Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sjofn
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 12:52 am Temat postu: Nietypowe pytanie o nazwę choroby. |
|
|
Witam, mam nadzieję że nie pomyliłem działów. Chciałbym wiedzieć czy ktoś wie na co cierpi pacjent, który dostaje od lekarza "papier"(zwolnienie, receptę etc.), zwalniającą lub zabraniającą mu jeść w stołówkach (tzn. miejscach gdzie je duża ilość osób). Chodzi mi o to na co może mieć uczulenie, albo jaką chorobę lub co z nim nie tak. Skąd takie pytanie? Podsłuchałem przypadkiem rozmowę kilku wychowawców w pewnej bursie którzy patrzyli ze zdziwieniem na jednego z wychowanków. Chodziło o to, że przyniósł on zwolnienie lekarskie zwalniające go z obowiązku wnoszenia opłat za posiłki, gdyż nie mógł on spożywać ich na bursianej stołówce(tzn. żadnej stołówce). Zaciekawiło mnie to ponieważ chłopak zaoszczędzi dzięki temu z 200zł a samo mieszkanie kosztuje go teraz ok 50. Przez czystą ciekawość umieszczam to pytanie bo zastanawia mnie czy gdyby zweryfikować to zwolnienie to czy nie okazało by się, że są tam bzdury i nic takiego powstać nie może. Byłbym wdzięczny za jakieś propozycje, co też ten lekarz mógł tam napisać. Z góry dziękuję za poważne odpowiedzi.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego forum . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 8:46 am Temat postu: |
|
|
hehe, no tak co polak nie zrobi żeby zaoszczęśdzić 200 zł
Wiesz co może to być jakiś blew albo naprawwde jakiś problem np. z jakaś fobią. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:10 am Temat postu: |
|
|
Faktycznie, może to być umyślne. No ale może też cierpieć na jakąś chorobę przewlekłą, np wrzody żołądka, refluź czy nietolerancję niektórych pokarmów. No ale i tak jest to zastanawiające.... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sjofn
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Hmm, ja myślałem o jakiś uczuleniach, np skrobia . Ale coś jeść trzeba i cała ta maskarada miałą by mały sens gdyby była uciążliwa dla "cwaniaka". Ciekawe czy tego typu zwolnienia albo zaświadczenia mógłby wypisać psycholog. Fobia... hm to mi się podoba . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 05, 2006 8:02 am Temat postu: |
|
|
Nie no to mi naprawdę przypmina dobre kawały jak to sie wymigać od wojska
No facet nie je i już na stołówce.
Po co dociekać dlaczego, ma jakiś powód obojętnie czy to jakiś fortel finansowy czy jakaś dolegliwość.
Pewnie ludzią którym ufa, z którymi przebywa powie co tak naprawde sie dzieje, a reszty to wogóle nie powinno obchodzić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|