Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinto
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2014 3:06 pm Temat postu: Psychiatra Wrocław |
|
|
Poczytałem różne wątki, min o depresji i sam nie wiem co myśleć o swoich problemach. Ale coś czuję, że konieczna będzie wizyta u psychiatry żeby potwierdzić diagnozę lub obalić moje wątpliwości...
Czy możecie polecić jakiegoś dobrego lekarza z Wrocławia?
Jak wygląda pierwsza wizyta? Jak się do niej przygotować? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kowal28
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 16, 2014 2:22 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem, że możesz się stresować wizytą, ale przecież psychiatra to normalny lekarz więc nie ma się czego wstydzić/obawiać itd. Na pierwszej wizycie psychiatra zazwyczaj robi taki wywiad. Zadaje różne pytania min z czym tam przyszedłeś, jak wygląda Twoje obecne życie (praca, rodzina), może też pytać o różne choroby w rodzinie. Właściwie dużo zależy od tego z czym przychodzisz. No i potem decyduje czy wymagasz leczenia lekami czy np potrzebna Ci psychoterapia itd.
Jeśli chcesz kogoś sprawdzonego to idź sobie do dr Dawida Pluta Plutowskiego. Bardzo konkretny lekarz z dużą wiedzą, co czuć podczas wizyt.
I najważniejsze to się nie stresować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinto
|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2014 2:09 pm Temat postu: |
|
|
dzięki za namiar. Sprawdziłem tego lekarza i z tego co widzę to przyjmuje na Krawieckiej w Ginemedice. Na zdjęciu wygląda na osobę godną zaufania. Mam nadzieję, że tak samo będzie na żywo.
A czy na depresję długo się bierze leki? Albo inaczej..jak długo Wy braliście, bo domyślam się, że każdy przypadek inny. Ja to jestem zupełnie zielony w temacie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mandragora
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 1:34 pm Temat postu: |
|
|
No dokładnie tak jak napisałeś - każdy przypadek jest inny, dlatego nikt Ci nie odpowie na pytanie ile będziesz musiał brać leki. Możliwe, że oprócz leków potrzebna będzie również psychoterapia - ale to tym lepiej. Im szybciej zaczniesz leczenie tym szybciej staniesz na nogi. Nie ma się czego obawiać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinto
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Jestem już po wizycie u dr Plutowskiego...
Wcale nie było tak źle jak się obawiałem. Dostałem leki, bioxetin, i biorę już 2 tygodnie. Ponoć na maxa zacznie działać po koło 3 tyg, więc czekam.
Do tego zapisuję się na psychoterapię.
Tak jakoś czuję, że była to dobra decyzja... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tomasz11
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Psychiatra to nie psychoterapeuta, dlatego psychoterapia jest konieczna. Psychiatra przepisuje leki, bada i leczy bardziej pod kątem organizmu, a psychoterapeuta leczy duszę. Moja znajoma po psychoterapii (ale nie miała depresji, tylko problemy rodzinne) stała się inną osobą. Bardziej pewna siebie, pogodna. Widać, że to naprawdę jest potrzebne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinto
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2014 3:27 pm Temat postu: |
|
|
tomasz11 napisał: | Psychiatra to nie psychoterapeuta, dlatego psychoterapia jest konieczna. Psychiatra przepisuje leki, bada i leczy bardziej pod kątem organizmu, a psychoterapeuta leczy duszę. Moja znajoma po psychoterapii (ale nie miała depresji, tylko problemy rodzinne) stała się inną osobą. Bardziej pewna siebie, pogodna. Widać, że to naprawdę jest potrzebne. |
Całkowicie się z Tobą zgadzam i dlatego zapisałem się również na psychoterapię. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hajel
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2016 6:08 pm Temat postu: |
|
|
Z Wrocławia nie jest aż tak daleko do Opola, a jak zależy Ci na kimś dobrym i sprawdzonym to polecam Panią [reklama]. Bardzo dobry psycholog, godny polecenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niudek
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2016 5:49 pm Temat postu: |
|
|
hajel ja też chodzę do pani [reklama] i jestem bardzo zadowolony z jej leczenia, jest świetną psychoterapeutką,polecam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
laura298
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2016 1:37 pm Temat postu: |
|
|
siema ;d |