FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez jestem ...troszke mało mam czasu bo przygotowuje mojego przedszkolaka do wielkiego dnia . Byłam tez na wakacjach w Alpach...oj dziewczyny - CUDO!. Jest tak pieknie ,ze szok. Muszę obrobić jakieś fotki to Wam pokaże . Naprawdę warto jechać tyle kilometrów. Bylismy kilka dni bo jednak martwiłam sie o Zuzię. Została z babcia na tak "długo:. No nie było lekko. Była grzeczna ale ciagle pytała"gdzie mamusia, babciu ubieramy sie i idziemy do mamusi" . Najgorzej było z zasypianiem .oj był płacz;). No na szczęscie juz jest dobrze. Jak wróciłam to tak bardzo się cieszyla. Wyściskała mnie wycałowała....a na koniec powiedziała "Gdzie byłaś mamusiu...myslałam ,że nie wrócisz, martwiłam sie" . No cóż powtarzała o przez cały wieczór.
strasznie mi było bez niej .
poza tym gada jak najeta. Buzia jej się nie zamyka bo albo mówi albo je . Słodziak straszny no ale ma już swoje teksty mądrala . Dzisiaj lezy w łózku . Mówię do niej "zuziu zamnknij oczka i spij" a ona na to " nie moge mamusiu zamknąć oczek bo są za słabiutkie "
-
LALA no nieźle z tym wypadkiem. Mam nadzieję,ze jednak babka juz dała sobie spokój. Co do chodzenia...hmm jedne dzieci zaczynają później chodzenie inne wczesniej . Moja Zu poszła jak miała 11 miesięcy, ja miałam 8. Mojej koleżanki synek też tak jak Twój juz na nogi chce a ma yle samo miesięcy. Cóż nic na siłę ale nie dziwi mnie to,ze juz coś kombinuję w tym kierunku. Na pewno nie pójdzie odrazu i nie ma co go stawiać . No może oczywiście złapać sie czegoś i próbować .
Łobuz poczekaj jeszcze troszke
Wind ciagle jesteś zmeczona ;(. Co teraz Cie meczy? Nadal tak jest źle?....).
Lizelotko niebawem zacznie świadomie mówic _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam
My się męczymy z zębami, ciągłe marudzenia , płacz i niespanie Och!!
Łobuz Twój Adaś dużo zna słów? Bo mój się uwstecznił i gada tylko baba
Koleżanki córka która jest dwa dni starsza potrafi masę słów i to jakich: cześć, balon, amen , wymieni wszystkich których zna itp, jestem pod wrażeniem. A mój to tulko baba, bach, be be itp
Tosia zazdroszcze wyjazdu. prosimy o zdjęcia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 9:02 pm Temat postu: |
|
|
tosiu meczy mnie to ze jak odłoze Zu do lozeczka to "pospi" 10min i na tym koniec,
a nosze i nosze i nosze - nawet do 30min az mi kregosłup siada.
te marudzenie mnie dobija.
wszystko jej nie pasuje.
tzn nie pasowało/
narazie skoku nie ma wiec jest ok.
2x sie zasmiała
czekam az nadejda swieta, wreszcie siadzie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 10:20 am Temat postu: |
|
|
Odpukac baba chyba odpuscila!!! takich historii to ja jeszcze nie slyszalam,zarzucala mi wine w 100%,szkoda,ze na przepisach sie nie zna,moze myslala,ze aaa polka,nic nie zrobi z tym fantem!!! ale ja sobie nie dam w kasze dmuchac!! owszem,mila byla,ale do czasu! od prawie 2 tyg uz nie dzwoni,poczta nic nie przyszlo,wiec moze doszla do wniosku,ze nie miala racji?!
Tosia-ojj wyazd musial byc udany!!! super sprawa!!!! A mala Zu to teksty ma niezle:) widac tesknila....Wy pewnie tez:)))
Kurcze te zeby to zmora co,nie chce nawet myslec co u nas bedzie dalej sie dzialo,dwa juz sa:)
Wind- mala sie rozwija,z dnia na dzien pewnie widzisz zmiany )) a co do placzu,to ja nie wiem co CI poradzic:( moze taka jej natura,musi sobie pomarudzic,wiem,ze to dla matki meczace,ale to powinno przejsc po 3 mieiacu! oby!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 12:44 pm Temat postu: |
|
|
Jeny dziewczyny ,że wy się tak meczycie z zębami. U nas było ok . Dopiero przy 3 czy 4 było kiepsko ale zawsze ibum pomagał. Raczej w nocy Zu nie mogła spac przez ból ale tak jak pisałam ibum i było po sprawie. Jakos nie przypominam sobie horroru ale marudna była strasznie. Nie mówie o widoku tych dziąseł bo dla mnie własnie to była masakra ale o tym Wam już pisałam.
Wind nie wiem co mam Ci poradzic ...zupełnie nie rozumiem zachowania Maleńkiej...skoki swoja droga ( nie sa takie częste ) ale u mnie takiego czegos nie było. Nie wiem kochana...ale nie potrafie nawet niczego doradzić.
JA właśnie wróciłam z zakupów . Zaopatrzyłam Zunie w rzeczy potrzebne do przedszkola i jutro juz idziemy na dzień otwarty jej grupy. Ale się boję.
TAk w ogóle to jestem wykończona...
_________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 1:09 pm Temat postu: |
|
|
tosia widoki cudniaste!
Co do zostawiania dziecka pod opieką babci - my w sierpniu zrobiliśmy już kilka prób, z tego najdłuższa to 2 dni. Mały też nie chciał się do babci przytulić przed snem, ale nie płakał i ogólnie było ok. Dlatego kamień z serca - teraz wiem, że mogę sobie spokojnie zaplanować wyjazd bez Bąbla i nie będzie wielkiej tragedii.
anetko przeciwbóle Wam nie pomagają? Michasiowi idą czwórki, czy już trójki? U nas wciąz czwórki w natarciu - mamy już 1,5 ząbka na wierzchu, reszta w trakcie produkcji.
Nasz też niewiele mówi: mama, śśś, am, uuuuu (na pytanie, jak robi krówka), poza tym to tylko jakieś niejasne głoski. Ale rozumie naprawdę wiele, np pedzi do mnie natychmiast, jak mówię "Zakładamy buciki i idziemy da-da", "Chodź mama da am", ucieka, jak szalony, jak powiem "Dawaj tą małą dupcię!", robi jest Adaś-nie ma Adasia chowając się za czymkolwiek, pokazuje, gdzie sroczka kaszkę warzyła, jakie ma kłopoty chwytając się za główkę, robi też nu-nu i pokazuje, gdzie są muchy (w rogu pokoju pająk uwił sobie pajęczynę)
Wind niektóre dzieciaczki już takie są i już. Rozumiem Cię, że się denerwujesz. Oj, na mnie jęki i marudzenie małego też źle działają, od razu robię się wściekła...
Co do spania - chyba nie pozostaje Wam nic innego, jak systematyczne, konsekwentne powtarzanie rytuałów i nauka spania w łóżeczku. Nie trać nadziei, że się w końcu uda!
lizelotko widocznie Adasie już tak mają, że ich pierwszym słowem jest "mama". Nasz jak zaczął to mówić, to też nie wiedział, o co chodzi, ale teraz już wie.
lala dobrze, że babsko odpuściło, może węszyła kasę i dlatego tak oskarżała.
A my w ostatni weekend byliśmy na weselu mojej kuzynki w moich rodzinnych stronach, Adaś bawił się wybornie, zaczepiał, rozdawał uśmiechy, wytrzymał z nami do 21:30, a potem pojechał z babciami do domu, a my jeszcze trochę zostaliśmy.
Na wsi u babci powietrze jest świeże i mały tam wyjątkowo dobrze sypia.
A ja w trakcie przygotowań do pracy - to już za 6 dni!!!
Zrobiłam porządki w ogrodzie, okna pomyte, firany czyste, teraz czeka na mnie sterta prasowania wielka, jak Fernsehturm w Berlinie...
Muszę jeszcze załatwić badania lekarskie i sprzątnąć porządnie chałupę w weekend. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 5:32 pm Temat postu: |
|
|
łobuz jakos damy rade
a jak Wasze staranka???
---
dziewczyny do jakiego m-ca uzywa sie emolientow do kapieli?
czym je mozna zastapic?
dodam ze te z parafina okropnie smierdza.
oilatumy sa drogie.
moze znacie cos bezzapachowego i w przystepnej cenie? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Wind ...ja juz kiedys pisałam,że emolienty zaczełam stosowac za namową połoznej i w ogóle niepotrzebne to było. Chodzi mi o te drogie czyli np. emolium. Kupiłam ziajke -Płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający . Był bardzo fajny i natłuszczał jak emolienty, mył ładnie i delikatnie pachniał. Cena około 11zł. Podobał mi sie . Ja dosyc szybko zrezygnowałam z emolientów bo wkurzało mnie mycie wanienki ...zawsze była okropnie tłusta. Zakupiłam wtedy płyn nivea- pielęgnujący płyn do kąpieli. Fajny równiez. W ogóle seria z nivea była ok. Ceny jednak poszły w górę i płyn kosztował koło 20zł. Teraz używam Penaten. Bardzo mi odpowiada .Kupuje różne w zalezności od tego gdzie nabywam produkt i co mi wpadnie w oko;)
Tak więc popatrz na nivea, ziajke i penaten . Spróbowałam tez rosmanowską serie i moge polecic bo sa fajniutkie a koszt nieziemsko niski. Skład maja np. taki sam jak nivea z różnicą w substancjach zapachowych _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 7:47 pm Temat postu: |
|
|
Tosia- widoki boskie!!))
Ja tez uwielbiam ziaike do kapieli,jest cudowna:))) sama chetnie bym sie w niej wykapala:)) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Witam
U nas gąrączka i brak apetytu bez przyczyny bo wszystko czyste, nawet ząbki raczej nie Zastanawiam się czy to nie późny odczyn po MMR. Jutro jeszcze dla spokoju badanie moczu zrobię.
Wind u nad emolium na problemy ze skórą nic nie pomogły. Dopiero jak zaczęłam go myć zwykłym szarym mydem to było ok. Teraz używamy albo ziajki ( to z oliwką co dziewczyny polecają, albo nivea albo bobini) .
Łobuz u nas trójki dopiero idą . Michał też wszystko rozumie co mu się powie, zrób o , przynieś to ale z gadanie to masakra
Tosia śliczny widok
Lala dobrze że baba odpuściła _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|