Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part.8 )

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
amazonka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 10:07 pm    Temat postu: watpilwosci Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam maly problem. uprawaialm sex pod koniec sierpnia nastepnie mialam 2 miesiaczki i robilam test z ktorego wynikalo iz nie jestem w ciazy. jednak teraz okres spoznia mi sie poltorej tygodnia. czy to cos normalnego?? czy jeste prawdopodobne ze jestem w ciazy???dodam iz ostatnimi czasy mialam dos stresujace zycia i odchudzalam sie aczkolwiek nie drastycznie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 10:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli nie doszło do wytrysku w srodku to nie ma mowy o ciazy. jestem prawie pewna ze przyczyna spoznienia okresu jest odchudzanie...stres...musisz sie uspokoic i zdrowo odzywiac a okres napewno sie pojawi Very Happy Wink

Powrót do góry
Squit

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 10:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moja dziewczyna miała nie płodne wtedy, teraz jest w szpitalu na jakichś badanich bo już od dawna jej się coś działo takie omdlenia czy cosie Wink więc myśle że zrobią jej tam test na ciąże z krwi ;p ja jej cały czas wmawiam żeby była spokojna bo nie będzie ale mi nie wierzy;) Pozdrawiam i czekam co wyniknie z tego Smile
Powrót do góry
sylkuc1

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 10:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich, moje pytanie zapewne wyda się dla niektórych banalne, ale o co chodzi: mianowicie z mężem staramy się o dzidzię kochaliśmy się w środrę (tydzień temu ) i w piątek (powiedzmy 5 dni temu bo czas przebycia plemnika do jajeczka wynosi podobno 6 godz.) wczoraj kupiłam test ciążowy (bobo test strumieniowy) dzisiaj rano zrobiłam - wynik negatywny (na opakowaniu napisane że wykrywa 2-3 dniową ciążę) czy mozliwe żebym była w ciąży? Czy może za szybko wykonała test ponieważ do spodziewanej miesiączki mam jeszcze 9-10 dni?

---edit by Wind_Of_Hope---
Prosze nie pisac 2ch takich samych tematów. 2gi usunełam Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 12:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalezy co jest napisane na tescie Smile po jakim czasie sie powinno go wykonywac ? Smile jesli zmiesciłas sie w przedziale to wynik powinien byc wiarygodny Smile co do czasu dotarcia plemnikow do komorki to ja słyszałam ze ok. 12 h Smile. Aha najwazniejsze : miałas wtedy szczyt płodnosci? Very Happy

Powrót do góry
Aleksandra_2006

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 2:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bzdety 2 dniowa ciaze? pzrzeciez trzeba na zagniezdeznie liczyc od 24do 72 godzin . radzilabym zrobic test ponownie gdzies za 5 dni bo na inncyh testach jest napisane 6 dni od zaplodnienia a najlepiej w dniu miesiaczki
Powrót do góry
lolunia

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 6:44 pm    Temat postu: Ciąża?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam i bardzo proszę o pomoc. Mam 16 lat kochałam się z chłopakiem ok. półtora miesiąca temu temu w dniach płodnych z zabezpieczeniem. Okres spuźnia mi się już ponad 2 tygodnie. Czy to znaczy że jestem w ciąży?? Najdłużej spuźniał mi się 3-4 dni nie więcej. Nie byłam chora, niebrałam żadnych antybiotyków, i raczej się niestresowałam (dopiero teraz) i raczej nieodczuwam żadnych objawów ciąży tj. poranne zasłabnięcia, wymioty, bóle brzucha(tylko wtedy gdy o tym pomyśle że moge być w ciąży),bóle piersi. Czy może tak być że okres spuźnia mi się sam od siebie czy to oznacza że jestem w ciąży?? Bardzo się boje a tym bardziej że już niechodze z tym chłopakiem ;(Sad

----edited by emilka---
przyłączyłam tema do podwieszonego
a tak w ogole to po co zakładasz dwa prawie identyczne tematy? przecież na poprzednie pytanie dostałaś odpowiedź..
Powrót do góry
Zielona Mila

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 7:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no no to zes sie wpakowała. Tak wiec nie wykluczona jest ciaza.
Radze udac sie do lekarza lub zrobic sobie test ciazowy.
Poza tym 16 lat nie uwazasz ze to troche za mało by zaczynac współzycie ?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lolunia a ja uwazam ze nie ma czego sie martwic Smile. sex był z gumka, nie pekła..wiec z czego niby ma sie ciaza rozwinac? okres moze spozniac sie niekoniecznie przez ciaze...np. stres,zmiana klimatu ale takze choroby...moze lepiej by było sie przebadac,zrobic cytologie, spr. czy nie ma torbieli na jajnikach, cyst itp Smile Głowa do gory..
aha robiłas test? polecam badanie krwi BHCg Smile wynik w 100% prawidłowy Smile

Zielona Mila napisał:

Poza tym 16 lat nie uwazasz ze to troche za mało by zaczynac współzycie ?

nie nam to oceniac Smile w dzisiejszych czasach 16 to i tak mało. sa przypadki ze nawet w 14 lat dziewczyny podejmuja wspołzycie.. Rolling Eyes coz takie zycie, tyle ze połowa wpadek jest z niedoswiadczenia i głupoty.. Confused

Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 8:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widac koleżanka uznała ze wystarczający wiek;] na takie zabawy:d szczerze jeżeli robi sie to rozsądnie to dlaczego nie? wszystko dla ludzi..a poza tym nie nam osądzaćVery Happy prawdopdobnie było tak ze okres Ci sie spóźnił 1 dzień;] i zaczełaś sie maksymalnie stresowaćVery Happy i to przez to ale jak nasz zewir nadzieji mówi dobrze było by zbadać przyczyne tego opóźnienia;)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 20 z 40