Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
toas182
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 12:09 pm Temat postu: Dlaczego tak szybko dostaję okres?? |
|
|
Mam pytanie. Dwa razy z rzędu już mi się zdarzyło dostać okres wcześniej niż powinien "przyjść". Długość cyklu wynosi zamiast około 28 dni 19 lub 18.Może ktoś wie o co chodzi??Podkreślam, że miesiączkuję już od siedmiu lat, więc to nie wynika z tego,że ten cykl się dopiero stabilizuje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anya Gość
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Proponuję udać sie do ginekologa...ja miałam taką sytuację i okazało sie, ze mam torbiel na jajniku .
Na szczęście wszystko się skończyło dobrze, po leczeniu torbiel zniknęła. Niestety nie pamiętam co to były za tabletki ale leczenie polegało na łykaniu jakiś tabletek... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala123
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 9:49 pm Temat postu: |
|
|
tez borykam sie z takim problemem... i jak wizyta u ginekologa pomogla? ja okres mam od 5 lat i dostaje sredno co 22-25 dni, to nie jest normalne prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pinia
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 10:30 pm Temat postu: |
|
|
mala123 napisał: | tez borykam sie z takim problemem... i jak wizyta u ginekologa pomogla? ja okres mam od 5 lat i dostaje sredno co 22-25 dni, to nie jest normalne prawda? |
ja tu nie widze problemu. Jezeli jest regularnie co 22-23 dni to nie ma klopotu. Choc wiem, ze wolalabys miec okres co np.35 dni ... wiecej czasu na 'niemyslenie' o okresie ale długość cyklu to cecha indywidualna kobiety ( o ile oczywiscie miesci sie w granicach normy) a 22-23 dni to jak najbardziej w normie! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 11:56 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że 22-25 to norma.
Nie ma się czym martwić.
Od 20-34 to normalne cykle. Jeżeli przekraczają którąś z tych granic, wtedy można mówić o jakich kolwiek zaburzeniach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|