Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Sie 26, 2012 8:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tez jestem ...troszke mało mam czasu bo przygotowuje mojego przedszkolaka do wielkiego dnia Wink. Byłam tez na wakacjach w Alpach...oj dziewczyny - CUDO!. Jest tak pieknie ,ze szok. Muszę obrobić jakieś fotki to Wam pokaże . Naprawdę warto jechać tyle kilometrów. Bylismy kilka dni bo jednak martwiłam sie o Zuzię. Została z babcia na tak "długo:. No nie było lekko. Była grzeczna ale ciagle pytała"gdzie mamusia, babciu ubieramy sie i idziemy do mamusi" . Najgorzej było z zasypianiem .oj był płacz;). No na szczęscie juz jest dobrze. Jak wróciłam to tak bardzo się cieszyla. Wyściskała mnie wycałowała....a na koniec powiedziała "Gdzie byłaś mamusiu...myslałam ,że nie wrócisz, martwiłam sie" . No cóż powtarzała o przez cały wieczór.
strasznie mi było bez niej .
poza tym gada jak najeta. Buzia jej się nie zamyka bo albo mówi albo je Wink. Słodziak straszny no ale ma już swoje teksty mądrala . Dzisiaj lezy w łózku . Mówię do niej "zuziu zamnknij oczka i spij" a ona na to " nie moge mamusiu zamknąć oczek bo są za słabiutkie " Smile
-

LALA no nieźle z tym wypadkiem. Mam nadzieję,ze jednak babka juz dała sobie spokój. Co do chodzenia...hmm jedne dzieci zaczynają później chodzenie inne wczesniej . Moja Zu poszła jak miała 11 miesięcy, ja miałam 8. Mojej koleżanki synek też tak jak Twój juz na nogi chce a ma yle samo miesięcy. Cóż nic na siłę ale nie dziwi mnie to,ze juz coś kombinuję w tym kierunku. Na pewno nie pójdzie odrazu i nie ma co go stawiać Wink. No może oczywiście złapać sie czegoś i próbować Wink.

Łobuz poczekaj jeszcze troszke Wink
Wind ciagle jesteś zmeczona ;(. Co teraz Cie meczy? Nadal tak jest źle?....Wink).
Lizelotko niebawem zacznie świadomie mówic Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Nie Sie 26, 2012 9:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
My się męczymy z zębami, ciągłe marudzenia , płacz i niespanie Rolling Eyes Och!!

Łobuz Twój Adaś dużo zna słów? Bo mój się uwstecznił i gada tylko baba
Rolling Eyes Koleżanki córka która jest dwa dni starsza potrafi masę słów i to jakich: cześć, balon, amen , wymieni wszystkich których zna itp, jestem pod wrażeniem. A mój to tulko baba, bach, be be itp Laughing

Tosia zazdroszcze wyjazdu.Wink prosimy o zdjęcia Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Sie 27, 2012 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosiu meczy mnie to ze jak odłoze Zu do lozeczka to "pospi" 10min i na tym koniec,
a nosze i nosze i nosze - nawet do 30min az mi kregosłup siada.

te marudzenie mnie dobija.
wszystko jej nie pasuje.
tzn nie pasowało/
narazie skoku nie ma wiec jest ok.
2x sie zasmiała Smile
czekam az nadejda swieta, wreszcie siadzie Razz

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 28, 2012 10:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odpukac baba chyba odpuscila!!! takich historii to ja jeszcze nie slyszalam,zarzucala mi wine w 100%,szkoda,ze na przepisach sie nie zna,moze myslala,ze aaa polka,nic nie zrobi z tym fantem!!! ale ja sobie nie dam w kasze dmuchac!! owszem,mila byla,ale do czasu! od prawie 2 tyg uz nie dzwoni,poczta nic nie przyszlo,wiec moze doszla do wniosku,ze nie miala racji?!

Tosia-ojj wyazd musial byc udany!!! super sprawa!!!! A mala Zu to teksty ma niezle:) widac tesknila....Wy pewnie tez:)))

Kurcze te zeby to zmora co,nie chce nawet myslec co u nas bedzie dalej sie dzialo,dwa juz sa:)

Wind- mala sie rozwija,z dnia na dzien pewnie widzisz zmiany Smile)) a co do placzu,to ja nie wiem co CI poradzic:( moze taka jej natura,musi sobie pomarudzic,wiem,ze to dla matki meczace,ale to powinno przejsc po 3 mieiacu! oby!!
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 28, 2012 12:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeny dziewczyny ,że wy się tak meczycie z zębami. U nas było ok . Dopiero przy 3 czy 4 było kiepsko ale zawsze ibum pomagał. Raczej w nocy Zu nie mogła spac przez ból ale tak jak pisałam ibum i było po sprawie. Jakos nie przypominam sobie horroru ale marudna była strasznie. Nie mówie o widoku tych dziąseł bo dla mnie własnie to była masakra ale o tym Wam już pisałam.
Wind nie wiem co mam Ci poradzic ...zupełnie nie rozumiem zachowania Maleńkiej...skoki swoja droga ( nie sa takie częste Smile ) ale u mnie takiego czegos nie było. Nie wiem kochana...ale nie potrafie nawet niczego doradzić.
JA właśnie wróciłam z zakupów Wink . Zaopatrzyłam Zunie w rzeczy potrzebne do przedszkola i jutro juz idziemy na dzień otwarty jej grupy. Ale się boję.
TAk w ogóle to jestem wykończona...

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Sie 28, 2012 1:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia widoki cudniaste! Shocked
Co do zostawiania dziecka pod opieką babci - my w sierpniu zrobiliśmy już kilka prób, z tego najdłuższa to 2 dni. Mały też nie chciał się do babci przytulić przed snem, ale nie płakał i ogólnie było ok. Dlatego kamień z serca - teraz wiem, że mogę sobie spokojnie zaplanować wyjazd bez Bąbla i nie będzie wielkiej tragedii.

anetko przeciwbóle Wam nie pomagają? Michasiowi idą czwórki, czy już trójki? U nas wciąz czwórki w natarciu - mamy już 1,5 ząbka na wierzchu, reszta w trakcie produkcji. Wink

Nasz też niewiele mówi: mama, śśś, am, uuuuu (na pytanie, jak robi krówka), poza tym to tylko jakieś niejasne głoski. Ale rozumie naprawdę wiele, np pedzi do mnie natychmiast, jak mówię "Zakładamy buciki i idziemy da-da", "Chodź mama da am", ucieka, jak szalony, jak powiem "Dawaj tą małą dupcię!", robi jest Adaś-nie ma Adasia chowając się za czymkolwiek, pokazuje, gdzie sroczka kaszkę warzyła, jakie ma kłopoty chwytając się za główkę, robi też nu-nu i pokazuje, gdzie są muchy (w rogu pokoju pająk uwił sobie pajęczynę)

Wind niektóre dzieciaczki już takie są i już. Rozumiem Cię, że się denerwujesz. Oj, na mnie jęki i marudzenie małego też źle działają, od razu robię się wściekła... Embarassed
Co do spania - chyba nie pozostaje Wam nic innego, jak systematyczne, konsekwentne powtarzanie rytuałów i nauka spania w łóżeczku. Nie trać nadziei, że się w końcu uda!

lizelotko widocznie Adasie już tak mają, że ich pierwszym słowem jest "mama". Laughing Laughing Laughing Nasz jak zaczął to mówić, to też nie wiedział, o co chodzi, ale teraz już wie.

lala dobrze, że babsko odpuściło, może węszyła kasę i dlatego tak oskarżała.

A my w ostatni weekend byliśmy na weselu mojej kuzynki w moich rodzinnych stronach, Adaś bawił się wybornie, zaczepiał, rozdawał uśmiechy, wytrzymał z nami do 21:30, a potem pojechał z babciami do domu, a my jeszcze trochę zostaliśmy.

Na wsi u babci powietrze jest świeże i mały tam wyjątkowo dobrze sypia.

A ja w trakcie przygotowań do pracy - to już za 6 dni!!! Shocked Sad
Zrobiłam porządki w ogrodzie, okna pomyte, firany czyste, teraz czeka na mnie sterta prasowania wielka, jak Fernsehturm w Berlinie... Rolling Eyes
Muszę jeszcze załatwić badania lekarskie i sprzątnąć porządnie chałupę w weekend.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Sie 28, 2012 5:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz jakos damy rade Smile

a jak Wasze staranka???

---
dziewczyny do jakiego m-ca uzywa sie emolientow do kapieli?
czym je mozna zastapic?
dodam ze te z parafina okropnie smierdza.
oilatumy sa drogie.
moze znacie cos bezzapachowego i w przystepnej cenie?

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 28, 2012 5:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind ...ja juz kiedys pisałam,że emolienty zaczełam stosowac za namową połoznej i w ogóle niepotrzebne to było. Chodzi mi o te drogie czyli np. emolium. Kupiłam ziajke -Płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający . Był bardzo fajny i natłuszczał jak emolienty, mył ładnie i delikatnie pachniał. Cena około 11zł. Podobał mi sie . Ja dosyc szybko zrezygnowałam z emolientów bo wkurzało mnie mycie wanienki ...zawsze była okropnie tłusta. Zakupiłam wtedy płyn nivea- pielęgnujący płyn do kąpieli. Fajny równiez. W ogóle seria z nivea była ok. Ceny jednak poszły w górę i płyn kosztował koło 20zł. Teraz używam Penaten. Bardzo mi odpowiada .Kupuje różne w zalezności od tego gdzie nabywam produkt i co mi wpadnie w oko;)
Tak więc popatrz na nivea, ziajke i penaten . Spróbowałam tez rosmanowską serie i moge polecic bo sa fajniutkie a koszt nieziemsko niski. Skład maja np. taki sam jak nivea z różnicą w substancjach zapachowych Wink

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 28, 2012 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia- widoki boskie!!Smile))

Ja tez uwielbiam ziaike do kapieli,jest cudowna:))) sama chetnie bym sie w niej wykapala:))
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Sie 28, 2012 9:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

U nas gąrączka i brak apetytu bez przyczyny bo wszystko czyste, nawet ząbki raczej nie Rolling Eyes Zastanawiam się czy to nie późny odczyn po MMR. Jutro jeszcze dla spokoju badanie moczu zrobię.

Wind u nad emolium na problemy ze skórą nic nie pomogły. Dopiero jak zaczęłam go myć zwykłym szarym mydem to było ok. Teraz używamy albo ziajki ( to z oliwką co dziewczyny polecają, albo nivea albo bobini) .

Łobuz u nas trójki dopiero idą . Michał też wszystko rozumie co mu się powie, zrób o , przynieś to Wink ale z gadanie to masakra Wink

Tosia śliczny widok Smile

Lala dobrze że baba odpuściła Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41