Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sprezyna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 10:14 am Temat postu: |
|
|
A u mnie skończyła się sielanka... Poranki są dla mnie koszmarem. Mdłości to nic, najgorsze u mnie są zawroty głowy i potworne osłabienie. Jak sobie z tym radzić? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kininia
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 11:01 am Temat postu: |
|
|
Ja na szczęście narazie nie mam objawów, choć pewnie to się może zmnienić, póki co nie miałam praktycznie żadnych objawów przy pierwszej ciąży, bolała mnie tylko miednica i miałam potworną zgagę, ale za to żadnych mdłości, czy wymiotów.
Sprezyna podobno są takie witaminy, które wpływają łagodząco na mdłości. Może zapytaj w aptece. Nie wiem na ile są skuteczne ale może warto spróbować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 8:53 pm Temat postu: |
|
|
Kurcze przez cały dzień młodości i zbiera mi się na wymioty. Cokolwiek bym zjadła jest to samo. Jednego dnia mam apetyt, innego dnia w ogóle mogłabym nie jeść. Stosuję się do diety którą zalecil mi lekarz, ale nie przynosi żadnych skutków. Długo mi nic nie było, a teraz nie mogę sobie poradzić _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcelina
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 10:30 pm Temat postu: krzywy brzuch |
|
|
czesc
mam pytanie, moze ktos mi odpowie, od dwoch dni wydaje mi sie, ze moj brzuch jakos tak sie skrzywil, jestem w 10tyg. ciazy, no i martwie sie czy to moze oznaczac cos zlego, bo przeciez dziecko nie jest jeszcze takie duze, zeby moglo wybrzuszyc mnie w jednym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 10:09 am Temat postu: |
|
|
Sprężyna ja miałam tak samo nie dawałam sobie rady z mdłościami ale pomógł Elevit sąto witaminy dla kobiet w ciąży które hamują w pewnym stopniu wymioty i mdłości ... zażywane regularnie pomagają... niestety trzeba to przetrwać, a z tym zmęczeniem troche powalczyć bo wraca tez w ostatnich miesiącach ciąży
Marcelina trudno mi sobie wyobrazić jak to wygląda ale może to nie mieć wogóle nict wspólnego z ciążą ja na twoim miejscu skontaktowała bym sie z swoim ginem i opowiedziała mu co sie stało i jak to wyglada i niech on zadecyduje co dalej. Bedziesz spokojniejsza Pozdrawiam jeszcze w dwupaczku
Dzisiaj badanie i KTG jak wróce to wam opowiem _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 12:04 pm Temat postu: |
|
|
WIND OF HOPE ja juz cos widze ale delikatnie:)hehe
SPREZYNA widze ze dopadlo cie to co mnie meczylo hehe ja juz jestem w 13tyg i czasem jeszcze biegne z rana do toalety ale juz nie jest tak zle jak bylo na poczatku myslalam ze oszaleje:) hehe musisz to przeejsc i bedzie cool:) _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 6:52 pm Temat postu: |
|
|
hej
Melduje sie po wizycie u ginki ...a więc szyjka miękka zgładzona i gotowa ale pozamykana na 4 spusty , u malutkiego wszystko ok serduszko bije mu prawidłowo a skórczy brak, waga maluszka to plus-minus 2900-3100 czyli jak najbardziej w normie. Podczas badania moja ginka chyba zrobiła mi coś ala masaż bo było bardzo nieprzyjemne i miałam wrażenie jak by było celowe. No i najlepsze jeśli do 17 nic się nie wydarzy to 19 mam kolejne spotkanie z moją gin no i mam już na nim być z torba do szpitala bo odrazy dostane skierowanie i na wywołanie. I teraz tak sobie myśle czy skoro wam każą tyle czekać to czy moja gina nie za szybko każe mi iść do tego szpitala..... zaczełam sie bać choć z drugiej strony chyba lepiej wcześniej niz zapuźno, tylko ja nie chce mieć wywoływanego porodu, mam nadzieje że do 17 mały sie zdecyduje :cry _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Syla tak czasem jest ze dzidzi nie spieszy sie na wyjscie na swiat... ehh... moja kolezanka 2 tyg temu urodzila i przenosiła 10 dni po terminie bo małemu bylo najwidoczniej lepiej w brzuchu niz poza nim heheh i niestety wywołali ale miala normalne skurcze, tyle ze "przyspieszone"...mowiła ze nie było tak zle do czasu az głowka nie zaczeła wychodzic..ten bol był nie do zniesienia,potem juz gładko poszło.
Czemu boisz sie wywoływania? to czasem jedyny ratunek dla malenstwa.. powodzenia zycze i 3mam kciuki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Wind no tak właściwie to nie wiem poprostu ja jestem bardziej za naturalnymi sposobami i bardzo chciałam urodzic sama z siebie no ale jak nie da rady to się nie bede upierała a nóż pójdzie gładko ale to wogóle jest stresujące i chyba dlatego tak sie boje. Wiesz czasem są dni że jestem bardzo pozytywnie nastawiona i mogła bym rodzić a czasem to mam totalnego doła i stracha jak nie wiem. No coź co bedzie to bedzie. _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Syla --> trzymam mocno kciuki zeby wszystko poszlo po Twojej mysli :* |
|