Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
darekk
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 9:38 pm Temat postu: dziwne dolegliwości . proszę o pomoc |
|
|
Witam. zwracam się z prośbą o próbę pomocy w interpretacji mojego schorzenia ponieważ żaden z lekarzy nie potrafił zdiagnozować u mnie choroby a byłem już u kardiologów, internisty i neurologa
moje dolegliwości są bardzo uciążliwe i ciężko z nimi normalnie funkcjonować.
mam 21 lat więc jestem osobą młodą dlatego lekarze zbywali mnie twierdząc że mam nerwicę i wymyślam sobie chorroby lecz tak naprawdę tak nie jest.
jeśłi chodzi o moje dolegliwości to mam problemy z ciśnieniem krwi. spoczynkowe ćiśnienie u mnie wynosi 125/ 80 więc w normie. lecz wystarczy że wstanę i przejdę kilka kroków ciśnienie rośnie do 160/100 serce zaczyna nierówno bić i czuję ucisk w klatce piersiowej. wystarczy jednak że usiądę i posiedzę 2 minuty ciśnienie wraca do normy.
kolejnym moim problemem są zawroty głowy przy jednoczesnym odrętwieniu warg i skóry w okolicy ust.towarzyszą też temu dziwne uczucie w nogach ( jakby krew odpływała z nóg i stają się z waty i mrowią) a także delikatne zaburzenia osobowości i lęk odczuwalny w klatce piersiowej.
wiem że dolegliwości które podałem wydać się mogą smieszne ale bardzo utrudniają mi normalne funkcjonowanie. z góry dziękuję za jakiąkolwiek radę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 11:29 pm Temat postu: |
|
|
Mozna wiedziec jakie badania robiles. Napisz wszystkie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
darekk
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 1:12 am Temat postu: |
|
|
robiłem tylko ekg no i podstawowe badania krwi trójglicerydy, cholesterol itp. wszystlko w normie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:14 am Temat postu: |
|
|
Palisz, albo w niedalekim czasie rzuciłeś ten nałóg? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
darekk
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 3:22 pm Temat postu: |
|
|
nigdy nie paliłem ale powiem że mam z tym kłopot bo pracuję z ludzmi którzy palą i to bardzo dużo, jestem skazany na siedzenie w chmurze nikotyny i to przez 12 godzin dziennie czyli można powiedziec ze poniekąd jestem uzależniony. słyszałem kiedyś ze uzależnienie od fajek może wpływać na nadcisnienie ale czy to prawda tego nie wiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Powinienes udać sie do lekarza który nie zbagatelizuje twoich dolegliwosci. Jeszcze raz wykonalabym ekg, morfologię ,jonogram(szczegolnie poziom potasu, magnezu i sodu w organizmie warto sprawdzic). No i poziom cukru we krwi. Niekiedy takie objawy mogą byc zwiazane z nerwica, ale najpierw trzeba wykluczyc inne choroby by uznac to za chorobe natury psychicznej .Pozdrawiam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
basia Gość
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 8:53 pm Temat postu: dziwne dolegliowsci |
|
|
powiem ci ze powinienes rowniez wykonac badania na tsh bo czasami choroba tarczycy powoduje podobne dolegliwosci,gdybys jednak dokladnie sie przebadala i nadal twoj stan zarowno psychiczny jak i fizyczny nie ulegnie poprawie to popros lekarza ogolnego o skierowanie do psychologa.dla niekotrych ludzi konsultacja z tym specjalista kojarzy sie z czyms nienormalnym jednak uwierz mi tak nie jest.pozdrowiam basia.gdybys chcial napisac to masz moj e-mail baswil@poczta.onet.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Do psychologa jak i psychiatry nie trzeba żdango skierowania, wystarczy książeczka zdrowia (na śląsku karta czipowa).
Idzie sie rejestruje i już. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|