Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dolegliwości po depilacji bikini.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lolkaaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 10:34 pm    Temat postu: Dolegliwości po depilacji bikini. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. jakis tydzien temu kupilam specjalny krem do depilacji okolic bikini. Uzylam go, a po jakims czasie (pol dnia-dzien) zaczela mnie swedzic pochwa. Nie jest to bardzo uciazliwe bo miewalam gorsze, ale zdaje sobie sprawe ze normalne tez nie. Do tego dzis (niby mam dni plodne ale nigdy nie zauwazylam az takich zmian) mialam duzo bialej gestej wydzieliny. Czy to moze byc cos powaznego czy lepiej poczekac pare dni bo moze to byc zwykle podraznienie warg sromowych? Do ginekologa i tak sie wybieram tylko czekam na termin bo zalezy mi na wizycie u swojej pani ginekolog.
Pozdrawiam

---edit by emilka---
proszę nadawać tytuły tematom bardziej sugerujące problem. tytuł troszkę zmodyfikowałam;)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mysle ze ten krem do depilacji zwyczajnie ci podraznil narzady i dostalas jakiejs infekcji... wybiez sie do gina , da jakies leki a sama mozesz kupic sobie masc clotrimazolum - to przyniesie ulge Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lip 27, 2007 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lolkaaaa, moim zdaniem może to być infekcja. jeżeli byłoby to tylko podrażnienie, alergia na krem, to prawdopodobnie nie byłoby tych upławów. jeżeli wydzielina jest gęsta i biaława, to może sugerować grzybicę, dlatego powinnaś jak najszybciej zgłosić się do lekarza. nie warto czekać, bo im dłużej się zwleka, tym potem trudniej wyleczyć. na swędzenie bardzo polecam póki co maść clotrimazolum, natomiast na upławy i normalizację pH lacibios femina. staraj się też nosić przewiewne gatki i spodnie Smile
lolkaaaa

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 11:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem zapisana do ginekologa, ale musze tydzien poczekac i jakos sama sobie poradzic.
Jak narazie objawy przechodza, nie ma juz tych uplawow (moze wtedy tak sie zadarzylo przez srodek cyklu) teraz sa takie jak zwykle, swedzenie tez juz przeszlo w wiekszym stopniu. Ale jest problem bo mam bardzo sucho na wargach sromowych i w okolicach i sadze jednak ze ten krem mi tam wysuszyl wszytsko i teraz mam efekty.
I znalazlam w lodowce krem AKSODERM on jest przeciwko rogowaceniu naskory m.in na blony sluzowe i zastanawiam sie czy mozna go uzyc?
Jesli komus to sie przyda to bardzo poelcem nasiadowki z rumianku na prawde bardzo pomagaja Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lolkaaaa napisał:

I znalazlam w lodowce krem AKSODERM on jest przeciwko rogowaceniu naskory m.in na blony sluzowe i zastanawiam sie czy mozna go uzyc?

bez wiedzy lekarza bym sie wstrzymała z uzyciem tego kremu Confused niewiadomo jak sie przyjmie Rolling Eyes zamiast pomoc- mozesz sobie powaznie zaszkodzic. poczekaj na wizyte u gina i powiedz mu o kremie Wink zobaczysz jak zareaguje heh Razz pzdr.

Powrót do góry
lolkaaaa

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 2:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z kremem jasne a teraz kolejny problem- ja mam tam krostke!
wszytsko inne jest juz ok tzn sewedznia nie ma uplawuow tez nie. ale jest mala czerwona krostka ktoa jak dotkne to boli jak pryszcz ale na to nie wyglada... sakd takie rzeczy sie tam biora.. kurcze
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 2:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że jak posmarujesz zewnętrznie delikatnie same wargi, to nie powinno się nic stać, choć nigdy tej maści w ten sposób nie stosowałam ani nie znam osób, które tak robiły, więc to na własną odpowiedzialność.
lolkaaaa

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 2:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prezczytalam dokaldnie ulotke i nie ma nic o tym ze nie mozna sostowac na narzady plciowe a jakby nie mozna bylo to by bylo napisane raczej. Pozatym krem ma podobny sklad do zwyklej wazeliny.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 3:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to proboj,ja osobiscie bym sie bała Wink krostka ktora Ci sie pojawiła to byc moze objaw uczulenia..powinno zejsc po kilku dniach Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1