Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justysiaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 9:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Kobietki Smile oo Widzę że dołączyła do Nas następna szczęśliwa przyszła mamusia Very Happy Witam bardzo serdecznie : Laughing Ale mnie tu dawno nie było...Praktycznie mnie nie ma na komputerze ostatnio...Mam takiego strasznego doła że siedzę ciągle u koleżanki bo w domu to bym zwariowała!! Sad Mamusie KOCHAM WAS!! Laughing
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 9:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja brzuszka nie mam jeszcze tzn ciagle mi sie wydaje ze jest ale sobie uroilam ze go juz choc troszke widac.Jutro USG wkoncu zobacze to moje cudo.Juz sie nie moge doczekac.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sekrecik88

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 1:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

MAMA JULKI ja brzuszek mam i to widoczny ale nia tak bardzo moge spytac ile wazysz bo ja dzis weszlam na wage i 54 chyba przez te wymioty nadal chudne sa juz w mniejszych ilosciach co prawda hehe;) ja mam kolejna wizyte pod koniec maja i juz nie moge sie doczekac:)
kininia

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 2:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć wszystkim, dziś rano się dowiedziałam, że też zostanę mamą, po raz drugi, mam już półtora roczną córeczkę. Z Waszych doświadczeń kiedy najlepiej jest iść do lekarza.. natychmiast czy może lepiej trochę jeszcze poczekać aż nieco groszek urośnie? (kuleczka może mieć z trzy tygodnie, licząc od ostatniej miesiączki niecałe 5). Ostatnio jak byłam w ciąży to mieszkałam w Irlandii, a tam są całkiem inne, bardzo dziwne zresztą normy. Na pierwsze badanie kazali mi przyjść dopiero po 12 tygodniach.
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 2:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o witamy na forum Smile kolejna przyszla mama bedzie opowidala jak to jest gdy pod sercem nosi sie male malenstwo.. cudnie pozdrawiam Smile
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 3:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kininia gratuluje!! zdawaj nam tu relacje Smile
Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 5:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja tez witam nowa mamusie Smile
Ja jestem po USG juz wyglada na to ze wszystko ok.Wymiary fasolka ma super i wszystko pieknie.Nie rozumiem tylko jednego zdania na karcie USG a lekarz ma 2 tygodniowy urlop wiec moze wy wiecie to pomozecie otoz napisane mam tak " W Badaniu USG nie stwierdzono typowych markerow aberracji chromosomowych I-go trymestru ciazy"i coz to takiego?Mam nadzieje ze ktos z was wie i ze to nic zlego ... Kurcze a swoja droga to ta co robila USG byla niemila i niczego mi nie wytlumaczyla a ja zyje w stresie.ehhh wszystko na odwrot w tym kraju.
Powrót do góry
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 6:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No witam nowe MAMUSIE!!!!
Ciesze sie że wątek zaczyna się rozwijać, szkoda tylko że jak jak przechodziłam to co wy nie było drugiej przyszłej mamusi w podobnym terminie, choć wsparcie Wind czy Pituszki bardzo sobie chwale i uważam za bezcenne Very Happy

Mama Julki niestety nie pomogę bo nie wiem co może znaczyć taki zapis w karcie Confused ale skoro wszystko ok to po co sobie tym zaprzątać myśli, lepiej skupić sie na czymś innym i choć troszke zrelaksować, bo z tego co piszesz nie masz lekko, życze ci żeby wszystko sie ułożyło tak jak sobie tego życzysz Wink

Kinia moje gratulacje i witaj na forum, co do terminu wizyty ja byłam bardzo wcześnie bo już w 4 tygodniu ale jeśli nic sie nie dzieje spokojnie mozna poczekac do 12 choć ja jak tylko sie dowiedziałam to musiałam potwierdzić Very Happy taki niecierpliwuch ze mnie Smile

A ja ciągle czekam na rozwój wydarzeń i sie zastanawiam czy naszemu dziecku bedzie się spieszyło na świat czy sobie przeczeka u mamusi i ją potrenuje jeszcze, jak narazie objawów porodu brak więc sie nie nastawiam że bedzie szybko chciał wyjść Smile ....ach a ja tak już bym go chciała mieć przy sobie Sad
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 6:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mama Julki napisał:
W Badaniu USG nie stwierdzono typowych markerow aberracji chromosomowych I-go trymestru ciazy"

to bardzo dobrze, że nie stwierdzono, więc od razu mówię, że możesz czuć się spokojna. abberacje chromosomowe to nieprawidłowa liczba lub struktura chromosomów, czyli mówiąc prościej jeżeli markery są dodatnie, to może sugerować nieprawidłowości typu zespół downa, wady sercowo-naczyniowe i inne. wszystko jest ok! :*
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 9:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj emilka kamien z serca bo ja myslalam ze jezeli mojemu maluszkowi tego brakuje to wlasnie chodzi o brak jakiegos chromosomu,ale jesli tak to jestem szczesliwa.Jedyna dobra wiadomosc od miesiaca,moj pierwszy usmiech Very Happy Dziekuje
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 33 z 40