Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Cze 25, 2012 1:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz a jak @? przyszła??

no i zrobiłam tak jak pisałyscie.

o 2 wybudziłam tylko raz na karmienie i od tamtej pory dalismy jej "czas". wstała o 7..
nie powiem, miałam stracha czy nie lezy głodna, ale spała twardo i chyba dobrze jej było.

najgorsze ze mam taki potok z cycek ze szok Sad
jak jej nie przystawie tak źle.
dławi sie, krztusi, płacze.
mam dosc juz swoich cycek i tego mleka.
odciagam i mało co to daje.
Sad
chce ją karmic ale jak widze jej krztuszenia to odechciewa mi sie podawania sutka i ide po butelke ;/
modyfikowane dajemy tylko na noc,chyba ze mojego nie wystarcza Neutral

myslicie ze wit K moze miec jakis wpływ na jej samopoczucie?
odkad ją podaje to sa wieczne krzyki,nie wiem czy ma to zwiazek czy nie ale wczes niej tego nie było.
odstawiłam na 1 dzien i płaczu nie było,nie takiego jak zazwyczaj ..
sama nie wiem co robic.
przeciez skoro karmie to musi przyjmowac te witamine Sad

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Cze 25, 2012 2:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak podajesz modyfikowane to dajesz tylko wit D. K już nie podawaj

Powrót do góry
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 25, 2012 10:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie wybudzalam tez. Tez sie cieszylam,ze moge pospac:))) a maly rosnie zdrowo,przybieral prawidlowo na wadze,wiec loozik:)

Oj urlop zlecial szybko,za szybko,zostalabym jeszcze troszke:)

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Cze 26, 2012 3:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, @ przylazła łaskawie tydzien po terminie. Wink

Co do wit.K - o jakiej porze dnia podajesz? U nas tez było coś takiego, o czym piszesz, mały popłakiwał jakiś czas, ale szybko przeszło. Nie podawaj witaminek wieczorem, bo podobno mogą powodować efekt kolek.

Jeśli masz dużo mleczka w piersiach - to po co wciąż dajesz mm?

Odciągaj tylko trochę, dla ulgi, nie opróżniaj nigdy piersi laktatorem do końca, bo to spowoduje dodatkowe nawały pokarmu. I nie martw się tak - wszystko jest do przejścia! Z czasem laktacja Ci się unormuje, piersi nie będą ani ciężkie, ani nabrzmiałe, a przybierać mleczkiem będą tylko podczas karmienia. Wink Wytrwaj dla Zuni! Trzymam za Ciebie kciuki!

lala widzę, że masz już 5-miesięcznego kawalera! kiedy to zleciało, przecież niedawno rodziłaś! Shocked

tosiu a Twoja panienka to już przedszkolak! Shocked Shocked Shocked
Jak dołączyłam do tego forum, to pamiętam, że miała około 3 m-cy...

anetko super, że i u Was imprezka udana. Nasza przeciągnęła się do niedzieli, mieliśmy niezapowiedzianych gości, a potem sprzątania, co niemiara... ale już PO, mamy roczniaków! Wink

Dziś Adaś pozwolił rano mamie pospać. Obudziłam się SAMA zdziwiona, że dziecko wciąż śpi. Była już 7:30, a młody dosypiał aż do 8!
To chyba przez ta pogodę, bo każdy chodzi dziś śnięty, a mnie nawala głowa. Evil or Very Mad A ta dolegliwość wcale nie dokucza mi często - ostatni raz w II trymestrze ciąży...

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Cze 29, 2012 12:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lobuz ojj tak czas leci jak szalony.moj ma 5 miesiecy,Twoj roczek:) niedlugo bedziemy obchodzic och 18tke!
My juz w Szkocji,pogoda kiepska....masakra!
Moderator

PostWysłany: Pią Cze 29, 2012 3:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz podaje roznie.
raz rano,raz po południu.
narazie odstawiamy na 3dni zarowno D jak i K.
bylismy u lekarza w zw. z płaczem.
wczoraj zaczeło sie od 14 do 21.
myslałam ze padne a głowa mi exploduje.
chciałam juz na pogotowie jechac bo wisk i płacz był w niebogłosy.

stosowałyscie Biogaie??
co o niej myslicie?
nam lekarz dzis przepisał te krople.
mam nadzieje ze pomoga na ten bol brzucha.. Sad

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Cze 29, 2012 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind- i co lekarz na ten placz powiedzial?
JA slyszalam o tych kropelkach,ze sa dobre,ale nie uzywalam,bo nie musialam.

U nas natomiast caly czas akcja z dziaslami. MAly jeszcze w Polsce zostal obejrzany przez pediatre,rozwija sie super,palec wlozyla do buzi i mowi,ze juz powinny sie przebic,a jak nie,to bedzie sie biedak meczyl. Moze taka jego natura,ze boli,swedzi,denerwuje go,a wyrzna sie dopiero za jakis czas.
MAm czopki uspokajajace,ale tez nie chce przesadzac,zele,pisalam juz o tym,syropek w razie goraczki,ale tez odpukac jeszcze nie mial mam nadzieje,ze miec nie bedzie i mam nowy patent,nie wiem,czy pisalam o nim,wkladam smoczki do zamrazalki. Boze,ale ulga jak dostanie taki zmrozony!!Smile))

W ciagu dnia zje obiadek ze sloiczka,raz zje mniej,raz wiecej:) ale nie mam zamiaru zmuzac go na sile:)) do deserkow jest mniej chetny,ale tez mu czasem dam,ale wiadoo,wszystko powolutku i na spokojnie,nie mam parcia na szklo:)))

Na noc dodaje troszke kaszki do mleka,na razie malutko,zeby sie przyzwyczail:)

Chyba przestawia sie po pobycie w Poslce,wiadomo tam co chwila na swiezym powietrzu,pomimo,ze za duzo slonca nie mielismy,to jednak cieplo bylo,wiec czesto na dworzu,a tu pada,wiec w domu caly czas:) odsypia tez te wszystkie wycieczki,wyjazdy w odwiedziny itp:) i pewnie ta godzinna roznica czasu tez dala swoje,niby mala,ale jednak dziecko odczuwa:)

Zaczal pelzac i strasznie ciagnie do wstawania. ALe jeszcze musi poczekac:))) ciekawe kiedy zacznie:)

dziewczyny,powiedzcie,Lobuz,Tosia i Anetka,kiedy wasze dzieci zaczely same pic z butelki? Mojej pzyjaciolki synek jak mial 5 miesiecy,wiec dosc szybko.
Kupilam dzis malemu buteleczke z uchwytem aventa od 4 miesiaca,trzyma ja owszem,ale nie wie,ze trzeba z niej pic:P wiadomo,nie bede go na sile uczyc,ale sie zastanawiam kiedy sie skapnie,ze z tego sie pije,chociaz powiem Wam,ze on nie jest chetny do wody i herbatek.

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sob Cze 30, 2012 8:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind no właśnie - co lekarz na to?

lala mały pewnego razu załapie, o co chodzi. Dawaj mu butelkę i niech próbuje i ćwiczy. Ja nie pamiętam, kiedy Adaś zaczął sam pić z niekapka, ale wcześnie go uczyłam.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 30, 2012 11:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej.
lekarz pow ze to od mojej złej diety sa te płacze.
my z mama i mezem myslimy inaczej.
ja prawie nic nie jem wiec czym jej szkodze?
przepisała biogaie i zmieniła wit k i d na łaczone razem a nie kazda z osobna.
poki co 3dni odstawiamy wszystkie witaminy.

tak poza tym to corka wazy 4300 Smile czyli w normie Smile
nic jej nie dolega poza bolem brzucha ;/
cos musze na to zaradzic.

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sob Cze 30, 2012 11:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny,sorry za off topic,jak nazywa sie ta stronk co zdjecia do niej przesylamy?! bo zapomnialam,a nie mam w zakladkach?!>

Dodano po 2 godzinach:

juz sobie przypomnialam:))) imageshack Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41