Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinezka Gość
|
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 10:38 am Temat postu: |
|
|
podzelam zdanie kolezanki wyzej. Koniecznie zapsiz sie na wizyte u ginekologa bo to nie sa zarty..tutaj na forum nie ma lekarzy. Mozemy tylko napisac tyle ile wiemy. A lekarz powie Ci konkretnie co i jak. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
betkaxD
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 5:57 pm Temat postu: brak okresu |
|
|
nie nie byłam... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 10:49 am Temat postu: |
|
|
to zapisz sie uwierz mi ze wizyta Cie uspokoi i nie bedziesz sobie wkrecac roznych przedziwnych rzeczy czemu nie masz okresu itp. Dostaniesz fachowa porade i gitara gra, powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agnieszka2806
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 1:18 am Temat postu: brak okresu przez 5 miesięcy |
|
|
Witam.
Mam 18 lat. Jest druga połowa lipca, a ja ostatni okres miałam w lutym. Najpierw poczekałam do początku maja, pomyślałam, że mogę być w ciąży. Zrobiłam test, który pokazał negatywny wynik. Wybrałam się do ginekologa. Potwierdził brak ciąży i zapisał mi tabletki na wywołanie miesiączki (Luteina 50). Powiedział, że okres może nie występować kilka tygodni po zakończeniu ich zażywania.. I faktycznie miesiączki nie było.. Miesiąc.. drugi... Ponownie się zgłosiłam do mojego doktora. Tym razem zapisał mi tabletki antykoncepcyjne... Zaczęłam brać na ślepo, tak jak kazał. Biorę pierwsze opakowanie, ale i tak jestem zaniepokojona. Od tamtego czasu bardzo utyłam. trzyma się mnie "napięcie przedmiesiączkowe" i od czasu do czasu bóle, jakie temu towarzyszą. Często mam wybuchy gorąca. Bardzo mnie to męczy...
Dodam, że nie stosowałam żadnych kuracji odchudzających, nie głodziłam się, więc zaburzenia nie wynikają stąd..
Czy możecie mi powiedzieć coś więcej na ten temat? Może ktoś tego doświadczył, lub choć był świadkiem czegoś podobnego?
czekam na odpowiedzi
pozdrawiam ciepło ;*
temat przyłączyłam do pokrewnego problematyką. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 2:14 am Temat postu: |
|
|
A skierował Cie na badanie hormonów? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agnieszka2806
|
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 9:32 am Temat postu: |
|
|
Właśnie nie. Powiedział tylko że może to być spowodowane niedoborem jednego z hormonów.. ale skąd ten brak już nie wiadomo... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 11:52 am Temat postu: |
|
|
To zmień lekarza. W takim przypadku jeśli luteina nie pomogła pierwsze co należy zrobić, to badanie poziomu hormonów. I na tej podstawie dobrać leczenie.A nie na ślepo... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agnieszka2806
|
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 3:14 pm Temat postu: |
|
|
Na ślepo biorę tabletki, bo trzeba je brać od pierwszego dnia okresu, a jeśli okres się nie pojawia, to trzeba jakoś zacząć zażywanie. . .Ale dziękuję za tę radę, po skończeniu opakowania udam się do lekarza i porozmawiam z nim na temat tego badania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 9:46 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem lepiej byś zmieniła lekarza.
podstawą przy braku okresu jest badanie gin i USG oraz hormony.
m a s a k r a |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 10:19 pm Temat postu: |
|
|
Mnie chodziło o dobieranie leczenia na ślepo tak jak robi ten lekarz...
Bo branie tabletek na ślepo jest w tym przypadku uzasadnione...Aczkolwiek najlepiej wywołać okres i wtedy przyjąć tabletkę...
Zmień lekarza jak najszybciej... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|