FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Arek85
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 3:58 pm Temat postu: Dziwny ból jądra - tylko w określonych sytuacjach. |
|
|
Witam. Mam 22 lata. Dokucza mi dziwny ból jądra (jednego), ale dotyczy to tylko konkretnych sytuacji. Jest to dosyć trudne do opisania, ale postaram się...
W życiu są takie sytuacje w których chcemy oddac mocz lub kał, ale nie możemy tego zrobić z róznych przyczyn (autobus, ważne spotkanie itp). W tych sytuacjach próbuje zatrzymać oddanie moczu lub wydalenie kału przez - i tu nie wiem jak to nazwać - skurcze pęcherza moczowego lub odbytu (w zależności od tego co nam w danej chwili dokucza). Pewnie każdy wie o co mi chodzi...chce to wszystko zatrzymać w sobie. I właśnie wtedy gdy robie wszystko, by nie popuścić, dochodzi to bardzo mocnego, przeszywającego bólu jądra...ból ten trwa maksymalnie 10 sekund (najczęściej ok 5), ale jest tak potworny, że praktycznie zginam się w pół. Przez ostatnie 2 lata wielokrotnie próbowałem zatrzymać oddanie moczu bądź kału (pewnie z kilkadziesiąt razy) i może w 5 przypadkach wystąpił ostry ból jądra...
Czy ktoś mógłby mi chociaż w przybliżeniu napisać co to może być? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Arek85
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 1:26 am Temat postu: |
|
|
Nikt nie może mi pomóc? Od mojego pierwszego postu wystąpiło to znów 2 razy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 11:39 am Temat postu: |
|
|
a czy od tamtego czasu odwiedziłeś lekarza? każdy gwałtowny ból jądra powinien być skonsultowany z urologiem.
które jądro boli? w lewym często się tworzą żylaki powrózka nasiennego...
prowadzisz siedzący tryb życia? może to zapalenie gruczołu krokowego lub jądra/najądrza? jest jeszcze coś takiego, jak skręt jądra... może w momencie wysiłku "wstrzymywania" potrzeb fizjologicznych coś takiego Ci się dzieje? to tylko podpowiedzi, sama nie wiem, co to może być, dlatego nie zwlekaj z pójściem do lekarza.
bo oprócz nagłego bólu nie zaobserwowałeś żadnych zmian? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|