FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malutka Gość
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 1:08 pm Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: | malutka napisał: | Ja tez chorowalam na gronkowca po wyjsciu ze szpitala (bylam na zabiegu usowania 3 migdala). Lekarze nie wiedzieli co mi jest, dopiero mama zrobila mi prywatnie badania. Bralam antybiotyk przez 3 miesiace i przezylam koszmar. |
U mnie tez wykryto gronkowca w gardle:(
Mam 2 antybiotyki do stosowania przez 10 dni. Z tego co tu piszecje to te antybiotyki i tak nie zabija tego mojego gronkowca....
Wiec czy jest sens to wogole brac, biore juz 4 dzien???
Co to jest ta autoszczepionka? |
Pewnie ze jest sens brac antybiotyk! On go wprawdzie nie zabije ale doprowadzi do takiego stanu że nie bedzie zagrażal twojemu organizmowi ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lilianna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2006 9:10 pm Temat postu: gronkowiec zlocisty |
|
|
chciałabym się dowiedzieć jak mogę się pozbyć grąkowca który dręczy , mnie od wielu lat .U mnie umiejscowił się w górnych drogach oddechoych ciągłe ropne naloty na jednym z migdałków odksztuśna wydzielina z gardła i nosa teraz pojwwiły się jakieś pryszcze na łokciwch ,kaszel .Nie mogę tak żyć .Proszę o pomoc jak się wyleczyć skutecznie .[/code] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina Gość
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2006 2:59 pm Temat postu: |
|
|
A ja mam takie pytanie : od czego w ogole zaczac leczenie gronkowca?jakie badania wykonac poza nieszczesnymi wymazami z nosa i gardla? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziora Gość
|
Wysłany: Nie Lut 12, 2006 9:01 pm Temat postu: autoszczepionka |
|
|
ej ludzie a jak z ta autoszzcepionka ?czy komus pomogla? mi musze przyznac za pierwszym razem gdy wyjrylam to autoszczepionka i odpowiednie antybiotyki(po wymazie i autobiogramie) pomogklly , ale niedawno mialam nawrot i po 2 -giej autoszzcepionce raczej calkowicie nie zginal, chyba rosnie w sile a jusz myslslam ze z nim koniec |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Masz problem. Na gronkowca złocistego leczyłem się przeszło 4 lata i nie wiem do dzisiaj czy faktycznie go zwalczyłem. Skurczybyk. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
roman Gość
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 1:49 pm Temat postu: gronkowiec w szpitalu |
|
|
Wiatam, moja siostra wlasnie zarazila sie gronkowcem w szpitalu przy porodzie, goraczkuje, bierze juz trzeci antybiotyk.
Jesli ktos wie o podobnym przypadku, jak jest leczony lub zostal tez wyloczony prosze o informacje
Z góry dziękuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
* Gość
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2006 7:47 pm Temat postu: |
|
|
Roman, może ja mogłabym Ci pomoc, wolałabym na GG bo tak byłoby sprawniej, więc jeżeli mozesz i nadal chcesz się czegoś dowiedziećto podaj swoj numer. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Lut 25, 2006 10:57 am Temat postu: |
|
|
WITAM WSZYSTKICH
cztery lata temu wykryto u mnie gronkowca złocistego, zaraziłam się nim poprzez kąpiel w oceania na brighton w nowym jorku, tak czy owak moj dermatolog jak tylko mnie zobaczyl juz wiedzial co mi jest, po zrobiniu wymazow wszystko sie potwiedzilo, leczenie zaczelam w pazdzierniku a na sylwestra nie mialam juz ani jednej krostki, nawet najmniejszej, az do tej pory, tzn. poszlam na basen, ale znowu biore antybiotyk od 3 dni i juz wszystko ladnie schodzi, to co biore to unidox, ale radze skontaktowac sie najpierw z dermatologiem bo lek jest i tak tylko na recepte,
dermatolog u ktorego sie lecze to Aleksander Wroński z Białegostoki, jezeli ktos chce zadzwonic to prosze oto numer 085/744 51 15, jest naprawde dobry, co prawda przyjmuje tylko prywatnie ale jezeli ktos chce sie pozbyc tego swinstwa... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jaga Gość
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 1:59 pm Temat postu: Re: autoszczepionka |
|
|
madziora napisał: | ej ludzie a jak z ta autoszzcepionka ?czy komus pomogla? mi musze przyznac za pierwszym razem gdy wyjrylam to autoszczepionka i odpowiednie antybiotyki(po wymazie i autobiogramie) pomogklly , ale niedawno mialam nawrot i po 2 -giej autoszzcepionce raczej calkowicie nie zginal, chyba rosnie w sile a jusz myslslam ze z nim koniec |
Brałam autoszczepionkę objawy minęły całkowicie ,ale po trzech latach mam nawrót . Prawdopodobnie tak jest że trzeba ją powtarzać co kilka lat bo ta bakteria ma jakieś sprzężenie do genów chorego i nie da się jej wyleczyć całkowicie w 100 %. Tak mówili mi na studiach specjaliści z zakresu mikrobiologii. I jeszcze jedno po zastosowaniu utoszczepionki może być chwilowe pogorszenie sama tego doświadczyłam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Harry Gość
|
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 9:07 am Temat postu: Re: Gronkowiec złocisty |
|
|
Nie lekcewazcie tej choroby!!!
Jesli sa wycieki to szpital obowiazkowy!!!
Leczylem sie w Piekarach bo tam jest specjalistyczny oddzial-udalo sie ,nie mniej chce skarzyc szpital jesli nie zrobiono mi wczesniej antybiogramu,dlatego , iz twierdze ze "wszczepili" mi go w szpitalu,lub tez uaktywnili. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|