Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
flashq
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:18 am Temat postu: Bol głowy |
|
|
Witam, trenuje sporty walki od jakiegos czasy, ostatnio na sparingach dosc mocno dostalem po glowie(bardzo mocno) zaczolem sie lekko trzas ale to normalne po sparingach, bolała mnie głowa, po jakis 4 godzinach wymiotwy, wziolem tabletke i polozylem ie spac, wstalem i dalej boli mnie i czuje ze tak inaczej m isie chodzi( zaburzenia błonika) powinienem sie udac do szpitala? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dzisiam
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 3:41 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich mam podobny problem do was wszystkich czyli bol glowy.Mialam male zdarzenie w wieku 12 lat spadlam z lawki i uderzylam sie w tyl glowy a dokladnie w lewa częsc z tego zrobil sie maly goz ale znikl po jakims czasie teraz mam 24 lata i od tamtej pory mam problemy z glowa to znaczy z jej bolem.czasami jest tak silny ze pogotowie do mnie przyjezdza.Bylam na badaniach u neurologa i stwierdzil ze tylko krwinki mi popekaly dal leki i tyle ale bole nadal mam.Ostatnio jest tak ze klade sie spac z bolem a jeszcze wiekszym sie budze.Juz nawet proszki malo co pomagaja.Zauwazylam tez ze pogorszyl mi sie wzrok, bylam u okulisty ale stwierdzil ze wszystko jest ok ale ja z daleka nie widze a no i pamiec ostatnoi tez nie jest najlepsza.Po prostu jestem tym wszystkim przerazona!!! Prosze pomozcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
j.nowotko
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 11:36 am Temat postu: |
|
|
witam radzilbym brac te leki oddzielnie poniewaz polaczenie tych skladnikow moze niesc za soba inne powiklania wiec jezeli juz przechodzi to flegamine jezeli ostrzejsze objawy to flegamina na bok a brac ospamox |
|
Powrót do góry |
|
|
|
j.nowotko
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 11:39 am Temat postu: |
|
|
witam odnosnie punktowego krotkotrwalego klucia- to nic strasznego wiele osob miewa takie dolegliwosci ale w wiekszosci nie zwraca na to uwagi wiec rada – albo przeczekac i przyslowiowo „olac” lub zazyc ajkis delkiatny srodek przeciwbolowy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
saabina
|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 4:39 pm Temat postu: |
|
|
Od 6 miesięcy mam podwyższoną temperaturę tj powyżej 37,0. Cztery miesiące temu zaczęły boleć mnie mięsnie/stawy w okolicach bioder, potwm także w ramionach i dłoniach. Czuję się zmęczona, osłabiona, czuję się czasem jakbym miała dostać grypę< mam uczucie palenia, pieczenia skóry, wypadają mi nadmiernie włosy.Lekarze nie wiedzą co mi jest, wyniki badań mam dobre
rtg zatok, klastki piersiowej
usg jamy brzusznej
morf.krwi
posiew moczu,krwi
czynniki reumatoidalene
ana p.ciała przeciw jądrowe (1 raz dodatnie, 2 razy ujemne i lekarz kazał przyjąć, że ujemne)
ob
crp (podwyższone przy bólu gardła do 1
hiv
bolerioza
chlamydia pneumonaie
toksoplazmoza
ferrytyna
amylaza
żelazo
prokalcytonina
ft3, ft4, tsh
białko całkowite
lateks le, r
albuminy
hbv
hbc
testy alergiczne
spirometria
ekg
echo serca
wymaz z nosa i gardła
Badał mnie ginekolog, laryngolog, pulmunolog, trzech reumatologów, nefrolog, kardiolog nie wspomnę o internistach.
Czy ktoś da mi wsazówkę co robić?
[size=9][color=#999999]Dodano po 48 sekundach:[/color][/size]
Miało być crp podwyższone do 18 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
amare
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 10:48 pm Temat postu: Bóle głowy |
|
|
Witam serdecznie.
Mam drobny problem. I gdyby ktoś mógł rozwiać moje dość idiotyczne myśli, będę wdzięczna. Więc, od pewnego czasu (od około 2 miesięcy) mam silne bóle głowy. Najczęściej nasilają się wieczorem, przed snem. Oczywiście tłumaczyłam sobie to zawsze dużą ilością nauki, niewyspaniem, złym odżywianiem się etc. Kiedyś dopadł mnie niepokój, bo któregoś dnia ból był tak silny, że płakałam. Stopniowo się zmniejszał, ale dwa tygodnie temu znów powrócił. Na dodatek zaczęły okropnie kłóć mnie uszy. Udałam się do lekarza rodzinnego. Zbadał mnie chyba na odwal się, ale mama poprosiła Go o zrobienie wszystkich badań. Wyszły idealnie. Lekarz zapisał mi jakiś lek przeciw bólowy. Nie powiem. Pomógł, ale na jakiś czas. W tym momencie znów czuję ból w tylnej i przedniej części głowy. Chodzi o to, że po prostu się martwię. Mam zarzuca mi przemęczenie, niezdrowe odżywianie się, nie jadanie śniadań, godziny spędzone przed komputerem.. Badania są świetne to prawda. Więc to raczej nie ma nic wspólnego z niezdrowym odżywaniem się. (Mama podejrzewała anemię i usilnie chciała dowieść, że ma rację) Nauki mam sporo, owszem. Ale wcześniej również nie miałam jej mało, ale głowa nigdy mnie nie bolała. Ale ja nadal mam wątpliwości. Ja idę do lekarza z bólami głowy, a On ogląda mi oczy i język... Nie jestem zorientowana w medycynie i po prostu się na tym nie znam. Jestem młoda, mam 16 lat i potrzebuję rady starszych osób. Więc chciałabym zapytać czy takie coś jest w ogóle normalne, bo ja oczywiście uważam, że głowa nie powinna boleć zdrowego człowieka kilka godzin dziennie. Na dodatek ostatnio bardzo trudno mi się na czymkolwiek skupić. Zapominam o wszystkim - drobnych i większych sprawach. Chciałam zapytać czy lekarz nie powinien skierować mnie na jakieś prześwietlenie? Czy badania krwi i moczu wystarczyły, by potwierdzić, że na 100% nic mi nie jest?
Dziękuję serdecznie za pomoc.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaskowice1
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 9:10 pm Temat postu: Boli głowa codziennie :/ |
|
|
Witam
Moja 14 letnia koleżanka ma duży problem od półtora tygodnia, codziennie tak albo po południu albo pod wieczór zaczyna ją boleć głowa, bez zażycia proszka głowa ją cały czas boli :/
Jak temu zapobiec ? Jakie SKUTECZNE proszki zażywać ?
Czekam na odpowiedzi
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 12:06 am Temat postu: |
|
|
najlepiej udać się do lekarza. może to być wpływ rozszalałej jeszcze gospodarki hormonalnej.
ale lepiej się udać do specjalisty i dmuchać na zimne. leki przeciwbólowe stosowane w nadmiarze także szkodzą.
dlatego najpierw lepiej się przebadać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Joanna Bławicka
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 1:27 pm Temat postu: Choroby i urazy |
|
|
Witam serdecznie! mam pewien problem.Od jakiś5 tygodni mam 24 na dobę stan podgorączkowy tzn.od 37 do 37,5,lekkie zawroty głowy i nic pozatym nic mnie nie boli i apetyt mam normalny.Poszłam do mojego lekarza pierwszego kontaktu i powiedziała że z taką gorączką mogę chodzić i dała mnie na podstawowe badania krwi i moczu.Mocz wyszedł ok a w krwi mam 11,4hemoglobiny i mało żelaza a OB 33 CRP ujemne próby wątrobowe w porządku prześwietlenie płuc też dobre.Dodam że od kilku lat biorę leczniczo tabletki antykoncepcyjne NOVINETTE .Acha stan uzębienia dobry i sprawy ginekologiczne też w pożądku.Lekarka chce mnie wysłać na hematologię ale muszę zrobić gastroskopię i kolonoskopię brrr...boję się.Proszę doradzcie co mi może być i z góry pięknie dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Beata202
|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 11:18 am Temat postu: katar, podrażnione gardło |
|
|
Witam,
Od paru miesięcy mam non stop podrażnione gardło i czuję, że z nosa ścieka mi gęsta żelowata / galaretowata przeóroczysta wydzielina.
W nocy zatyka mi nos i mam kłopoty z oddychaniem.
Nie jest to ropa ani przeziębienie.
Czy ktoś może coś poradzić i podpowiedzieć , co to może być.
Pozdrowienia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|