Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pierwsza wizyta u ginekologa

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
natalia21

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 11:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ta odp...to chyba nie do mnie bo ja ide go ginekologa pierwszy raz dopiero!!!a jak to bedzie to sie niebawem okaze Rolling Eyes Neutral

Dodano po 39 sekundach:

mam nadzieje ze nie bedzie zle nic ale musze byc dobrej mysli
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
metis

Wysłał podziekowań: 7

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Nie Kwi 12, 2009 1:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam niecałe 17 lat, czy powinnam udać się do ginekologa? Nie mam chłopaka, więc nie miałam też żadnego kontaktu z jego strony, także jestem dziewicą, więc kiedy powinnam udać się do ginekologa?? bo nie czuje żadnych zmian chorobowych, ani niczego niepokojącego...
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Kwi 12, 2009 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jesteś z grupy ryzyka?
bo jeśli nie, i nie masz żadnych dolegliwości intymnych to myślę, że możesz poczekać do osiemnastki. z tego co się orientuję to wtedy właśnie zaleca się pierwsze badanie u ginekologa.
Ty możesz jednak zdecydować inaczej;)
Powrót do góry
metis

PostWysłany: Nie Kwi 12, 2009 3:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

grupa ryzyka? co to takiego?
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Kwi 12, 2009 3:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy ktoś z Twojej rodziny (babcia, mama, siostra, ciocie) chorowały na raka? np raka piersi, narządów rozrodczych?
Powrót do góry
metis

PostWysłany: Nie Kwi 12, 2009 6:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aha, to o to chodziło (ależ ja ciemna jestem)... Nie, odpukać (!) nie chorowały..
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Kwi 13, 2009 12:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

metis napisał:
ależ ja ciemna jestem).

iiii tam Wink
ja też bym tego nie wiedziała gdybym sama w tej grupie nie była Wink
no to myślę, że skoro nie współżyjesz i nie masz żadnych dolegliwości ze strony układu rozrodczego to możesz pójść do ginekologa później Smile
Powrót do góry
metis

PostWysłany: Pon Kwi 13, 2009 12:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuje za odpowiedź Smile
Powrót do góry
natalia21

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Pią Maj 29, 2009 6:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heyy.juz w tygodniu mam pierwsza wizyte u ginekologa i nie wiem jak mam sie do niej przygotowac??jak bedzie to wygladało i strasznie sie stresuje Shocked jakie zada mi ginekolog pytania podczas pierwszej wizyty??chcialam isc po tabletki antykoncepcyjne i mam nadzieje ze je mi przepisze Very Happy odpiszcie
Powrót do góry
ewelina15253

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Maj 29, 2009 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze, nie denerwuj sie,ja juz jestem "po" i to naprawd nie jest nic strasznego. Napewno zapyta się, kiedy ostatni raz mialas miesiaczke i kiedy pierwszy raz dostalas, co ile masz miesiaczke, ile podpasek, tamponow zuzywasz. Zalezy od lekarza czy poprosi Cie na fotel, czy tylko zrobi USG.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 11 z 21