Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
accipiter
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 9:40 am Temat postu: Obrzęk jądra po operacji przepukliny |
|
|
Witam!
W ubiegłym tygodniu miałem operację przepukliny pachwinowej. Martwi mnie to, że jądro po stronie operowanej jest obrzmiałe i znacznie powiększone. Czy taki stan jest normalną rzeczą po takim zabiegu? Jeśli tak, to jak długo to jeszcze potrwa? Może powinienem udać się do lekarza.....
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 11:45 am Temat postu: |
|
|
obrzęk jądra to podobno niegroźne powikłanie po operacji i czasami się zdarza. miałeś już zdejmowane szwy czy dopiero idziesz na zdjęcie? jeżeli jeszcze nie byłeś, to warto się wtedy spytać, jak długo taki stan może się utrzymywać. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
accipiter
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 12:17 pm Temat postu: |
|
|
emilka napisał: | obrzęk jądra to podobno niegroźne powikłanie po operacji i czasami się zdarza. miałeś już zdejmowane szwy czy dopiero idziesz na zdjęcie? jeżeli jeszcze nie byłeś, to warto się wtedy spytać, jak długo taki stan może się utrzymywać. |
Szwy będę miał wyciągane w poniedziałek. Tylko nie w szpitalu, w którym mnie operowano, lecz w najbliższej przychodni.... a tam lekarza urologa nie ma |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 3:21 pm Temat postu: |
|
|
nie boj przy operacji zawsze naczynia limfatyczne sa zmaskarowane najbardziej;P wiec dlatego masz obrzęk nic Ci nie będzie;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
accipiter
|
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 11:47 am Temat postu: |
|
|
Wyciagnieto mi wczoraj szwy. Chirurg, który to robił powiedział, że to zapalenie jądra i stwierdził, że wystarczy kilka dni antybiotykoterapi. Ja jakoś nie jestem o tym przekonany, bo najądrze jest powiększone i twarde jak kamień a jądro normalne tylko trochę powiększone. Chyba nie obejdzie się bez wizyty u urologa..... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|