Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewelina88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 5:18 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje Netka za odpowiedź. Myślalam o tym zeby isc do lekarza... chociaz nigdy nie bylam u ginekologa wiec bardzo sie boje... ale chyba bede musiala ten bol to taki jakby 10 minutowy skurcz. naprawde dziwny... Dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agunia1306 Gość
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 6:18 pm Temat postu: |
|
|
mam ten sam problem juz od 11 lat.zmieniam ciagle tabletki przeciwbolowe - ale az sie boje, ze kiedys wyprobuje wszystkie!!i co wtedy!teraz pomaga mi nurofen forte, ale nie tak do konca bo pomiedzy tymi tabletkami musze brac no-spe albo pyralgin.oczywiscie wtedy leze w lozku i nigdzie sie nie ruszm.od tabletek mam problemy z zoladkiem.stosowalam rowniez antykoncepcje i bol troszke sie zmniejszyl, ale i tak musialam go zwalczac przeciwbolowymi, dlatego z tego tez zrezygnowalam.a jesli chodzi o ten stosunek to jest w tym troche racji - zmniejsza bol - ale to mozna "stosowac" dopiero w ostatnich dniach okresu nie jestes sama i niestety jest nas coraz wiecej(slyszalam to od lekarza).tez jestem zalamana tym faktem, ze co miesiac musze tak cierpiec moze wkrotce wymysla jakis specyfik.pozdrowienia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
moni Gość
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 3:30 pm Temat postu: |
|
|
mi na bolesna miesiaczke pomaga tylko cilest, ale niestety nie moge go zazywac i co miesiac cierpie, zadne nospy, ibupromy, nurofeny mi nie pomagaja, teraz to tylko maz pakuje mnie w samochod i wiezie do szpitala na zaszczyk i to dopiero przynosi troche ulgi
kilka razy slyszalam ze jak zajde w ciaze to ta meczarnia sie skonczy, czy ktos juz wyprobowal ten sposób?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bluestone1
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 2:25 am Temat postu: ból jest zawsze z jakiegoś powodu |
|
|
Nie to jest nie przyjęte i nie do akceptacji ból jest i tak ma być ???!!! no co wy? opiszę Wam coś odkąd miałam okres cierpiałam przy tak strasznie że nie da się tego opisać słowami żadne tabletki okłady itd nie pomogą to lekarz ginekolog określi przyczyne a nie Pani w aptece czy ludzie na forum U mnie przyczyną było to że odkąd zaczęłam miesiączkować krew wypływała na zewnątrz i wewnątrz brzucha przeszłam kilku ginekologów i w końcu jeden odkrył prawdę i wyleczył mnie! po 3 latach znowu bolało przy okresie i okazało się że to zapalenie przydatków itd itd nie ma co gdybać IDŹ DO LEKARZA to nie natura Cię obdarzyła bólem podczas okresu tylko jest jakaś przyczyna tych dolegliwości i tylko lekarz określi przyczynę !!! dziewczyny zapomnijcie o wstydzie i idźcie do lekarza !!! BŁAGAM przecież chcecie kiedyś być mamą !!! prawda? a takie lekcewarzenie bółu poteguje!!! od zapalenia przydatków(wystarczą biodrówki mróz wiatr tzw zawianie) co będzie nie wyleczone i branie tabletek przeciwbólowych ( tzw uśnierzaczy bólu)a następstwem mogą być cysty zrosty na jajnikach torbiele a przy każdym z podanych przykładów "następstwem" jest zatrzymanie jajeczkowania!!!! Paweł !!! stosunek podczas okresu ok to Twoje upodobanie i próba jakiejś rady nie neguję tego jak lubisz przecież to Twoja sprawa a rozlużnienie nie ma tu nic do nrzeczy!! skoro w wyniku "zapalenia" choroby na jajniku Twojej kobiety pojawia się cysta albo z powodu zapalenia jajnik jest większy niż Twoje jądro i członkiem uderzasz o nie podzczas stosunku albo ma ona nadżerkę to zapamiętaj że będzie ona zaciskać zęby podczas zbliżenia nie z rozkoszy tylko dlatego że ból jest taki jakby Cię ktoś kopnął w krocze!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 8:59 am Temat postu: |
|
|
Przeczytałem uwage co do mojej osoby - może po południu skometuje - albo wogóle |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gonrad 123 Gość
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 8:14 pm Temat postu: Bolesne miesiączkowanie |
|
|
Wiem coś na ten temat. Przed zajściem w pierwszą ciążę, co miesiąc umierałam. I rację mają Ci którzy mówią, że może to być stan zapalny ale niekoniecznie. Trzeba udać sie do ginekologa to pierwsza sprawa. Jeżeli wykluczy on infekcję, niestety tak to czasem bywa, że jesteśmy skazane na tabletki przeciwbólowe (lub antykoncepcyjne) do pierwszej ciąży. Jest to spowodowane choćby tym, że po pierwszej ciązy drogi rodne łatwiej się oczyszczają więc nie są potrzebne tak silne skurcze macicy. Teraz miesiaczki mam zdecydowanie mniej bolesne, ale po porodzie pojawiają się inne problemy. No coż byc kobieta byc kobietą..... . Po menopauzie też podobno nie jest lepiej
Pozdrowienia dla wszystkich. Gosia 30 lat |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziaka Gość
|
Wysłany: Sob Mar 25, 2006 4:38 pm Temat postu: |
|
|
U mnie ból podczas okresu spowodowany jest tyłozgięciem macicy, pierwsze dwa dni są najgorsze; bol brzucha i krzyża pomaga mi wtedy "spasmophen" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Malutka Gość
|
Wysłany: Pią Lip 07, 2006 5:48 pm Temat postu: |
|
|
a ja mam 16 lat i jakieś 2 miesiące temu w trakcie cyklu tak mnie bolało po prawej stronie w dole brzucha, że zemdlałam. Potem leżałam na plecach z 3 godziny i dopiero potem przeszło. Teraz mam okres, 3 dzień i jak się obudziłam ból podobny do tamtego, tylko, że w porę zażyłam ibuprom (x2) i aż tak nie bolało, chociaż i tak chodzić nie mogłam i byłam cała zlana potem. Nie wiem, co się dzieje. Słyszałam, że moja ciocia miała tak w okresie dojrzewania i nic z tym nie robiła, a teraz jest zdrowa. Jednak naczytalam się tyle o chorobach ginekologicznych, że się boję. W dodatku nie mam pojęcia kiedy taki ból może mnie dopaść... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kalinka Gość
|
Wysłany: Pią Lip 07, 2006 10:22 pm Temat postu: |
|
|
Nie, dlaczego? Nie tylko facet! Sposób podany przez Pawa jest dobry, bo rozkurcza mięśnie. Nie znaczy to jednak, że miałabym ochotę go stosować. Na mnie najlepiej działą Pyralgina. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lip 07, 2006 11:35 pm Temat postu: |
|
|
ZUZA to Ty nie wal głupot, co Ty chcesz kobitki posłać do szpitala? Termofor to sobie możesz pomiędzy stopy włożyć a nie na brzuch. Zastanów się trochę. Po przyłożeniu termoforu z ciepłą wodą naczynia krwionośne rozszerzają się i krew pędzi jak oszalała.
Można to stosować jeżeli kobieta ma tyłozgięcie macicy, ponieważ działa to rozkurczająco, na macicę. Ale również trzeba baaaardzo uważać.
Można stosować normalne leki przeciwbólowe apap, ketonal czy ibuprom.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|