Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Brak okresu

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 20, 21, 22  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
daffi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 10:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ania023 uważam ,że nie powinnaś liczyc tylko na nas -dziewczyny mają racje co do powodów braku miesiączki jednak uważam ,że jak najszybciej powinnaś udać się do lekarza ,teraz jest tyle różnych choróbsk -naprawdę nie lekceważ tego .Wizyta nie jest taka straszna !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
happyhuman

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 8:07 pm    Temat postu: Brak okresu i brak ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam 25 lat i nie jestem aktywna seksualnie. Nie przyjmuje żadnych tabletek hormonalnych. Okres miałam raczej terminowo i nie zauważyłam żadnych niepokojących zmian. Problem mam taki, że nie mam okresu - ostatni raz w marcu. Jedyne co mi się przypomniało to silne kłucie w okolicy lewego jajnika - nie mogłam zrobic kroku. Trwało to chwilę. Nie leczę się na inne schorzenia i nie przyjmowałam żadnych antybiotyków. Czy ktoś wie co to może byc? Wybieram się do ginekologa ale wizytę mam dośc późno i bardzo się martwię co mi jest. Pozdrawiam!

przyłączyłam temat do pokrewnego problematyką. emilka
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem co Ci może być. może masz jakieś zapalenie np jajnika i stąd ten ból?
może miałaś za dużo stresów albo zmieniałaś środowisko?
dobrze, że idziesz do gina, może masz jakieś zaburzenia hormonalne- one też często są przyczyną zaniku okresu.
a odchudzałaś się może?
gin najczęściej przepisuje tabletki na wywołanie okresu ale warto zbadać najpierw co jest tego powodem .
Powrót do góry
happyhuman

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 8:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie odchudzałam się - chociaż ważę dużo za dużo. Ale miałam duuużeee stresy niedawno więc może o to chodzi. Łudzę się nadzieją że to może byc przyczyna, czekam do końca maja. Jak się nic nie zmieni to w czercu do gina.... Boję się czy to nie jakaś torbiel - chociaż w rodzinie nie było takich przypadków. Człowiek zawsze myśli o najgorszym.... miewam też bóle nerki - lewej, nie wiem czy to moze miec zwiażek ale przy siusianiu nic się nie dzieje.
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a musisz tak długo czekać z wizytą u lekarza?
ja bym radziła iść jak najszybciej.
owszem- stres ma ogromny wpływ na rozregulowanie okresu- czasem zanika on całkowicie (to znaczy na kilka miesięcy) ale właśnie wtedy powinno się iść do lekarza.
co do torbieli- to jeszcze nie wyrok. owszem- potrzebne są dokładne badania, ale to się przecież leczy lub przynajmniej minimalizuje i kontroluje czy dalej nie rośnie.
i powiem Ci- że im szybciej człowiek wie tym lepiej. tym większe pole manewru mają lekarze.
także leć do gina Smile nie ma na co czekaćSmile
Powrót do góry
betkaxD

PostWysłany: Czw Lip 09, 2009 5:10 pm    Temat postu: brak okresu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sad mam 17 lat i zanikł mi okres... mniej wiecej nie mam juz okresu około 6 miesiecy nie weim co jest nie chce iśc do lekarza choć wiem ze powinnam!!?? pomóżcie mi.... co mam zrobić??? Sad
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Czw Lip 09, 2009 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tez tak mialam, to normalne na poczatku. Ale lepiej przejdz sie do ginekologa i z nim porozmawiaj, bo moze trzeba bedzie zadac hormony, zalezy ile juz lat miesiaczkujesz itd.
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lip 09, 2009 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

betkaxDpowinnaś iść. pół roku to zdecydowanie za długo. odchudzałaś/ odchudzasz się może?
Powrót do góry
betkaxD

PostWysłany: Pią Lip 10, 2009 9:08 pm    Temat postu: brak okresu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nbie odchudzać sie nie odchudzałam i ne odchudzam... chyba macie racje w najbliższym czasie trzeba bedzie udać sie do lekarza....
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lip 10, 2009 10:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

koniecznie do lekarza marsz! Smile
a tak poważnie- lepiej sprawdzić co się dzieje . bo zanik okresu to wcale nie żarty.
byłaś już kiedyś u ginekologa?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 20, 21, 22  Następny
Strona 12 z 22