Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Ból w okolicach brzucha.

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Radar

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 9:35 pm    Temat postu: Ból w okolicach brzucha. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Od 2 dni mam notoryczne bóle w górnej części brzucha. Jakby mnie piekło coś. Wsatje rano chwile boli i przechodzi. Później mnie dopada w szkole też tylko na moment. I ze 2 razy w domu. Co to jest? Kto wie niech pisze. Pozdro.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz... troche slabo to opisales..moze cos wiecej?? a moze masz zgage po prostu....
Powrót do góry
Radar

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie to nie zgaga. Poprostu ok 6 razy w ciągu dnia miewam ból- pieczenie jakby w okolicach górnych mięsni brzucha. Jakby mnie bolał żołądek i wątroba czy coś. To boli chwile - z 10 sek. Myślałem że jak zasiąde na tronie to przejdzie. A tu lipa. 2 dni już to mam, przy czym normalnie defekuje i zdrowo jem. Chyba pójde z tym do lekarza.
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no masz racje zglos sie z tym do lekarza... ale z tego co piszesz to ja tez mialam takie objawy kiedys... ale ten bol promieniowal do plecow..dokloadnie na wysokosci zeber..i okazalo sie ze mam kamienie na nerkach... to moze zupelnie inna sprawa ale lepiej idz do lekarza:) pozdraiwam
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pilnie skontaktuj się z lekarzem.Jestem pewien ,że skieruje Cię on na gastroskopie.Pieczenie w górnych okolicach jamy brzusznej nie wróży nic dobrego.Najczęściej jest to przyczyna nowotworów tym bardziej ,że mówisz o bólach trwających około 10 sekund.Może to też być reakcja organizmu na środki wspomagająco-pobudzające mam tu na myśli kawe,jakieś napoje energetyczne wykluczam możliwość ,że coś bierzesz bo wtedy to już nie były by przelewki
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O w morde. Mam nadzieje że sie mylisz, ale jutro cisne do lekarza.
4 tygodnie temu robiłem nosa( 1 raz), ale moi kumple to nawet od kilku lat amfe biorą i nic im nie jest. Może przyczyna tkwi w tym żę na siłke chodze. Dzisaij już sie lepiej czułem, z rana mnie nie bolało, ale później mnie zapiekło tak ze 3 sekundy. No nic, zobacze co lekarz powie. TYlko czy sie mu przyznać do fety?
Powrót do góry
studentAM

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 4:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najgorsze jest "branie" sporadyczne bo ma najcięższe powikłanie.Absolutnie ponieneś powiedzieć o tym lekarzowi a z faktem gastroskopu chyba musisz sie pogodzić ( nie jest to przyjemne badanie) To ,że w tej chwili pieczenia się zmniejszyły nie znaczy ,że ustąpiły.Być może następuje akumulacja a następny atak będzie ciężko wytrzymać.Ćwiczenia tutaj arczej nie mają nic do rzeczy.Oj chłopie niezazdroszcze Ci
Powrót do góry
Radar

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ludzie wy mnie kurde nie katujcie. Ten ból to nie był taki że mnie tak bolało żę aż krzyczałem. Poproste lekkie pieczenie trwające 3-4 sek. Dzisaij jest lepiej. Z resztą zobaczymy.
Powrót do góry
studentAM

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 4:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nikt Cie nie chce katować bo nie o to tutaj chodzi..Jeśli chodzi o podrażnienia żołądka kazdy następny narkotyk moze byc ostatnim...Pieczenie to najgorsze objawy żołądkowe
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 5:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale skąd wy wiecie że to żołądek? Boli mnie u góry brzucha po obu stronach sporadycznie kilka razy w ciągu dnia. Mam nadzieje żę sie mylicie. no nic, jak wróce od lekarza to napisze co to jest. POzdro.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2