Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anitaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 09, 2006 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam sie termofor jak i np kąpiel w gorącej wodzie podczas okresu mogą spowodować ze krawienie się jeszcze bardziej nasili, więc zuza nie chrzań glupot. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
naneczka
|
Wysłany: Nie Lip 09, 2006 9:59 pm Temat postu: |
|
|
ciepla ale nie zagoraca kapiel naprawde moze zlagodzic dolegliwosci. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jah
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 7:24 am Temat postu: |
|
|
Ja naprawdę nie rozumiem , czego Wy się tak brzydzicie stosunku podczas okresu? Przecież to tylko krew - rzecz całkowicie normalna. Wstydząc się okresu, to jakby wstydzić się swojego ciała - a to chyba już jest dziwne.
Swoją drogą ludzie robią gorsze rzeczy i żyją.
Mojemu Skarbowi pomaga seks na bóle ;]
Jeżeli się naprawdę kogoś kocha to przyjmuje się tą osobę taką jaka jest - święte zdanie, wielokrotnie powtarzane - które widocznie nie trafia do wielu osób.
A tak na marginesie: nie piszcie o czymś czego nie znacie. Oczywiste jest to że uprawiając seks podczas okresu trzeba być delikatniejszym dla partnerki.
Dziwi mnie tylko ciągłe powtarzanie słowa FACET... Ach te nasze społeczeństwo - jak powiedzieć baba czy jakoś innaczej to zaraz większa połowa(;] ) ma ochotę człowieka z pędzącego konia zrzucić.
Apeluję o troche szacunku baby wstrętne!;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 9:10 am Temat postu: |
|
|
Bezpretensjonalne podejćie do wiele postów na tym forum, zastnaawiało mnie co do intencji.
Ale musze przyznać że ten post mi sie spodobał
Stosunek podczas okresu, wydaje mi się że zależy w większości od doświadczenia erotycznego, nie wszystko na raz, do pewnych rzeczy trzeba dojżeć. Wydaje mi sie że wypowiedizały sie po prostu osoby z małym doświadczeniem o młodym wieku. Nie mające pojęcia jeszcze o rożnorodności życia erotycznego.
Co do tych facetów, hmmm sam używam takie pojęcia ale to raczej do tych osób które z MĘŻCZYZNĄ nie mają nic współnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
naneczka
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 9:24 am Temat postu: |
|
|
wlasciwie do stosunkow podczas miesiaczki nic nie mam i wielokrotnie sie przekonalam ze to pomaga |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiasz
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 10:09 pm Temat postu: skuteczne lekarstwo na bolesne miesiączki |
|
|
a ja uwazam ze taki ketonal to na pewno nie sa zwykle tabletki. nie ma sie co faszerowac pigulkami przeciwbolowymi, bo te z zawartoscia ibuprofenu i naproxenu moga w przyszlosci utrudniac zajscie badz utrzymanie ciazy. najlbezpieczniejsze sa te z paracetamolem (moga je zazywac nawet kobiety ciezarne).
dziewczyny, myslcie juz dzis o tym, ze kiedys staniecie sie matkami. jak macie jakies dolegliwosci to jak najszybciej skontaktujcie z lekarzem. mdlosci, pocenie sie i nadmierne bole to nie sa zwykłe dolegliwosci miesiaczkowe. a na te zwykle pomagaja ziolka. zapytajcie pania z apteki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justynka Gość
|
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 7:11 pm Temat postu: Re: dokuczliwy ból |
|
|
Cześć! Nie ma nic gorszego,jak dokuczliwy i nieustający ból podczas okresu. Jak wiadomo pierwsze 2 dni są najgorsze. Dziewczyny pamiętajcie,że nie należy napinac mięśni brzucha,bo to nie przyniesie ulgi. Mięśnie musza być rozluźnione.Ja staram się nie stosować tabletek,ale czasami ból jest zbyt silny...Radzę nie stresować sie,nie przemęczać,a okres jak okres,minie .... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 7:00 am Temat postu: |
|
|
a ja slyszalam, ze cwiczenia fizyczne lagodza bol. ostatnio dzien przed spodziewanym okresem poszlam na aerobik. balam sie, ze mnie rozboli i bede mocno potem krwawic, ale przeszlam ten okres naprawde spokojnie (czyli tabletki zadzialaly jak nigdy ).
polecam tez male piwko jak ktos lubi. rozluznia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 7:25 am Temat postu: |
|
|
Takie prby z piwkiem co miesiąc mogą być zgubne.
Naług to nie tylko gdy robi sie coś cały czas, może być też w odstępach czasu ale systematycznie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
comet
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 12:40 pm Temat postu: Chyba już z tego wyrosłem. |
|
|
Trochę poza tematem, ale to wy moi przedmówcy podajecie seks w czasie miesiączki jako sposób na ból.
Temat seksu "w tym" okresie już był rozpatrzony dawno i stwierdzono, że kobieta jest wtedy nieczysta , nietykalna i takie tam. Najlepiej niech odejdzie z wioski i powróci gdy będzie po.
Ja zgadzam się z tym całkowicie, gdyż kobieta powinna mieć w tym czasie spokój, nie wykonywać ciężkich prac, dobrze się odżywiać, itd.
Obecnie w dobie emancypacji, ta niedyspozycja uważana jest za coś co obniża jej wartość.
Noszenie spodni nie zmienilo im jednak funkcji biologicznych.
Facet może spokojnie poczekać te parę dni, a sperma mu jajek nie rozwali. W ostateczności ona może mu pomoc pieszcząc jego żądełko.
Bo dla mnie bieganie z zakrwawionym Wackiem do łazienki nie jest szczytem przyjemności. I ta zababrana pościel.
Tak dla przyzwoitości należy nadmienić, że możemy spowodować krwotok, przenieść drobnoustroje, bo w pochwie nie ma naturalnego filtra antybakteryjnego i takie tam ble, ble.
Jak pomóc kobiecie w tym okresie?
Na pewno pomoże delikatny masaż podbrzusza i jajników rozluźniający mięśnie, oraz piersi. Trochę więcej snu i spokoju, aby to jak najszybciej minęło. Stres w tym okresie może wywołać większe krwawienie. Przyda się dobra książka ziółka i wyrozumiały chłopak u boku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|