FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
matPRO
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 10:12 pm Temat postu: Kto pomoże zdiagnozować ? Pilne :) |
|
|
Mam 27 lat od pewnego czasu mam problemy ze zdrowiem, myslę że z sercem, obecnie przebywam za granicą ale bylem miesiac temu w polsce zeby sie przebadac, robilem holtera, ekg, echo itp oraz wszystkie mozliwe podstawowe badania typu mocz, ob krew, cholesterol itp, wszyscy internisci i kardiolodzy mówili "jest pan zdrowy" a ja wiem że nie, teraz opisze objawy: jest to jakgdyby uczucie lekkiego ucisku w okolicach serca, troche to fizycznie promieniuje ale nie jest bolesne ani zbyt dokuczliwe, natomiast wystepuja przy tym zawroty głowy, lęk, strach,(falowo przychodzi i odchodzi i wtedy czuje troche mocniejszy ucisk w tym miejscu) nawet jak leze, w nocy budze sie czasem i widze jakby mnóstwo żółltych punktow w ciemnosci i czuje coś dziwnego w okolicach serca, w pracy w dzień mam uczucie jakbym miał zemdleć ale nie jest mi słabo czy coś, nie robi mi się "ciemno przed oczami". Nie mogę patrzeć na chodnik z kostki, mozaiki ( drobne kształty np siatka ) przeszkadza mi światło np na płocie podczas jazdy samochodem ( efekt stroboskopowy )wystepuja napady lęku i lekkie oderwania od rzeczywistosci, stres to nasila, choc nie jestem zbyt zestresowana osoba i raczej nie jest to na tle psychicznym, pierwsze objawy wystapily w centrum handlowym w duzym skupisku ludzi, ( dwa razy sporadycznie ) myslalem ze moze jest mi poprostu duszno czy coś ale było to dla mnie nowe zjawisko, potem byl spokoj przez pare miesiecy - zapomnialem o tym uczuciu, a dwa miesiace temu powrocilo i trwa ciagle.POMOCY lekarze mowia ze jestem zdrowy, nikt nie moze zdiagnozowac co to jest ,byłem u bioenergoterapeuty nawet ale też powiedział że jest ok............. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bomal Gość
|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 1:58 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię! nie jestem lekarzem, ale kiedyś chorowałam na nerwię serca i panicznie się bałam, że umieram kiedy miałam dolegliwości jak mi sie wydawało ze strony serca. Były to zaburzenia na tle nerwowym bo badania też nic nie wykazały. Mądry lekarz, choć jeszcze młody, wykazał się dużą cierpliwością i traktował mnie jak najważniejszego człowieka, pozwalał mi sie wygadać, a moje dolegliwości przyjmował bardzo serio. To może i Twoja przypadłość jest nerwicą serca? Zyczę Ci dużo zdrowia i wiary w to, że jesteś zdrów. Może sytuacja, w której się znajdujesz tzn pobyt w obcym kraju itp, itd. jest przyczyną, pomyśl nad tym. Wszystkiego dobrego! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Ja rowniez mysle ze moze to byc nerwica. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 10:06 pm Temat postu: |
|
|
tak, to na pewno nerwica. Proponuję brać jakieś leki uspokajające ziołowe, pić melisę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 10:35 pm Temat postu: |
|
|
ja tez uwazam ze ma to podłoże nerwowe.Powinienes sie wyciszyć,pomogą też ziołowe leki uspakajające - np. w formie tabletek ( melise nie każdy lubi )
Po jakimś czasie powinno sie to wyciszyć.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|