Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sekrecik88

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 25, 2008 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

11 Tydzien ale tu jest taki sprzet ze nasz ginekolog bedzie juz wiedzial w 16tygodniu wtedy kiedy nam przypada wizyta:)
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 12:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem po badanku tzn mialam juz je w piatek ale jakos czasu nie bylo by napsiac.Wiec nie jest tak zle jak myslalam co prawda lekarz chcial mnie do szpiatala dac ale wspolnie ustalilismy ze miesiac zostane w domu i zobaczymy.W kazym razie podloze moich fatalnych badan ma ogromny stres jaki przezywam,wiec i ja i lekarz mamy nadzieje ze z kazdym dniem choc ciut bedzie lepiej i sie wyniki poprawia.Dostalam jeszcze tabletki i syropek na uspokojenie wiec moze sie troche wycisze wkoncu wszystko dla dziecka.A tak wogole to potwornie mecza mnie wieczorne mdlosci i wymioty - nie poranne tak jak mialam jak bylam z jula w ciazy a wieczorne nie wiem czemu?Dzidzia rosnie slicznie wiec nie mam powodu do niepokoju a 8 maja USG genetyczne to zobaczymy co tam siedzi i co sie dzieje dokladnie.Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 1:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurde to co juz mozna w 11 tyg. okreslic płec? Neutral oświećcie mnie przyszłe i doszłe mamusie Smile

Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja słyszałam, że na usg 3d i jak się dziecko dobrze ułoży i nie będzie się kręcić i wiercić, to nawet już w 12 tc da się ustalić płeć. ale tak standardowo to raczej tak jak Ty mówisz wind - fasolkowo-dzieciakowa specjalistko-maniaczko Wink
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
wind - fasolkowo-dzieciakowa specjalistko-maniaczko Wink

bueheheh to mnie okresliłas Very Happy fajnie fajnie Smile uF myslałam ze jakas zacofana jestem Wink Cool ThXxx

Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 6:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak emilka standardowo tak jak napisalas wind ale jesli jakas specjalna aparatura jak usg 3 d , genetyczne czy jeszcze jakies inne bariery to od 11-12 tc wszystko wiadomo o ile sie maluszek dobrze ulozy...
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pon Kwi 28, 2008 10:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny ale dalam czadu wczoraj bylam na takim flomarku cos ala rynek w pl i tak sie saplilam ze szok:((wymiotowalam do 23 glowa myslalam ze mi peknie brzuszek z fasolka mnie bolal:( az sie przestraszylam usnac nie moglam to chyba przez to slonce:((( a tak po za tym to nadal wymiotuje...brzuszek sie zaokragla juz w strint tak latwo nie wchodze w zasadzie zalezy w jakie hehe ale bluzki <s> jeszcze nosze hehe brzuszek fajnie wyglada:) Modle sie zeby tylko skonczyly sie te wymiotki bo to jest wkurzajace....pozdrawiam was
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny

Ja melduje sie jeszcze w dwupaku, nie wiem czy sie cieszyć czy nie bo coraz ciężej mi juz i właściwie to juz bym chciała mieć swojego skarba przy sobie....ale jemu dobrze u mamy i nie chce wyjść do terminu zostało nam 15 dni Shocked czas leci a niedawno tak jak sekrecik czy mama Julki odliczałam trzycyfrowo Rolling Eyes

Z przygotowań właściwie mam juz wszystko żeby przywitać malude na świecie torba też spakowana. Dzisiaj chyba spędze noc na fotelu bo moje biodra juz nie wytrzymują tego obciążenia i sie buntują,,, jeszcze troche. 29 była na KTG słyszelismy serduszko naszego Szymonka .....milusio strasznie,,,,, poza tym nadal szyjka miękka ale pozamykana i długa, a skurczy brak tzn. na wykresie KTG brak bo ogólnie to są i czasem nawet dość bolesne ale narazie bez żadnej powtarzalności czy regularności... pozostaje czekać

Pozdrowionka odezwe sie napewno ...może już z naszym szymonkiem na rękach Very Happy
Moderator

PostWysłany: Sob Maj 03, 2008 9:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syla w takim razie zyczymy lekkiego porodu i czekamy na newsy Smile pozdrofkaaaa Wink Wink

Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 9:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej.dzisiaj w nocy zlapal mnie taki bol brzucha ze nie wiedziala co zrobic,nie moglam sie ruszyc,oddychac nic ;(Piekielnie sie przestraszylam.Bylam juz u lekarza naszczescie jest dobrze tylko musze brac nospe i sporo odpoczywac.Wszystko na raz mi sie wali na glowe ;(w czwartek mam USG i lekarz powiedzial ze po USG zobaczymy co daje ze mna zrobic.Trzymajcie kciuki by bylo dobrze by moje malenstwo bylo zdrowe ;(
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 31 z 40