Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 9:10 pm Temat postu: Robi mi się słabo w dusznych miejscach... |
|
|
Zacznę od tego, że mam zawsze niskie cisnienie, nie pije kawy, bo ona mi nic nie daje.. nie pale papierosów.. Często jestem senna :/
Tym, że mam niskie cisnienie nie martwię się, ale zastanawia mnie jednak, czy to niskie cisnienie, może mieć wpływ na to, że w miejscach gdzie jest duszno, gorąco, robi mi się słabo.. np. w autobusie latem, jak było duszno, bałam się że zemdleje w dodatku do tego zaczełam się tym denerwować to już wogle :/ na solarium 15 min i już też duszno eh..
nie wiem czym to moze byc spowodowane, tym cisnieniem? jak myslicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Mozliwe. Jesli masz niskie cisnienie tlen trudniej dociera do mozgu.i jesli w dodatku znajdziesz sie w miejscu gdzie tego tlenu jest malo omdlenie murowane |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Kurcze a jednak, zaczynam się martwić tym niskim cisnieniem :/ niektórzy mówią, że lepsze jest niskie, niż wysokie, ale i z tym bywają problemy. Wypije kawe z 2 czubatych i nic moge spokojnie iść spać.. nic mi nie pomoga
Wcześniej jak paliłam, nie miałam raczej takich problemów ale od roku nie pale i tak się zaczeło dziać, widocznie fajki podwyższały mi cisnienie.. hmm |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Ja rzucilam miesiac temu i tez mi cisnienie spadlo. Mam nadzieje ze to przejsciowe.Pomaga mi na to ruch po prostu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Czasem też czuje jak by mój oddach był nie równy, własnie w tych dusznych miejscach. Też mozliwe, że się za bardzo tymi sytuacjami denerwuje, byle co i już sto myśli i jestem kłębkiem nerwów i tym bardziej zle mi :/ zastanawiam się też czy może też wina nie leży po stronie tabletek anty :/ dokłądnie rok teraz będę je brała (diane), sama już nie wiem.. jedynym wyjściem z tej sytuacji będzie pójść do lekarza, zrobić wyniki krwi, zmierzyć cisnienie i zalecić coś.. co to już nie wiem :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Method99
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez mam niskie cisnienie...i mam czasami podobne probloemy jak ty...a jak np jest zmiana pogody....albo burza jakas...tooo juz wogole masakra jest ...no ale trenuje boks..i mi pomaga to ze uprawiam sport |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Mysle, ze niskie cisnienie pzrede wszystkim. Poza tym, moze masz niedokrwistość i mało zelaza we krwi (morfologia konieczna). A poza tym mysle, ze najwazniejsze, ze myslisz o tym i sie denerwujesz i tym wywołujesz tez takie uczucia. To typ fobi, leku ze zemdlejesz. Musisz wyluzowac, bo to nerwica. _________________ Nie poddaj się... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
qwerty87
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 2:10 pm Temat postu: |
|
|
Karolina86 a moze to jest przyczyna, ze np. malo jesz... stosujesz jakas diete? jesli tak to jest bardzo mozliwe ze mdlejesz czy robi Ci sie zaraz duszno i slabo... dostarczaj organizmowi wiecej pozywienia... zawsze jedz rano sniadanie i nie rob duzy odstepow miedzy posilkami... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|