Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ucio69
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 18, 2006 7:35 pm Temat postu: Ból głowy |
|
|
Witam mam problem gdy próbuje się nad czymś skupić lub skoncetrować to nagle napada mnie ból głowy :(może ktoś wie jak mi pomóc?
P.s. zna ktoś może jakiś lek pomagający koncetracje? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Maj 18, 2006 10:29 pm Temat postu: |
|
|
ja bym radziła iść do lekarza, a jeśli nie chcesz to dobre na koncetracje są plusze, idz do apteki i popros o plusz na koncentracje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ucio69
|
Wysłany: Czw Maj 18, 2006 10:43 pm Temat postu: |
|
|
a Ginkofar i te bajery? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olka-w Gość
|
Wysłany: Czw Maj 25, 2006 8:12 pm Temat postu: |
|
|
ja bym Ci radziła zgłosić się do neurologa. zawsze lepiej dmuchac na zimne. a jeszcze spytam, jaki to rodzaj bóli? takie chwilowe ukłucie czy długi ból |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ucio69
|
Wysłany: Czw Maj 25, 2006 10:16 pm Temat postu: |
|
|
nagłyi troche sie trzyma a Te leki pomagają?ginkofar?lecytina?co jest lepsze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamjel
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 11:23 pm Temat postu: Bol głowy |
|
|
Witam , Mam 21 lat , jestem studentem , od dwoch tygodni pije spore ilosci kawy( sesja) , po dwie mocne dziennie , nie jest to jednak bardzo cenna informacja , bo kawe pije od kilku lat z roznymi okresami niepicia w ogole.
Dzisiaj jak codzien wypilem kawe , pozniej tzw "dolewke" , zjadlem normalnie , nawet mozna powiedziec ze dobrze pojadlem , spozylem magnes + witamina B , potem po jakichs 45 minutach spozylem red bulla.
Po godzinie wypilem kawe i poszedlem na siłownie...
Tam miało miejce cos bardzo bardzo dziwnego i niepokojącego, Robiłem "biceps" na modlitewniku , napiąłem sie jak mogłem i w pewnym momencie poczulem mocny bol z tylu glowy , po lewej stronie. Bolalo mnie do tego stopnia ze myslalem ze zaraz sie pogorszy i upadnę , pobieglem wiec do szatni usiasc. Kontynuowalem trening ale bol nie ustawal , wiec przerwalem cwiczenia , poszedlem do szatni i tam zwymiotowalem , poczulem sie lepiej. To takie znane uczucie , czasami na kacu , po wymiotowaniu przychodzi chwilowa ulga . Poczulem wlasnie to. Do chwili obecnej boli mnie głowa z tyłu w tym miejscu gdzie pierwotnie.
W ogole bym sie nie przejął ale oczywiscie naczelny hipohondryk domu - Ojciec , nagadal mi ze to wylew czy cos. I moje pytanie do Was , co o tym myslicie ?
P.S. Nie pytalbym gdybym w srode nie lecial za granice, wiec badania lekarskie odpadaja , warto ryzykowac ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 11:27 pm Temat postu: |
|
|
Prosze wziasc pod uwage ze zwracanie na silowni to w moim przypadku czestosc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Rendzi
|
Wysłany: Pią Cze 09, 2006 8:05 pm Temat postu: Ból głowy |
|
|
Nie jestem lekarzem, więc na pewno moja rada nie będzie fachowa. Z przykrością jednak Ci powiem, że Twój ojciec może mieć bardzo dużo racji w tym co mówi. Wiem jak wygląda wylew byłam przy tym mój ojciec go przeżył. Wiem że nie można tych dwóch przypadkopw porównywać ale są tak przeróżne rodzaje wylewów i krwawień w głowie, że dobrze by było abyś udał się do lekarza który powinien skierować Cię na tomografię komputerową i sprawdzić to co się stało. Niepokojące jest to, że zdarzenie miało miejsce przy prawdopodobnie podwyższonym cisnieniu a ilość używek na to wskazuje a do tego ćwiczyłeś na siłowni. Jest to niestety moment w którym coś może Ci się stać a po chwili ciśnienie wraca do normy tak było z moim tatem z tym, że u niego skończyło się to trochę gorzej. Kto wie czy nie zaczeło się to właśnie małym bólem głowy.
Sprawdź to u lekarza i przystopuj na chwile z ostrym treningiem bo dla kawałka mięśni nie warto ryzykować tym, że możesz zostać kaleką.
Trzymaj się i powodzenia w sesji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
piotrek84
|
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 9:53 pm Temat postu: Bol glowy z tyłu |
|
|
Witam!
Od jakiegos czasu codziennie boli mnie glowa z tyłu po lewej stronie, raz pulsuje, raz uciska, a ogolnie to mam uczucie ze moja glowa jest ciezka. Od czego ten bol moze byc? Czy moze to powodowac kregoslup. Czasami mnie mocno zakluje tam w jednym miejscu w glowie, o co chodzi... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
smerfetka
|
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 11:16 pm Temat postu: |
|
|
ja tez czasami mam ból z tyłu głowy , spowodowane jest to cisnieniem , masz je za wysokie lub za niskie , ja np, zawsze mam niskie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|