Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pierwsza wizyta u ginekologa

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sweet88

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plus123 napisał:
sweet88 - a ile masz lat, jeśli mogę zapytac ? on takich jak Ty czy ja widzi setki Smile gdyby nie ginekolodzy to nie do końca wiedziałybyśmy co jest z nami .. ja np. przez badanie ginekologiczne dowiedziałam się, że mam nadżerkę szyjki macicy, a potem, że mam zapalenie lewego jajnika Confused
tak, zgadzam się, facet jest zdecydowanie delikatniejszy, a facetka jak czasem na siłę wszystko zrobi .. to można spasc z fotela Very Happy

nie ma się czego bac Cool

Mam 22 lata. No i właśnie jeszcze cytologii nie miałam robionej nigdy, bo lekarka mówiła, że to dopiero jak zacznę współżyć więc się teraz wybieram, bo chcę wiedzieć czy wszystko jest ok.
Też się uspokajam tym, że mimo, że to młody lekarz to już tego widział setki jak nie tysiące. A ta babka co byłam wcześniej to była tragiczna i tak jak pytałam znajomych to też chodzą do facetów, bo już się na kilku babkach przejechały. Na pewno nie jest to reguła, ale mi akurat nikt nie był w stanie polecić fajnej kobiety jak pytałam więc stwierdziłam, że mimo moich oporów zaryzykuję wizytę u mężczyzny. Liczę na to, że będzie delikatniejszy i że pójdzie z nim pogadać Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 4:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sweet88 - oj, już dawno powinnaś się wybrac do gina, nawet sprawdzic czy wszystko jest okej Smile ja pamiętam mój pierwszy raz kiedy byłam - byłam wtedy w podstawówce albo w gimnazjum i była to właśnie facetka, oj, niemiłe z nią doświadczenie Confused Very Happy okres dostałam dośc wcześnie, bo w 4 klasie podstawówki Smile
a ja jestem sweet88 młodsza od Ciebie, nawet nie wiedziałam, o 4 lata Very Happy ja mam wizytę w poniedziałek właśnie następną Very Happy

a Ty się nie bój, bo nie idziesz na ścięcie głowy tylko do lekarza, a to bardzo potrzebne w Twoim życiu Smile

pozdrawiam Razz
sweet88

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 5:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wiem ale jak byłam 2 lata temu u tej wiedźmy (a byłam bez powodu konkretnego, tak ot właśnie sprawdzić czy wszystko ok), to mi zrobiła to badanie usg przez brzuch i badanie palpacyjne ( tak to się chyba ładnie nazywa Razz) i powiedziała, że wszystko ze mną w porządku i że mam przyjść następny raz jak zacznę uprawiać seks. No to jak mi tak powiedziała, oprócz tego nie miałam żadnych problemów, a do tego miałam uraz psychiczny po wizycie u niej to mi się nie spieszyło i stwierdziłam, że pójdę rzeczywiście po pierwszym razie. Jako, że pierwszy raz zaliczyłam no to idę zrobić dokładne badania i porozmawiać o antykoncepcji Smile
Widzisz jesteś młodsza, ale bardziej odważna Smile To ja idę w piątek a Ty w poniedziałek - musimy się wspierać w takim razie Very Happy
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 5:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jest ,że do ginekologa jeśli nie ma konkretnego powodu powinno sie udać po rozpoczęciu współżycia. Wtedy wykonuję sie rozmaz cytologiczny i sprawdza całkowity rozwój narządu rodnego. Nie ma sie czego bac. Dla nas kobiet to tak naturalna rzecz ,ze naprawdę mozna sie przyzwyczaić i polubić wizyty Wink. Pomyśl tylko,że przed Tobą setki takich wizyt ...ciaża ...poród Wink Dasz radę .

Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 6:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sweet88 - no musimy się wspierac hehe Smile
ja mam nadzieję, że jest wszystko w porządku i nie czeka mnie coś czego bym nie chciała Confused
jaka tam odważna hehe Laughing
najlepiej wybrac jednego gina i do niego chodzic i się oswoic Smile
mężczyznę Very Happy Exclamation

ja już miałam cytologię właśnie Very Happy

pozdrawiam Smile
agamalaga

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 7:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hejka, dlugo nie moglam napisac, ale w kncu moge:)

a wiec ostatnio pisalam, ze wybieram sie do gina, no i bylam, tabletki zostały mi przepisane, ale znowusz mi nic nie pomogło;/ juz nie wiem co mam zrobic. byc moze tez popelnilam blad w przyjmowaniu tyuch tabletek dopochwowych bo dzien po okresie juz nie moglam sie doczekac, kiedy zaczne "kuracje" wsadzilam hehe jedna tabletke i na drugi dzien nie wiem czemu mialam krwawieniee, to juz wiecej nie bralam, postanowilam poczekac az caly "okres" sie skoczy i wtedy. i po jakis nie wiem 3 lub 4 dniach codziennie przyjmowalam kolejne 5 tabletek. ale niestetyy nie pomoglo;/ Byłam drugi raz u tej samej pani doktor, kase zostawilam a to nie malo, bo za pierwszym razem 100 a teraz 80 , a ta infekcje nadal mam;/ nie wiem, nie da sie jej w ogole pozbyc ?Sad
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 7:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

agamalaga napisał:
hejka, dlugo nie moglam napisac, ale w kncu moge:)

a wiec ostatnio pisalam, ze wybieram sie do gina, no i bylam, tabletki zostały mi przepisane, ale znowusz mi nic nie pomogło;/ juz nie wiem co mam zrobic. byc moze tez popelnilam blad w przyjmowaniu tyuch tabletek dopochwowych bo dzien po okresie juz nie moglam sie doczekac, kiedy zaczne "kuracje" wsadzilam hehe jedna tabletke i na drugi dzien nie wiem czemu mialam krwawieniee, to juz wiecej nie bralam, postanowilam poczekac az caly "okres" sie skoczy i wtedy. i po jakis nie wiem 3 lub 4 dniach codziennie przyjmowalam kolejne 5 tabletek. ale niestetyy nie pomoglo;/ Byłam drugi raz u tej samej pani doktor, kase zostawilam a to nie malo, bo za pierwszym razem 100 a teraz 80 , a ta infekcje nadal mam;/ nie wiem, nie da sie jej w ogole pozbyc ?Sad

ja też miałam infekcje i tablety mi jako tako pomogły, ale polecam napar z rumianku i podcieranie się nim kilka razy podczas mycia, mi naprawdę pomogło Smile
przeszłam nadżerkę, zapalenie jajnika, ale wtedy leżałam w szpitalu pod kroplówką i to mi pomogło Smile

może zmień gina ?

pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
agamalaga

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak napar z rumianku ? jak to zrobic :d

no najlepiej byloby zmienic Very Happy ale szkoda, bo pani naprawde bardzo mila i sympatyczna. Jeszcze nie wspolzylam i pani zawsze tak ładnie bada i w ogole, i boje sie troszke tez tego lekarza zmienic,
Powrót do góry
sweet88

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 9:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plus123 na pewno wszystko będzie w porządku Smile Jesteś odważna bo chodzisz i nie wymyślasz tak jak ja Razz Ja mam nadzieję, że w ostatniej chwili nie zwieję z poczekalni Razz

agamalaga możesz też spróbować użyć tantum rosa, na pewno Ci tam złagodzi wszystko Smile
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 9:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sweet88 - babo, gdybyś Ty wiedziała jakim jestem człowiekiem - właśnie takim co wszystko wymyśla, jakiś ból to od razu ciąża nie ciąża, od razu zapalenie nie zapalenie Smile a potem się okazuje, że to nerwy i przez nerwy i wmawianie sobie czegoś człowiek to ma Smile będzie dobrze, gwarantuje Very Happy

agamalaga - hm .. kupujesz rumianek, zaparzasz go w misce i jak jest letni to podmywasz sobie tam leciutko kilkanaście razy Smile

o ile się nie mylę to był rumianek hehe Mr. Green
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 16 z 21