Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 11:41 am Temat postu: Interpretacja USG
Czesc wszystkim mam prosbe mógłby ktoś zinterpretowac moje wyniki usg dopochwowego..Bo wizyte u lekarza mam dopiero w poniedziałek z góry dziękuje za jakakolwiek odpowiedz:
Trzon macicy przodozgięty,jednorodny echogenicznie o wym.dl.-46mm, AP-30mm.Endometrium gr.10mm.Jajnik prawy o wym. 32x25mm z pęcherzykiem śr. 19mm (14dc).Jajnik lewy o wym.23x17mm. Zat.Douglasa wolna.
No i własnie zastanawiam sie czy to normalne ze jeden jajnik mam wiekszy od drugiego i co to znaczy ze trzon macicy jest jednorodny echogenicznie?
Powrót do góry
mikmik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 2
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 12:07 pm Temat postu:
echogenicznośc to jest to tak jakby zagęszczenie obrazu na USG, a jednorodna czyli ze jest w całym obszarze taka sama;) czyli raczej dobrze;)
a co do rozmiarów jajników to ciężko mi powiedzieć
jajniki nie mają tyhc samych wymiarów aczkolwiek podjerzewam ze to zalezy od norm przyjętych przez gabinet w którym Pani robiła sobie badanie nalepiej zapytać ginekologa;) jeżeli nie stwierdzono nieprawidłowośc to nie ma sie co martwić
Powrót do góry
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 10:37 pm Temat postu:
Ja miałam jeden janik większy po przejściu zapalenia tego jajnika. _________________
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Dolegliwości intymne
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1