Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Brak okresu

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 20, 21, 22  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karol87

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Paź 25, 2008 5:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja również mam problem Sad otórz zawsze miałam regularne cykle 32 dni, pózniej zaczeły mi sie przedłuzac do 42... no ale cóż mogłam sie doczekać jakoś i przyzwyczaić juz ale teraz to przesada. w sumie ostatnio kochałam sie ale nie było takiej sytuacji po której mogła bym sie spodziewac ciązy. powinnam miec wtedy akurat okres albo przynajmniej za 2 dni a tu juz od tygodnia nic. co sadzicie Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ania023

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 8:26 pm    Temat postu: brak okresu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam problem, ponieważ mam już 19 lat a wciąz nie mam okresu, w czasie 16-19 miałam go zaledwie 5 razy. Nie wiem co mam robić na dodatek jeszcze przez ostatnie dni boli mnie podbrzusze, np. jak biegnę, śmieję się jest to nieprzyjemy ból. jak może być tego przyczyna? na dodoatek dodam że nie byłam jeszcze u ginekologa i nie chcę am iśćSad proszę pomóżcie

----edited by emilka----
przyłączyłam do pokrewnego problematyką
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma ze nie chcesz... moim zdaniem powinnas oi to szybciutko, dziwie sie ze jeszcze tam nie bylas Confused to moga byc problemy hormonalne albo jeszcze cos innego, wiec radze isc jak najpredzej!
Powrót do góry
madlennnnnnn

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 10:54 pm    Temat postu: brak miesiączki, dlaczego? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miesiączke miałam w połowie stycznia.. w lutym juz nie. wspolzylam z chlopakiem lecz z zabezpieczeniem i we wrzesniu.. takze ciąża raczej jest niemożliwa. czy brak miesiączki moze byc spowodowany częstym spozywaniem alkoholu? pomocy..

--- przenosze do tematu pokrewnego w dziale : dolegliwosci intymne --- Pituszka
Powrót do góry
ania023

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 11:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"jeszcze coś innego" to co masz na myśli? proszę napisz to dla mnie bardzo ważne
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 11:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moga to byc rozne przyczyny... piszesz ze kilka razy mialas miesiaczke wiec pierwotny brak miesiaczki wykluczam bo cierpia na to kobiety ktore powyzej 16 roku zycia nie dostaly nigdy okresu.... ty cierpisz na wtorny brak okresu czyli co najmniej przez 3 cykle go nie bylo , a to moze byc wiele przyczyn np.
# Stres i intensywne ćwiczenia fizyczne.
# Podwyższenie stężenia prolaktyny.
# Zażywane leki (m.in. przeciwdepresyjne, przeciwlękowe, niektóre leki przeciwko nadciśnieniu).
# Zaburzenia owulacji.
# Po stosowaniu doustnych środków antykoncepcyjnych może pojawić się zatrzymanie regularnych krwawień przez kilka miesięcy.
# Intensywne odchudzanie.
# Zaburzenia czynności tarczycy.
Powrót do góry
ania023

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zażywam żadnych leków, antykoncepcji rówież a co do odchudzania to też się nie odchudzam, a okres zwykle który miałam trwał równo tydzieńSadSadSad
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ania023 wiec moga to byc pozostale rzeczy, tarczyca, zaburzenia owulacji itp. wiec w tym wypadku wizyta u lekarza jest konieczna...
Powrót do góry
madlennnnnnn

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 8:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ehh.. ludzie pomóżcie !!
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 9:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

madlennnnnnn, nie, alkohol nie ma wplywu na tak duże wahania cyklu. musisz koniecznie iść do lekarza, bo wtórny brak miesiączki się powinno leczyc
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 20, 21, 22  Następny
Strona 11 z 22