Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cl94
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 08, 2012 5:14 pm Temat postu: Jak się zabezpieczyć w dni płodne? |
|
|
Witam, moja dziewczyna mieszka w Polsce, ja natomiast w Anglii i widzimy sie bardzo rzadko, (ostatni raz 3 miesiące temu). Przyjeżdża do mnie 27 grudnia i zostaje do 3 stycznia i jak pewnie się domyślacie będziemy się kochać. Ona zazwyczaj ma bardzo regularne cykle po 28-29 dni, i według jej kalendarzyka będzie w tym czasie miała dni płodne. Jako że antykoncepcja hormonalna tylko ze względu na jeden tydzień odpada, zastanawialiśmy się jak najlepiej się w tym czasie zabezpieczyć. Jako ze oboje nie jesteśmy gotowi na dzieci i mamy taką troche ciążo-fobię zależy nam na dobrych metodach Jak narazie doszliśmy do wniosku że bedziemy używać prezerwatyw Durex Extra Safe - bez wytrysku w środku, oraz będziemy robić testy na owulację żeby wiedzieć kiedy najbardziej musimy sie pilnować. Myśleliśmy również o 'kapturku' ale podobno to jest przestarzała metoda. Jakie jeszcze techniki są warte naszej uwagi? I tak wiem, najlepszą metoda jest wstrzemięźliwość. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
medicine
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2012 3:57 pm Temat postu: |
|
|
Co do wyznaczania owulacji, to mogę polecić mikroskopy owulacyjne na ślinę. To jest tanie. No nie wiem czy kapturki są przestarzałe, coraz więcej osób się na nie decyduje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cl94
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 12, 2012 4:26 pm Temat postu: |
|
|
A czy metody które opisałem powyżej brzmią skutecznie? |