Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 1:11 pm Temat postu: bol kregosłupa podczas okresu |
|
|
Witam zazwyczaj mam bradzo bolesne okresy sa to bole kregoslupa jak i brzucha na bole brzucha zawsze pomaga mi imuprom i no spa ale to nie dziala na te okropne bole kregoslupa czy zna ktos jakies sposoby na zmniejszenie tych bolow |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 1:49 pm Temat postu: |
|
|
moze jaksi zastrzyk? moja kolezanka tez zaawsze cierpiała podczas okresu,dochodziło nawet do omdlec dopiero jak rodzice ja zawiezli na pogotowie to lekarz dyzurny dał jej jakis zastrzyk-bol minał jak reka odjał... moze przejdz sie do gina i powiedz o bolesnych okresach,byc moze przepisze Ci tabletki anty po co masz cierpiec?a dzieki nim i okres bedzie mniej bolesny i bardziej skapy pozdrofffki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwka
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 2:26 pm Temat postu: |
|
|
no niestety tabletki anty raczej odpadaja bo nie mam regularnego okresu a podobno jesli sie nie ma regularnego ti gin nie przepisze anty a nie powiem chciala bym je dostawac bo mam tez problemy z cera a one podobno na to tez pomagaja i nie musiala bym sie martwic o antykoncepcje podczas stosunku bo teraz zawsze musze myslec o patentexie i o durexach :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 3:43 pm Temat postu: |
|
|
qrcze no to rzeczywiscie problem.. ale czy napewno jesli ktos ma nieregularne to nie moze brac anty..? mi sie wydawało ze własnie na uregulowanie okresu lekarz je przepisuje.. sama juz sie zamotałam...poczekajmy na wypowiedz kogos kto wie mniej wiecej o tabsach _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 10:02 pm Temat postu: |
|
|
ja niesteyt wiem czego to moze byc przyczyna
Doktor mi mowil ze to bardzo czesty objaw przy zaawansowanym stadium nadzerki! wiec szybko idz do lekarza z tym i nie lekcewaz! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
poranek
|
Wysłany: Nie Sie 05, 2007 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Mi pomaga na bole kregoslupa masc przeciwbolowa np. z zywokostu lub na jadzie zmii (ewentualnie inne jest ich duzo w aptece). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anula25
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 10:03 pm Temat postu: |
|
|
Również miewam bardzo bolesne i obfite miesiączki. Ginekolog stwierdził u mnie tyłozgięcie macicy i podejrzewam, że właśnie to tyłozgięcie jest przyczyną bólu pleców (bóle krzyżowe). Przy znacznym wysiłku "czuję macicę", może to dziwnie brzmi ale rzeczywiście tak jest. Prawdopodobnie (nie wiem bo bałam się tej kuracji) miesiączka będzie przebiegać łagodniej (choć krawienie będzie większe), gdy tydzień przed miesiączką aż do jej pojawienia, będzie się zażywać 1 tabl. no-spy i 1 tabl. aspiryny -1 raz dziennie. Nie stosowałam sie do tych zaleceń z obawy przed wystąpieniem krwotoku (miesiączki i tak mam b. obfite).
Rzeczywiście sa jakieś zastrzyki, które eleminują ból na długo, ale niestety nie znam nazwy ...
Życze udanej walki z bólem.
Pozdawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
poranek
|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Bolesne miesiaczki to juz inna nieco sprawa, tu przyczyn moze byc znacznie wiecej.
Bole tylko kregoslupa to bardzo typowa przypadlosc w czasie miesiaczki.
Pierwszy raz slysze,ze tylozgiecie jest choroba ktora trzeba leczyc, fakt,ze powoduje to pewne niedogodnosci i czasem problemy, ale too raczej fizjologia, a nie choroba.
nie reklamujemy konkurencji - link kasuje -----emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Laluna Zbanowany
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 7:01 pm Temat postu: |
|
|
miałam ten sam problem, bol byl nie do zniesienia, mdlałam nawet wymiotowałam z bolu. lądowałam co miesiac na pogotowiu. a te bole na poczatku mylilam z bolem nerek. no niestety ale niektore z nas maja bole z krzyza juz w czasie miesiaczki. ja polecam leki przeciwbolewe typowe dla bolow menstruacyjnych. zapytaj w aptece.
lekarz w koncu sie ulitował i przepisał tabletki anty na uregulowanie cyklow i zmniejszenie moich katuszy!
poprostu udaj sie do lekarza i powiedz o swoich mękach...
----edited by emilka-----
jeżeli chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień". znajduje się w prawym górnym rogu każdego Twojego posta. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 8:53 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | ale czy napewno jesli ktos ma nieregularne to nie moze brac anty..? mi sie wydawało ze własnie na uregulowanie okresu lekarz je przepisuje.. |
No i dobrze Ci sie wydawało. Jeżeli ktoś ma nieregularne miesiączki, nie oznacza to rezygnacji z antykoncepcji hormonalnej, wręcz przeciwnie.
No chyba, że pacjentka jest na coś chora - wtedy musi ginekolog zadecydować o zażywaniu tabletek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|