Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sprezyna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 10:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mamo Julki trzymam kciuki by wszystko było w jak najlepszym porządku!
Ja mam koniec szóstego tygodnia, właściwie siódmy się zaczyna Smile Idę dzisiaj na USG, po raz pierwszy zobaczę moje babe, jestem taka happy, ale w podświadomości gdzieś się czai strach. W tamtym miesiącu strasznie bolała mnie głowa, ale wtedy nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży, a tu już dzidzia jest widoczna gołym okiem. Dzisiaj ją zmierzą i zobaczymy jaki ustalą termin porodu. Póki co mam na 1 styczeń! Nie wyobrażam sobie w tym terminie rodzić. Ile wtedy będzie lekarzy na posterunku? Mam nadzieję że dostanę zdjęcie do domku, bo bardzo bym chciała pokazać już maleństwo tatusiowi. W sobotę jak się uda pójdę prywatnie do drugiego ginekologa, podobno świetny, żeby mój ukochany też mógł zobaczyć na żywo co tam się dzieje Wink Trzymajcie kciuki. Jak wrócę zdam relacje z Brzuchowa. Trzymajcie się!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 12:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mamo to przez stres Sad musisz sie uspokoic i zrelaxowac . No spa na podtrzymanie..hmm i pewnie masz leżec?... uwazaj na siebie ! powodzenia

sprezynka Tobie rowniez zycze good lucka Smile fasoleczka malusia jest ;] pewnie ledwo widac Smile ale to musi byc cudowne uczucie wiedzac ze nosi sie w sobie 2gie życie... ehhh.

Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 1:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no spa to chyba nie z mysla o podtrzymaniu tylko rozkurczowo..zreszta nie wiem, a co do lezenia to wiadomo...jestem samotna mama dwulatki wiec moge o tym zapomniec poki co by sobie polezec.Ehh a ciekawe jak sie sprawdze jako samotna mama 2 lobuziakow,w glowie mi sie to nie miesci,ale wiele kobiet daje rade wiec i ja dam.Trzymajcie kciuki by bylo dobrze i bym donosila moje malenstwo w brzulku by nie zabraklo sil
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 3:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hay laseczki mam pytanko...mi ostio z cytrynki poleciala jakas woda...ale nie byl to mocz czy to moze byc cos zlego??? Crying or Very sad
sprezyna

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 5:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No moja fasoleczka ma już 7 mm i widać ją gołym okiem. Ogólnie to leci 7 tydzień tak mój lekarz wyliczył. Wszystko dobrze jako przyszła mama muszę dobrze się odżywiać i dbać o siebie. Martwi mnie tylko że powiedział że fasola jest za mała jak na ten tydzień, ale powiedział że może za dwa tygodnie już powinna być w normie. Ale przyszłam do domku i sprawdziłam na necie że norma w tym tygodniu to od 5 do 10 mm. Co o tym myślicie?
Poza tym dziewczyny dziewczyny czuję się bardzo dobrze. Bolą mnie tylko piersi, a tak nic nie mam z dolegliwości, tylko muli mnie czasem. Muszę też uważać ponieważ mam nadżerkę...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik a moze to mocz? tylko nie był taki jak zwykle? moze zapytaj swego lekarza..odczuwasz bole,plamienia?

Sprezyna wielkoscia sie nie przejmuj, skoro lekarz powiedzial ze fasolka nadrobi to tak bedzie Smile głowa do gory.

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 10:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind of hope czasem boli Mnie brzuch ...dostalam tabletki magnez i niby mialy pomagac ale ja nie wiem czy cos daja...po za tym nie mialm zadnego plamienia mam na mysli krew tylko woda...dzwonilam do lekarza powiedzial ze nie moze tego stwierdzic bez wizyty...i nie wiem co robic???moze to nic zlego przeciez gdyby sie cos dzialo napewno polecialaby mi krew ....co ty o tym sadzisz Question Sprezyna moja fasolka w 5tygodniu miala 6mm takze troszke mnijsza niz twoja w 7wiec na moje oko i tak jest wielka hehe hmm a jak bylam poprzednio w 10tyg 29mm to prawie 3cm hehe sluchaj mam taka fajna stronke jak chcesz to przesle i bedziesz mogla go ogladac tydzien po tygodniu Wink pozdrawiam Monika
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 10:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik lepiej dmuchac na zimne Smile tym bardziej ze jestes w 1wszym trymestrze i on jest najwazniejszy. idz do lekarza, zbada Cie i powie co dalej Smile

Powrót do góry
sprezyna

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 11:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo to jest tak Sekrecik, co otwieram inną strone o ciąży, to piszą coś innego z tym rozmiarem, więc na zmianę się przejmuje i nie. Dzisiaj kupiłam sobie moją pierwszą gazetę dla kobie w ciąży pod tytułem M jak mama, ale poczytam ją sobie dopiero za kilka dni, bo teraz w pracy siedzę. Najgorsze że po 12 godzin pracuje, teraz wypadają mi dwa dni pod rząd, ale potem mam wolne.... Na szczęście mam to forum Smile
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 6:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SPREZYNA ja tez mam pelno tych gazetek hehe a ta jest wlasnie fajna hihi nie martw sie z tym rozmiarem maluszka Laughing mi juz zaczyna brzuszek rosnac jak narazie waze 55kilo wiec nie jest tak zle mysle na 3 miesiac hehe pozdrowki dla ciebie i maluszka
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 32 z 40