemy takie jak żylaki znikną. Jednak jest nawet gorzej. Gdy siedze z dziewczyna i się pieścimy to później strasznie bolą mnie jądra i podbrzusze. Oprócz tego na penisie mam straszne żylaki, i niekiedy problemy z oddawaniem moczu. Czuje się fatalnie. Mam zamiar wybrać się do lekarza, jednak proszę o pomoc. Może ktoś wie czy to jest groźne ?? |
Witam - mam te same problemy ale już wszystkiego się dowiedziałem.
Jest to spowodowane niesfinalizowanym stosunkiem seksualnym. Powodem jest zbieranie się dużej ilości krwii w miednicy co odczywalne jest w jądrach. Partnerka może odczywać podobne dolegliwości lecz mmusi o tym nie mówić. Należy nauczyć się dawać sobie satysfakcję końcową z partnerką. A jeśli to niemożliwe... poprostu dokończyć to samemu onanizacją. Zrobiłem to także kiedy ból był już w wysokim natężeniu - rzeczywiście pomaga.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 8:53 pm Temat postu: |
|
|
witam
jako ze nie wiem jak zaczac to zaczne od poczatku
miale strasznie mocne bole w lewym dolnym rejonie brzucha ( plus podbrzusze ale tylko prawa czesc )
poszedlem do lekrza i zdjagnozowal bodajrze kolke jelitowa dostalem zastrzyk i bylo ok przepisal mi jakies leki, i tak bylo dobrze
do czasu
dzisiaj po spacerze ( dosc dlugim ) znowu dostalem tych boli , wrocilem do domu i przespalem sie bol zszedl [ jesli mozna tak powiedziec ] na lewe jadro [ jak sie obudzilem to mnie bolalo - i okazalo sie ze na dotyk rowniez boli - nawet bardziej ]
pojde jeszcze raz do lekarza ale i tak chcialbym wiedziec czy nie znasz przyczyny mojego bolu??
z gory dziekuje
aha wydaje sie ze po dluzszym marszu bol wraca |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 11:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich!
Ja również mam problem. Otóż od pewnego czasu odczuwam niepokojący ból w lewym jądrze. Nie jest on może aż tak uciążliwy, ale daje mi odczuwać wyraźny dyskomfort i zaniepokojenie. U lekarza nie byłem, gdyż mam nadzieję, że ból samoistnie minie. Czym on może być spowodowany? Czy może to być jakaś zmiana nowotworowa? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bobby Gość
|
Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 11:50 am Temat postu: |
|
|
Mnie bolało lewe jądre i byłem u lekarza 2 razy nic nie wykrył powiedział jednak ze jesli bedzie czerwone , spuchniete czy cos to natychmiast trzeba sie udac do lekarza bo to moze byc przekrecenie jadra , mnie przestało wkoncu bolec , ale niestety teraz znow zaczeło jest to strasznie uciazliwe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dwa posty wyżej Gość
|
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 11:52 pm Temat postu: |
|
|
Bobby ja mam dokładnie ten sam problem! Boli mnie lewe jądro, a po jakimś czasie ból ustępuje. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, u mnie lekarz równiez nic nie wykrył. Dyskomfort maksymalny. Pozdrowienia dla ciebie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Problemik Gość
|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 11:44 am Temat postu: |
|
|
Gryzli napisał: | 17latek napisał: | Witam. Mam straszny problem. Mowiac szczerze czesto sie masturbowałem, ale teraz z tym skończyłem myśląc, że problemy takie jak żylaki znikną. Jednak jest nawet gorzej. Gdy siedze z dziewczyna i się pieścimy to później strasznie bolą mnie jądra i podbrzusze. Oprócz tego na penisie mam straszne żylaki, i niekiedy problemy z oddawaniem moczu. Czuje się fatalnie. Mam zamiar wybrać się do lekarza, jednak proszę o pomoc. Może ktoś wie czy to jest groźne ?? |
Witam - mam te same problemy ale już wszystkiego się dowiedziałem.
Jest to spowodowane niesfinalizowanym stosunkiem seksualnym. Powodem jest zbieranie się dużej ilości krwii w miednicy co odczywalne jest w jądrach. Partnerka może odczywać podobne dolegliwości lecz mmusi o tym nie mówić. Należy nauczyć się dawać sobie satysfakcję końcową z partnerką. A jeśli to niemożliwe... poprostu dokończyć to samemu onanizacją. Zrobiłem to także kiedy ból był już w wysokim natężeniu - rzeczywiście pomaga.
Pozdrawiam |
Witam !
Mam problem, od pewnego czasu staramy sie z dziewczyna unikac seksu. Wczoraj niestety napiecie bardzo wzroslo i wszystko przerwalismy. Dzis obudzilem sie z bolem jader. Pytanie brzmi czy jezeli nie bede w takich sytuacjach sie masturbowal to czy to wplynie negatywnie na moj stan zdrowia ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 11:56 am Temat postu: |
|
|
Nie, organizm potrafi sam uregulować nadmiar materiału genetycznego w tak zwaych polucjach, czyli zmazach nocnych, które najczęściej występują u dorastających chłopców, lecz nie tylko.
A ból jąder który opisałęś mógł być spowodowany wieloma czynnikami, od wzmorzonej aktywności po "poście" do złego ułożenia sie we śnie i przgniecenia ich
Chodz cytaty które przytczyłeś mają racje, masturbacja w takim wypadku niweluje poprostu ból. Chodz za dużo nie zmienia faktycznie. Sprawia jedynie iż człowiek sie tak nie męczy.
Jeżeli ból nie ustąpi w ciągu dnia bądz będzie sie powtarzał w tedy warto udać sie do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Problemik Gość
|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 2:18 pm Temat postu: |
|
|
Wielkie dzieki Pawle za szybka odpowiedz. Z lekarza raczej nie skorzystam bo juz mi lepiej Mam tylko pytanie na ile twoja wiedza w tej dziedzinie jest rzetelna, czy poslugujesz sie jakimis ksiazkami ? Bo z profilu wyczytalem ze studiujesz informatyke ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nowy112 Gość
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:29 am Temat postu: |
|
|
Hej! Od jakiegoś czasu mam na penisie ŻYLAKI które miejscami zakręcają w różne strony. Nie są one duże i w zasadnie mi nie przeszkadzaj ale nie chciałbym aby się powiększały. Co można zrobić aby wzmocnić żyły (jakich preparatów w tabletkach, maści używać).
Czy preparaty które są przeznaczone na łydki dla kobiet mogą tutaj być przydatne?
PS
Jaki lekarz zajmuje się żylakami na penisie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 12:56 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej iść do lekarza pierwszego kontaktu on w tedy skieruje, problemami natury skórnej także w miejscach intymnych zajmuje sie dermatolog, do którego nie trzeba skierowania.
@Problemik:
Nie myśl żę jak sie dowiedziałeś na forum to problem znika, nie jestem lekarzem, moja wiedza pochodzi z literatury fachowej (medycznje) jak i przyjaźni z pewną pani biolog.
To co przeczytałęś potraktuj jako rozmowe z jakimś kumplem niż porade lekarską. Pamiętaj o tym. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|