Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mama Julki Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 9:48 am Temat postu: |
|
|
syla nie martw sie trzymam kciuki , faktycznie ciut lepiej jest rodzic naturalnie ale jesli sie nie uda tez bedzie dobrze,ja mialam wywolywany porod chociaz tez strasznie nie chcialam,ale kiedy sie juz zaczelo i wiedzialam ze zaraz dzidzius bedzie ze mna bylo mi juz wszystko jedno.
A moja fasolka ma sie dobrze , fizycznie dobrze sie czuje i nie mam zadych problemow |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Pinezka i Mama Julki dzięki za wsparcie narazie nic sie nie dzieje choc po tym wczorajszym masażu mojej gin coś czuje że jakoś boli mnie od środka ale nie jest to ból taki nie do wytrzymania a raczej taki dyskomfort. Mam nadzieje że do soboty sie coś ruszy a jak nie to zobaczymy co powiedzą w szpitalu
Mama Julki ciesze sie że z twoją fasoleczką wszystko oki i też trzymam za ciebie kciuki _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Hay laseczki czy to mozliwe zeby od 4mieisca zaczynaly bolec plecy??bo mnie napindalaja:(( ??????
Mama Julki a Ty jak sie czujesz???brzuch mi sie twardy zrobil
Ps.od paru dni mam malutkiego guzka ale od strony wewnetrznej cytrynki bardzo mnie boli gdy go dotykam i swedzi jest widoczny od zewnatrz...nie wiem co robic moze to byc cos groznego?powinnam isc do lekarza odpiszcie jak najszybciej _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:27 am Temat postu: |
|
|
Ja pod wzgledem fasolkowym czuje sie bardzo dobrze , nie zwracam nic mi nie dokucza,brzuszka nie widac ,czasami w nocy budzi mnie straszny bol brzuchola ale to podobno te zrosty po cc tak bola tak mowi lekarz a ja w to wierze .Pierwsza ciaze mimo wszystko znosilam fizycznie gorzej.I oby tak zostalo do konca.
Syla gin chyba Ci robil masaz szyjki czy cos takiego mi tez to robili i potem zaczelam strasznie krwawic podlaczyli mnie do KTG i wyszly wielkie skurcze ale ja nic nie czulam no to zrobili mi indukcje i dopiero po tym porod sie ruszyl.Ciagle trzymam kciuki by maluszek byl jak najszybciej z Toba. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 11:35 am Temat postu: |
|
|
sekrecik co do tego guzka to ja bym radzila przejsc sie jednak z tym do gina....
a mam takie pytanie do was przyszle mamusie czy we wczesnej ciazy mielyscie jakies krwawienia??? i jak to mniej wiecej wygladalo?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 5:20 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny slyszalyscie moze ze bardzo dobry domowy sposob na rozstepy to ;sol grubo-ziarnista,lyzeczka miodu lub 2,cytryna...Podobno barzdo dobry spozob na te brzydactwa hehe albo wcieranie oliwy z oliwek lub masla...Bo ja raczej nie przekonuje sie to tych masci zawsze znajome wydawaly duzo kaski a nic z tego nie bylo...a wy slyszalyscie o jakis soposobach???? _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 6:22 pm Temat postu: |
|
|
ja krwawien nie mialam cale szczescie w obu ciazach...
Co do rozstepwo to nie wiem ile w tym prawdy ale jesli Twoja mama miala to Ty tez sie raczej bez nich nie obedziesz to podobno genetyczne.Ja jak bylam w ciazy z Jula od pocztaku jak sie tylko dowiedzialam wciaralam oliwke po 6 razy dziennie lub wiecej,pozniej kremiki na rozstepy a i tak mnie dopadly.Moja kuzynka natomiast nic nie robila by zapobiec rozstepom i nie miala nawet jednego,a moja mama miala a jej nie wiec mnie ciutek przekonuje ze to problem dziedziczony po mamusi.A co do masla oliwy czy cytrynek to ja bym nie ryzykowala wkoncu maluszkowi tez cos z tego przenika wiec lepiej najpierw spytac ginia lub uzywac tylko tego co jest napewno bezpieczne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kininia
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 8:50 am Temat postu: |
|
|
Moja mama miała ogromne rozstępy po wszystkich swoich ciążach i nie tylko, napewno ma spore ku temu tendencje, ja mam rozstępy na udach (dostałam je jak miałam ok 20lat, trochę tyłam później chudłam i zbytnio o siebie nie dbałam), ale po pierwszej ciąży na brzuchu nic nie dostałam, smarowałam się oliwką i body butter bootsa przeznaczonym do kobiet w ciąży, robiłam to z reguły dwa razy dziennie i ilekroć poczułam swędzenie na brzuchu, jakoś pomogło, wydaje mi się że ważna jest też zróżnicowana dieta, dużo owoców. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 1:31 pm Temat postu: |
|
|
KININIA Moja mama tez miala rozstepy ale srednie wiec ja pewnie tez bedew miala..chyba ze dobrze przystosuje swoj brzuszek do rozciagniecia hehe DO kiedy rosna kobiecie w ciazy piersi???bo ja mam i tak dosc duze wiec lekarz powiedzial ze duzo nie urosna... widze ze jestes nowa mamuska wrod nas:) hehe _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kininia
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 2:04 pm Temat postu: |
|
|
No, fajnie tak wymienić doświadczenia, poczytać o waszych..
Sekrecik, przy pierwszej ciaży piersi mi urosły na początku o jeden rozmiar, przed rozwiązaniem o kolejny i tydzień po jeszcze o jeden, sama nie mogłam w to uwierzyć. Pewnie to sprawa indywidualna, ale myślę że nawet jeśli masz duże piersi to i tak różnica będzie znaczna, szczególnie kiedy zaczniesz karmić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|