Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 9:56 am Temat postu: Puchniecie prawej dłoni osłabione czucie w palcach
Witam. Mam następujący problem. od ok. miesiąca drętwieje mi prawa dłoń . Czuję ciągłe "mrowienie" całej dłoni. Najgorzej jest w nocy czasami mam tak bolesne drętwienie że potrafi mnie to obudzić. Nie jestem w stanie absolutnie tak zacisnąć palców prawej dłoni jak lewej ( np. w pieść). Rano to nawet nie moge zgiąć palców, dopiero po jakimś czasie moge lekko zgiąć. Prawa dłoń jest non stop opuchnieta (lekko).
ps. nie wiem czy to ważne ale.... przez ostatnie 7 lat miałem pracę ... siedzącą. A od niedawna pracuję "bardziej fizycznie" jako elektryk. Czy to może po prostu nie wiem coś jakby przeciążenie prawej dłoni. Acha oczywiście jestem... praworęczny.
Powrót do góry
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 11:57 am Temat postu:
Obajwy moga wskazywac na zaburzenia neurologiczne jak rowniez na choroby stawow np reumatoidalne zapalenie stawow:) _________________
Powrót do góry
dudus
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 2:00 am Temat postu:
czyli obowiązkowa wizyta u lekarza.
Powrót do góry
krystyna483@poczta.fm Gość
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 12:29 pm Temat postu: wiadomość
Dzień dobry!
Być moze jest to tzw zespoł ciesni.
Robi sie badanie. Zapytać sie lekarza-skieruje na badania.
Choruję na tą chorobę.Niestety nie mozna obciazac reki.
Pozdrawiam. Zyczę wytrwalości.
Powrót do góry
dudus
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 1:07 pm Temat postu:
Właśnie wróciłem od lekarza rodzinnego. Na razie mam zrobić prześwietlenie dłoni a potem da mi skierowanie do nurologa . Coś wspominała pani o ucisku nerwów w nadgarstku i o CIĘCIU nie podoba mi się ta "opcja" jak to będą nacinali nerwy (chyba ich porąbało)
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Lekarz rodzinny
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1