Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Sie 01, 2012 3:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma tego w pakiecie normalnym podstawowym.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Czw Sie 02, 2012 9:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
My dzisiaj zaliczyliśmy fryzjera bo Michałek miał tak długie włoski że mu się kręciły. A teraz wygląda jak prawdziwe chłopczysko. Laughing

Lizelotka wydaje mi się że masz neurologa dlatego że Adaś miał komplikacje po porodzie.

Lalalunia ja też myślałam że nie dam rady pójść do pracy, że mały tylko mnie potrzebuje a teraz się cieszę że zdecydowałam się pójść Wink fajnie się wraca do domu i dziecko czeka na ciebie, w pracy też mama inne myśli niż tylko dziecko i dom.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Sie 03, 2012 7:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny kiedy po cc dostałyscie @? Smile
mnie od paru dni boli jak na @.
dzis wylazł mega ,ciagnacy sie sluz...
hmm..

oby @ nie przylazła jak bedziemy mieli chrzciny Neutral

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Sie 03, 2012 8:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja dostałam bardzo szybko. dokładnie nie pamiętam ale chyba po 2-3 miesiącach

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Sie 03, 2012 9:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, ja miałam parę takich dni, że mnie bolalo jak na @, ale nic z tego nie wyszło.... teraz wczoraj mnie bolało, ale dziś już nie. Także nie wiem jak to jest, jakieś fałszywe alarmy chyba. No, ale Ty nie karmisz już Zuźki piersią, to mozesz mieć niebawem Wink

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sie 04, 2012 8:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka- zobaczymy co bedzie za jakis czas,na razie maly ma 6 miesiecy i nie mysle o pracy:) a moze uda mi sie rozkrecic moj interesik maly,tylko tak,zeby wpadlo troche kasy...zobaczymy Smile)

Lizelotko-pozazdroscic takiego szefa:)))

Wind-ja dostala po3 miesiacach:)
Moderator

PostWysłany: Pon Sie 06, 2012 3:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co tu taka cisza?? Wink.
U nas cały tydzień masakra. Dopadł mnie taki rotawirus ,że ledwo żyłam. Biegunka przez bite 4 dni ale taka ,ze nigdy w zyciu nie miałam podobnej. Oczywiście maż też . Na szczęście Zuzia nie załapała. No pewnie dzięki szczepionce.
Ze spraw przyjemnych to powoli kończymy pokoik Zuzi Wink

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Wto Sie 07, 2012 3:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ano cisza, bo się pewne nic nie dzieje Wink
Wszystkie mamy mają nudne dni Wink

Co u nas?

Hmm... niechcący przyzwyczaiłam Adasia do spania w dzień w leżaczku Sad
Jak się zorientowałam, że to przecież niezdrowe dla kręgosłupa i chciałam go przenieść do łóżeczka, zrobił się problem. Dzieć nie chce mi ani zasypiać ani spać w łóżeczku Sad
No więc jako że to moja wina, nie chciałm narażać go na naukę z płaczem więc zastosowałam taki chwyt ( muszę się Wam pochwalić, a co! Smile )
w łóżeczku Adasia tymczasowo położyłam kołderkę przykrytą kocykiem, żeby miał tak miękko jak w leżaczku, ściągnęłam z sieci nagranie: dźwięk suszarki z biciem serca w tle, przechodzący po parunastu minutach w szum morza i zamówiłam karuzelkę nad łóżeczko ( jeszcze nie przyszła ). No i jak na razie, pierwsza próba zaliczona Smile Adaś zasnął co prawda na rękach jeszcze ( bo bez karuzelki nie chciałam go kłaść od razu do łóżeczka ), ale jak go odłożyłam to przebudził się lekko, ale było mu mięciutko i miło więc nie protestował i śpi teraz słodko Smile Smile

Tosiu, współczuję choroby Sad
Oby Zu nie załapała jeszcze tego świństwa...

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Sie 07, 2012 9:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A my byliśmy dzisiaj na szczepieniu , mały nie płakał. waży 12,250 kg. Smile

Lizelotko mój to spał pamiętam tylko na rękach , fajnie że udało Ci się uspać w łóżeczku Wink Jak tam wizyta u neurologa?

Tosiu mam nadzieję że już Ci lepiej Wink

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Sro Sie 08, 2012 9:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rany, dziewczyny, my to chyba zaliczamy przedwczesny skok rozwojowy przewidziany na 11-12 tydzień ;/
Od wczoraj masakra ze spaniem, z jedzeniem, z zabawą, no na całej linii! ;/
Spanie jest be, zabawa jest be, jedzenie ewentualnie, ale po dużej walce z mamą i ze sobą, noszenie jest be i to w każdej pozycji ;/
Co bym nie robiła, jest nerw ;/
I nie płacz tylko nerw właśnie, widzę, że się wkurza, denerwuje.
Leżeć nie chce, na rękach byc nie chce, na macie też nie, spać nie chce, jeść nie chce, 5 minut późńiej chce, wykończę się chyba ;/

Anetko a na co szczepiłaś?

U nurologa ok wszystko, na szczęście Smile
No a uspać mi się udało raz, a potem masakra się zrobiła i dziś od rana od 5:00 też :/

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 5 z 41