Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Krew z nosa - ostatnio bardzo często

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin87

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 19, 2006 9:44 am    Temat postu: Krew z nosa - ostatnio bardzo często Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.

Od kilku dni prawie codziennie leci mi krew z nosa ( kilka razy w ciagu dnia) . Zazwyczaj wtedy gdy proboje sie wysmarkac. Nie sa to krwawienia intensywne ale czeste. Ciekawostka jest ze krew leci mi tylko i wylaczcie z prawej dziurki nosa.

Dzis rano polspiacy sobie kichnalem i poleciala mi farba z nosa ;/ . Krew sie bardzo szybko tamuje ale pozniej czuje tak jakby mi splywala do gardla ( z nosa juz wtedy nie leci)

Poczatkowo myslalem , ze to moze jakies oslabienie ( bylem przeziebiony troche) i zaczalem brac rozne witaminy ale nie pomagalo. Zastanawia mnie to ze leci tylko z prawej dziurki. Czy to grozne ? Jak myslicie co jest przyczyna tych krawien?

PS. Sory jesli nie w tym dziale to umiescilem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Iwa
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 19, 2006 3:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zawsze jak jestem pzreziębiona i troche smarkam, to tak od 4 - 5 dnia zaczyna mi lecieć krew z nosa. I leci każdego dnia, tydzien lub więcej. Mam słabe naczynka, nawet kiedys mialam miec przypalane.
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Wrz 20, 2006 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej udac sie do lekarza i zrobic morfologie.

Powrót do góry
Karolina86

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Wrz 21, 2006 8:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

takich objawów nie można lekceważyć, skonsultuj się z lekarzem jak najszybciej
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob Wrz 23, 2006 11:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krwawienia z nosa mogą byc spowodowane np. uszkodzeniem błony sluzowej nosa (miejscowego urazu) lub wysokim ciśnieniem krwi. W pierwszym przypadku krwawienie zatrzyma się samo. Jeśli jednak krwawienia się nasilą to doradzałabym wizyte u lekarza internisty. Może to być spowodowane zaburzeniem krzepnięcia, urazem głowy lub nawet polipem czy przewlekłą alergią. Jak widzisz podłoże może byc roznorakie. Najlepiej jednak, jesli krwawienie nie ustąpi, skontaktowac sie z lekarzem.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1