FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 10:05 am Temat postu: |
|
|
Wind no jasne - tak najłatwiej stwierdzić - zła dieta... Przecież Ty stosujesz bardzo restrykcyjną dietę! A może to jednak kolki się zaczynają? Widzę, że akurat zaczyna się u Was typowy czas rozpoczynających się kolek.
Co do witaminek - mi właśnie położna odradziła połączone wit.K i D... Podawałam Adasiowi osobno.
Wiecie co? Mam problem ze zgraniem zdjęć z aparatu na kompa...
Komp nie widzi podłączonego urządzenia. Dziwne to, bo oprogramowanie z płyty mam zgrane, widzi mp3, widzi pendrive'a, a podłączonego aparatu nie...
Nie mam pojęcia, co mam zrobić, problem wystąpił NAGLE, wcześniej go nie było... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 5:44 pm Temat postu: |
|
|
łobuz no własnie.. i tak mało co jem a ona mi mowi ze to przez diete.
dupa tam. ja wiem swoje.
mam odstawic sery,herbaty, jesc jakies durne owsianki, makarony,ryze,suszone morele i sliwki. do tego pic jakies cudowne kopry anie zaparzane z torebek tylko jakies inne cudactwa.
mam tego dosc!
marze o płatkach z mlekiem, szejku z truskawkami, nalesniku, ciastkach czekoladowych itp
wqrw* mnie ze jest lato a ja nie moge ani lodow ani owocow
wczoraj tak mi głowa pekała ze miałam 37.1 stopnia ,musiałam wziac panadol bo myslałam ze oszaleje z bolu.
i mam pytanie:
po jakim czasie mozna karmic piersia zazywajac tabletke?
ja odczekałam 10h bo sie bałam ze małej cos moge przekazac;/
wogole boje sie jesc czegokolwiek;/
jak rozpoznac potowki?
łobuz a u nas znow jest płacz.
odstawilismy na 3dni K i D i było ok.
dzis podałam biogaie i witaminy i znowu płakała.
ale ciezko jej zrobic kupe.
nie wiem jak juz mam jej pomagac?
pediatra mowila zebym wsuwała sliwki i morele ale czy to jej pomoze?
predzej mi.
ps- skonczył mi sie połog nareszcie przytulanki z mezem czas zaczac!
boje sie tylko zeby nie zajsc w ciaze
nie stosujemy zabezp.
ponoc jak sie karmi to jest sie bezpiecznym ale nie wierze w to za bardzo.
boje sie ze wzgl na rane po CC, jeszcze brzuch mi rozerwie.
tfu tfu.
musimy uwazac i tyle.
hormonow rzadnych łykac nie bede.
Dodano po 21 sekundach:
Łobuz napisał: | iecie co? Mam problem ze zgraniem zdjęć z aparatu na kompa... Crying or Very sad
Komp nie widzi podłączonego urządzenia. |
moze zainstaluj na nowo oprogramowanie?
Dodano po 35 sekundach:
aaa jescze jedno:
kiedy zrasta sie dziecku ciemiączko?
w jakim wieku? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 9:13 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | dziewczyny,powiedzcie,Lobuz,Tosia i Anetka,kiedy wasze dzieci zaczely same pic z butelki? Mojej pzyjaciolki synek jak mial 5 miesiecy,wiec dosc szybko.
Kupilam dzis malemu buteleczke z uchwytem aventa od 4 miesiaca,trzyma ja owszem,ale nie wie,ze trzeba z niej pic:P wiadomo,nie bede go na sile uczyc,ale sie zastanawiam kiedy sie skapnie,ze z tego sie pije,chociaz powiem Wam,ze on nie jest chetny do wody i herbatek. |
Oj moja dosyć długo sama nie piła bo za leniwa była . No ale przyszedł czas koło roczku ( 9-10m) jak sama zaczłęa butelkę trzymac. Wcześniej kubeczki niekapki trzymała sama i z nich piła ale butle dopiero póxniej .Zu zawsze była chetna do picia wody
-------------------------------------
Wind twoja l;ekarka poszła na łatwiznę. Zła dieta najłatwiej powiedzieć. Moim zdaniem powinnaś na minimum tydzień odstwić wit K. Sprawdzisz czy cokolwiek się zmieniło. W diecie nie zmieniaj niczego . Narazie wyłacz samą wit k i obserwuj. Musisz drogą eliminmacji sprawdzic. Wit. d raczej bym zostawiła bo jednak to ważna witaminka. K odstaw bo nie jest niezbędna a być może to przeszkadza .
Druga rzecz jaka mi przychodzi do głowy i tu penwie spotak mnie lincz to rezygnacja z karmioenia piersią. Czasami niestety dzieci cierpia przez mleczko mamusi. Terasz byłam na weselu i była tam dziewczyna z 4 miesięcznym bobo . Rozmawiałyśy i opowiadała ,że musiała przejść na MM bo dziecko tak strasznie płakało i cierpiało na jej mleku że nie dało się wytrzymać. Była na dietach przeróznych . Lekarka stwierdziła,że już chyba nic nie pomoże i kazała odstawić pierś. Jak ręką odjął. Dziecko przestało płakać i cierpieć. Dziwne ale prawdziwe.
Czasami tak bywa.
Cytat: | jak rozpoznac potowki? |
drobne krosteczki
Cytat: | pediatra mowila zebym wsuwała sliwki i morele ale czy to jej pomoze? |
Powinno rozluźnić stolce.
Cytat: | boje sie tylko zeby nie zajsc w ciaze Neutral
nie stosujemy zabezp.
ponoc jak sie karmi to jest sie bezpiecznym ale nie wierze w to za bardzo.
boje sie ze wzgl na rane po CC, jeszcze brzuch mi rozerwie. |
Hmm bardzo nieodpowiedzialnie nie stosować zabezpieczenia zaraz po cc. Kochana karmienie piersia nie zabezpiecza Cię. Tym bardziej ,że masz karmienie mieszane. Bzdury na resorach. Proponowałabym przemyslec i zacząć się zabezpieczać bo ciaża teraz spowodowałaby ogromne kłopoty. Poza tym minimum czasu aby organizm doszedł to 6 tyg. To,że przestało "lecieć" nie znaczy,że połóg się skończył .
Cytat: | kiedy zrasta sie dziecku ciemiączko?
w jakim wieku? |
Jest bardzo róznie. U jednych dziecki około 2 latek a u innych szybciej. Od tego między innymi jest wit d _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 9:18 am Temat postu: |
|
|
Lobuz ja to mam notorycznie problemy ze zdjeciami.
Chcialam wrzucic zdjecia z chrztu i z Polski i nie moge:( nawet zmniejszylam do minimum i nic.
Sprobuje pozniej na starym kompie,ale roznicy raczej nie bedzie,bo zdjecia z tego samego aparatu. Ale wrzucalam wczesniej,wiec nie kumam o co chodzi ://
Wind-ciekawa jestem,czy bedzie Cie bolalo przy przytulankach:P przepraszam,ze tak wprost to napisalam,ale pamietasz,ze ja tez cc i mnie bolalo jak cholera,dopiero po kilku probach,bolu poszlo:))) hihih
Sluchajcie Jamie chyba przeziebiony,pisze MOZE,bo kurcze nie wiem...
budzil sie w nocy,gdzie normalnie spi cala noc,niespokojny,glaskalam go,wlaczalam muzyczke i gwiazdki na sufit,uspokajal sie,zasypial i znow sie budzil....nie ma goraczki,rano tez normalnie zjadl mleko,wiec apetyt ma,ale tak jakby mial zapchany nos,nie ma sorry za slowo gili,zeby frida odciagac,ale widze,ze go wkurza,ze zatkany ma,bo stara sie to odkaszlnac!!!
CO z przeziebieniem u malych dzieci sie robi,bo ja nie wiem jak mu pomoc?!?! mnie wkurza zapchany od tygodni nos,z ktorego woda leci,a co dopiero u takiego dziecka! Dalam mu wode morska,on za tym nie przepada,takze nie wiem ile razy dziennie da mi zeby mu popsikac! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 9:48 am Temat postu: |
|
|
NA przeziembienie u maluszka mam sposób który sprawdza się do dzisiaj.
Przede wszystki duuuzo maści majerankowej pod nosem. MAść ma byc cały czas to ułatwi oddychanie. Po drugie kilka kropel olejku olbas na ubranko przy szyjce. Po trzecie maść pulmexbaby. Smarujesz odrobinke piersi, plecki i stópki.
efekt murowany . No i niestety ale woda do noska psikana kilka razy dziennie zależnie od potrzeby. Dwa psiki w jedną i dwa psiki w drugą dziurkę. Leżenie po tym na brzuszku a po kilku minutach odciągnięcie fridą. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 10:06 am Temat postu: |
|
|
tosiu dzieki za odp.
najgorsze ze zmienilismy witaminy na łączone i nie mam jak odstawic samej K.
sadze ze tutaj tkwi problem lub w moim mleku.
przez te jeb* diete nie moge jej nakarmic do konca.
dzis mam zły dzien.
ledwo zyje.
nakarmilismy mała w nocy moim mlekiem i zaczeła sie bezsennosc.
nigdy wiecej!
zawsze dostawała mm i szła spac a dzisiejsza noc..
wole nie wspominac.
ja nie wytrzymam dlugo karmiac piersia i tak sie katujac - nie jedzac tego i tamtego.
mam juz serdecznie dosc ze odmawiam prawie wsyzstkiego.
co moje mleko jest warte?
zjem jakies durne kasze, ryze, troche dzemu i tym mam wyzywic dziecko?
pierd* ;/
jak dobrze pojdzie do max do pol roku bede karmiła i koniec!
nie mam siły .
tosia81 napisał: | Hmm bardzo nieodpowiedzialnie nie stosować zabezpieczenia zaraz po cc. |
nie to ze konczymy w srodku, o nie nie nie
porpostu stosujemy te same metode co przed ciaza.
lala bolało ale przez chwile
poki co pare dni odczekamy.
nawet nie wiecie jak czekałam na "ten" dzien
nic uciekam bo jestem padnieta
niedlugo popadne w jakas depresje.
wszystko mnie wqrw* i zlosci;// _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki Tosiu
Masc powinnam miec,olejek powinnam tutaj dostac,takze jak bede szla na spacer( no bo pomimo kataru lekkieg wyjsc moge prawda? ) to pojde do apteki i sprawdze. Tej masci na bank tu nie dostane,ale poprosze,zeby mama mi wyslala!!!
Mu nic z tego nosa nie leci,ale staram sie go trzymac na brzuszku i oklepuje plecki w razie czego!
WIecie on kiedys lubil ta wode morska,teraz nienawidzi! wcale mu sie nie dziwie,ja kropli do nosa nie trawie!!
Uwazaj uwazaj Wind,w ciaze mozna zajsc nawet jak sie nie konczy w srodku!!
TO dobrze,ze nie bolaloĆIe dlugo,bo mnie tak:) moze u mnie to spowodowane kleszczami bylo....cholera wie,na szczescie juz PO
Jak sie poaje dziecku kaszke manna,do wody i do miseczki,butelki??!?!? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 3:01 pm Temat postu: |
|
|
Wind...psamiętaj,że spokojna mamusia to spokojne dziecko. Twoja irytacja i zmęczenie nic pozytywnego nie wnosi. NIe katuj się bo masz macierzyństwo traktowac jak bajeczke a nie jak horror. Jeśli zauważyłaś ,że po MM jest duzo lepiej to zrób test. Karm MAłą przez 2 dni samym MM i zobacz co się bedzie działo. NIe dokarmiaj w ogóle piersią. Odciagaj mleko swoje i zamrażaj. Tak na próbę. Być może jesteś przypadkiem jak tak dziewczyna . Nie możesz karmić mleczkiem swoim. To trzeba sprawdzić bo szkoda dziecka i Ciebie.
Lala nie ma za co. U nas ten sposób działą przy każdym przeziembieniu. MAm te specyfiki zawsze w domowej apteczce. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 3:36 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu,bylam w aptece,kupilam ten olejek,dalam mu na ubranko troche:))) popiskalam woda morska,czego nie lubi,ale coz:) i poprosilam moja przyjaciolke,ktora jest w Polsce i wraca w czwartek,zeby mi kupila ta masc:)) mam nadzieje,ze do czwartku to juz nie bedzie nic z tego czegos,ze sie nic nie wyklje nam,oby,oby!)))))
Wind- zrob tak jak Tosia mowi:)))) i spokojnie:))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 4:15 pm Temat postu: |
|
|
ok dzieki za rady.
Tosiu a Ty karmiłas mm?
nie wiem jakie mleko jest najlepsze.
mamy od poczatku bebilon 1.
wg połoznej jest złe bo krowie czy cos takiego.
juz pepti lepsze.
nic juz nie wiem
lalalunia napisał: | Uwazaj uwazaj Wind,w ciaze mozna zajsc nawet jak sie nie konczy w srodku!! |
hmmmm _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|