Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Ból jąder bez urazu

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gryzli
Gość

PostWysłany: Sro Lut 22, 2006 1:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

17latek napisał:
Witam. Mam straszny problem. Mowiac szczerze czesto sie masturbowałem, ale teraz z tym skończyłem myśląc, że problemy takie jak żylaki znikną. Jednak jest nawet gorzej. Gdy siedze z dziewczyna i się pieścimy to później strasznie bolą mnie jądra i podbrzusze. Oprócz tego na penisie mam straszne żylaki, i niekiedy problemy z oddawaniem moczu. Czuje się fatalnie. Mam zamiar wybrać się do lekarza, jednak proszę o pomoc. Może ktoś wie czy to jest groźne ??

Witam - mam te same problemy ale już wszystkiego się dowiedziałem.
Jest to spowodowane niesfinalizowanym stosunkiem seksualnym. Powodem jest zbieranie się dużej ilości krwii w miednicy co odczywalne jest w jądrach. Partnerka może odczywać podobne dolegliwości lecz mmusi o tym nie mówić. Należy nauczyć się dawać sobie satysfakcję końcową z partnerką. A jeśli to niemożliwe... poprostu dokończyć to samemu onanizacją. Zrobiłem to także kiedy ból był już w wysokim natężeniu - rzeczywiście pomaga.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Mar 23, 2006 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam
jako ze nie wiem jak zaczac to zaczne od poczatku
miale strasznie mocne bole w lewym dolnym rejonie brzucha ( plus podbrzusze ale tylko prawa czesc )
poszedlem do lekrza i zdjagnozowal bodajrze kolke jelitowa dostalem zastrzyk i bylo ok przepisal mi jakies leki, i tak bylo dobrze
do czasu
dzisiaj po spacerze ( dosc dlugim ) znowu dostalem tych boli , wrocilem do domu i przespalem sie bol zszedl [ jesli mozna tak powiedziec ] na lewe jadro [ jak sie obudzilem to mnie bolalo - i okazalo sie ze na dotyk rowniez boli - nawet bardziej ]
pojde jeszcze raz do lekarza ale i tak chcialbym wiedziec czy nie znasz przyczyny mojego bolu??
z gory dziekuje
aha wydaje sie ze po dluzszym marszu bol wraca
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Mar 23, 2006 11:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich!

Ja również mam problem. Otóż od pewnego czasu odczuwam niepokojący ból w lewym jądrze. Nie jest on może aż tak uciążliwy, ale daje mi odczuwać wyraźny dyskomfort i zaniepokojenie. U lekarza nie byłem, gdyż mam nadzieję, że ból samoistnie minie. Czym on może być spowodowany? Czy może to być jakaś zmiana nowotworowa?
Powrót do góry
Bobby
Gość

PostWysłany: Czw Kwi 13, 2006 11:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie bolało lewe jądre i byłem u lekarza 2 razy nic nie wykrył powiedział jednak ze jesli bedzie czerwone , spuchniete czy cos to natychmiast trzeba sie udac do lekarza bo to moze byc przekrecenie jadra , mnie przestało wkoncu bolec , ale niestety teraz znow zaczeło jest to strasznie uciazliwe
Powrót do góry
dwa posty wyżej
Gość

PostWysłany: Sob Kwi 15, 2006 11:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bobby ja mam dokładnie ten sam problem! Boli mnie lewe jądro, a po jakimś czasie ból ustępuje. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, u mnie lekarz równiez nic nie wykrył. Dyskomfort maksymalny. Pozdrowienia dla ciebie
Powrót do góry
Problemik
Gość

PostWysłany: Wto Kwi 18, 2006 11:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gryzli napisał:
17latek napisał:
Witam. Mam straszny problem. Mowiac szczerze czesto sie masturbowałem, ale teraz z tym skończyłem myśląc, że problemy takie jak żylaki znikną. Jednak jest nawet gorzej. Gdy siedze z dziewczyna i się pieścimy to później strasznie bolą mnie jądra i podbrzusze. Oprócz tego na penisie mam straszne żylaki, i niekiedy problemy z oddawaniem moczu. Czuje się fatalnie. Mam zamiar wybrać się do lekarza, jednak proszę o pomoc. Może ktoś wie czy to jest groźne ??

Witam - mam te same problemy ale już wszystkiego się dowiedziałem.
Jest to spowodowane niesfinalizowanym stosunkiem seksualnym. Powodem jest zbieranie się dużej ilości krwii w miednicy co odczywalne jest w jądrach. Partnerka może odczywać podobne dolegliwości lecz mmusi o tym nie mówić. Należy nauczyć się dawać sobie satysfakcję końcową z partnerką. A jeśli to niemożliwe... poprostu dokończyć to samemu onanizacją. Zrobiłem to także kiedy ból był już w wysokim natężeniu - rzeczywiście pomaga.
Pozdrawiam

Witam !

Mam problem, od pewnego czasu staramy sie z dziewczyna unikac seksu. Wczoraj niestety napiecie bardzo wzroslo i wszystko przerwalismy. Dzis obudzilem sie z bolem jader. Pytanie brzmi czy jezeli nie bede w takich sytuacjach sie masturbowal to czy to wplynie negatywnie na moj stan zdrowia ?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Kwi 18, 2006 11:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie, organizm potrafi sam uregulować nadmiar materiału genetycznego w tak zwaych polucjach, czyli zmazach nocnych, które najczęściej występują u dorastających chłopców, lecz nie tylko.

A ból jąder który opisałęś mógł być spowodowany wieloma czynnikami, od wzmorzonej aktywności po "poście" do złego ułożenia sie we śnie i przgniecenia ich Wink

Chodz cytaty które przytczyłeś mają racje, masturbacja w takim wypadku niweluje poprostu ból. Chodz za dużo nie zmienia faktycznie. Sprawia jedynie iż człowiek sie tak nie męczy.

Jeżeli ból nie ustąpi w ciągu dnia bądz będzie sie powtarzał w tedy warto udać sie do lekarza.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Problemik
Gość

PostWysłany: Wto Kwi 18, 2006 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wielkie dzieki Pawle za szybka odpowiedz. Z lekarza raczej nie skorzystam bo juz mi lepiej Smile Mam tylko pytanie na ile twoja wiedza w tej dziedzinie jest rzetelna, czy poslugujesz sie jakimis ksiazkami ? Bo z profilu wyczytalem ze studiujesz informatyke Smile)
Powrót do góry
Nowy112
Gość

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej! Od jakiegoś czasu mam na penisie ŻYLAKI które miejscami zakręcają w różne strony. Nie są one duże i w zasadnie mi nie przeszkadzaj ale nie chciałbym aby się powiększały. Co można zrobić aby wzmocnić żyły (jakich preparatów w tabletkach, maści używać).

Czy preparaty które są przeznaczone na łydki dla kobiet mogą tutaj być przydatne?

PS
Jaki lekarz zajmuje się żylakami na penisie?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 12:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej iść do lekarza pierwszego kontaktu on w tedy skieruje, problemami natury skórnej także w miejscach intymnych zajmuje sie dermatolog, do którego nie trzeba skierowania.

@Problemik:

Nie myśl żę jak sie dowiedziałeś na forum to problem znika, nie jestem lekarzem, moja wiedza pochodzi z literatury fachowej (medycznje) jak i przyjaźni z pewną pani biolog.

To co przeczytałęś potraktuj jako rozmowe z jakimś kumplem niż porade lekarską. Pamiętaj o tym.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 3 z 10